HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2021 Salı - 00:22

Menemen'de gergin meclis: Millet İttifakı salonu terk etti!

AK Parti'den iki Meclis Üyesi tarafından verilen 'Enerji Kentler Birliği'ne 1 asil bir yedek üyenin  yeniden seçilmesi' önerisi sonrası Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında gerilim yaşanırken, AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Demircioğlu ile CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt arasında yaşanan 'saygı' polemiği sonrası Millet İttifakı üyeleri salonu terk etti.

Menemen de gergin meclis: Millet İttifakı salonu terk etti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis oturumu gerçekleştirildi. Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirilen oturuma Belediye Meclis Salonu ev sahipliği yaptı.

Meclise Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında yaşanan tartışmalar damga vururken, AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Demircioğlu ile CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt arasında yaşanan tartışmalar sonrası Millet İttifakı üyeleri salonu terk etti.

ARAÇ ALIMI İÇİN KARAR KOMİSYONDA
Meclis gündeminde yer alan "Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere Araç alımı ve Belediye Başkan Vekili'ne yetki verilmesi" maddesi görüşülmesi sırasında söz alan CHP Meclis Üyesi Ali Yılmaz, ilgili maddenin Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilmesi talebinde bulundu. Yılmaz'ın ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü  Yusuf Demircioğlu ise, "Söz konusu madde herhangi bir araç alımı ile ilgili değil, genel olarak bir yetki verilmesi konusunda. Belediye hizmetlerinin kesintisiz tüm kesimlere kesintisiz ulaşabilmesi için araç ihtiyacı var bunun için bir yetki isteniyor" dedi. Söze giren Başkan Vekili Pehlivan ise ilgili maddenin komisyonlara gitmesinin uygun olduğunu belirtti. İlgili madde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi.

İSRAFI CHP YÖNETİMİNDE GÖRDÜK
Meclis gündemi sırasında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can'ın söylemi sonra Mecliste AK Parti ve CHP sıraları karşı karşıya geldi. Can, "Salonda israftan bahsedildi benim de hoşuma gitti ancak insan bunu söylerken bir aynaya döner bakar. Menemen Belediyesi'nde yapılanlar ortada. Başkan Yardımcılarının 2'şer sekreterleri, yanlarında silahlı korumalar… Biz israfı CHP yönetiminde Menemen'de gördük" diye konuştu.

BU ANLAYIŞ TÜRKİYE'Yİ YÖNETEN ANLAYIŞLA AYNI ANLAYIŞ
Aydın Pehlivan'ın yönetim biçimine de dikkat çeken AK Parti Sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise, "İsraf haram bizler de farkındayız. Geldiği günden bu güne israf noktasında birçok şeyin önüne geçmiş bir iktidarın temsilcileriyiz bizler de. Sanki AK Parti ile alevi vatandaşlar arasında bir sorun varmış gibi gösterilmeye çalışıyor ancak yüzde 50'nin üzerinde oy alan Cumhurbaşkanımıza alevi vatandaşlarımız da oy verdi, sünni vatandaşlarımız da… Hayatının konforunu etkileyecek acil ihtiyaçları için bile gidip gelip paralarını tahsil etmeye çalışıyorlar. Düzgün ağabey 1 Mayıs'ı kutladı ya, ilk kez belediyede coşku ile kutlandı.  Belediye personeli ile barıştı, esnafı ile barıştı, insanlara paraları ödeniyor… Biz defalarca sesimizi yükselttik ve bugün bağımsız olan belediye meclis üyelerimiz çıkıp borçlanma ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Baktığınızda bugün Menemen Belediyesi'ni yöneten AK Partili bir belediye başkanı var. Bu anlayış Türkiye'yi yöneten anlayışla aynı anlayış" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ÇOK GİZLİ AK PARTİ HAYRANI ÇIKTI
Eleştiriler üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi Ali Yılmaz ise, "Müzakerenin çok dışına kaçtı. Hani Can geçmiş dönemi suçladı… Siz belediye başkan vekilisiniz, asıl belediye başkanı görevden alındı ve burada değil. Belediye başkanı çok gizli AK Parti hayranı bir belediye başkanı çıktı, AK Parti Türkiye'yi nasıl yönetiyorsa Menemen Belediyesini öyle yönetti. Biz bunu kabul etmedik, karşı çıktık ve bilinen bu günlere geldik. Sizde belediye başkanının hayranı çıktınız, en yakın belediye başkanı yardımcısını sıranızın en sonuna oturttunuz ve onun desteği ile buradasınız" diye konuştu.

BAŞKAN YARDIMCILARININ ALACAĞI ÜCRET TARTIŞMAYA NEDEN OLDU
AK Partili Meclis Üyesi tarafından Melis'e verilen ve Belediye Başkan Yardımcılarının maaşlarının belirlenmesi önergesi sonrası ise Mecliste tekrar tansiyon yükseldi. İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi  Meclis üyeleri önergenin Meclis Üyesi'nden değil de Belediye Başkanlık makamından gelmesi gerektiğini belirtirken, CHP sıraları, Mecliste belediye başkan yardımcılarının alacağı maaşın konuşulmasından büyük üzüntü duyduklarını belirtirken, geçmiş yıllarda asgari ücret alan belediye başkan yardımcılarını örnek gösterdi. AK Parti sıraları ise Serdar Aksoy döneminde alınan ücretlerle şimdide aynı ücretlerin alınması gerektiği belirtildi.

ENERJİ KENTLER BİRLİĞİ ÜYE SEÇİMİ ÖNERİSİ KRİZ YARATTI
AK Partili Bahadır İnanlı ve AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu'nun verdiği 'Enerji kentler birliğinde ilçe belediyesini temsil eden bir asil bir yedek üyenin yeniden belirlenmesi önerisi Mecliste gerilimi yükseltti. İYİ Parti Meclis Üyesi Koray Yücel, istifa olmaması nedeniyle görev değişikliğini yapılamayacağını belirtirken, AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise yasal mevzuat ile böyle bir atamanın gerçekleştirilebileceğini belirtti. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında çatışmalara neden olan konuda CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt'un konuşma sırası alması sırasında AK Partili Demircioğlu ile 'saygı' polemiği yaşadı. Karakurt'un konuşmaların daha saygılı bir seviyede gerçekleşmesi gerektiğini belirtmesi üzerine Demircioğlu'nun, "Ben size çok bile saygı gösteriyorum" ifadesi sonrası Millet İttifakı üyeleri salonu terk etti.

Millet İttifakı'nın salonu terk etmesi sonrası söz alan Başkan Vekili Pehlivan ise, "Bütün tutarsızlıkları Menemen halkı gözü önünde yaşanıyor. Burada tamamen göreve geldiğim ilk günden itibaren demokrasi dersi verdiğime inanıyorum. 2019'dan beri hiçbir meclis üyesinin görmemiş olduğu saygıyı tüm meclis üyelerine veriyoruz.

Millet İttifakı'nın salonu terk etmesi sonrası Cumhur İttifakı ve bağımsız üyelerin salonda kalması sonrası çoğunluk sağlanırken, ilgili önerge katılımcıların oybirliği ile kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre Enerji kentler birliğine Melih Damar, Selahattin Yeşilkaya seçildi.

KARAKURT CHP'NİN TEMELİNE DİNAMİT KOYAN BİRİDİR
Gündem dışı konuşmalarda söz alan bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal, "Mart ayında borçlanma yetkisi istediniz. Biz bugün iyi ki borçlanma yetkisine destek vermişiz diyebiliyoruz. Destek vermeyen arkadaşlarda bunu diyebiliyorlar mı? 65 milyon borçlanma yetkisi istediniz ancak kısmi bir borçlanma yetkisi geldi. Buna rağmen tüm işçilerin ikramiyeleri ikiye bölünerek ödendi. Bizim sözümüz yerde kalmadı, sizinde sözünüz yerde kalmadı Allah razı olsun. Siz göreve geldikten sonra cadı avına çıkmadığınız. Mevcutta şu an sözleşmeli memur olan arkadaşlarımızı ayırmadan sözleşmelerini yenilediniz. Az önce meclisi terk eden Deniz Karakurt, CHP'nin temeline dinamit koyan biridir diyorum. Kendisini seçen CHP'lilere terbiyesizlik yaptı. Deniz Hanım seçildikten sonra birçok arkadaşımızı işten çıkardı 25'e 7'nci maddeden" dedi.

 
CHP İzmir'i sarsan intiharda yeni detaylar!
 
5 yaşındaki çocuk sokakta oynarken vuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Meclisi'nden Filistin'e destek
Çiğli Belediye Meclisi’nde tüm partilerin oy birliğiyle kabul edilen ortak ...
Gaziemir’de gergin meclis... ‘Freni patlamış Murat 124 gibisin!’
Gaziemir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısında Gaziemir Belediye ...
Selçuk Meclisi'nden İsrail'e kınama!
Efes Selçuk Belediye Meclisi, Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’in önerisiyle ...
 
Karabağlar Meclisi'nden gündem eğitime destek
Meclis üyeleri, ilçedeki kız öğrenci yurdunda zam yapılmaması yönünde ...
CİMER krizi meclis gündeminde: Kedi buradaysa ciğer nerede?
Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın Başkan Mustafa Kayalar’ı CİMER’e ...
Karşıyaka Meclisi'nde Atakent'teki 130 itiraz reddedildi
Atakent Mahallesi'ndeki imar planı notlarına, 1252 bağımsız üyeden 130'unun ...
 
Konak'ta 'gecikmeli' faaliyet maratonu! 'Oyumuz yüzde 70'
2020 yılı Faaliyet Raporu tartışmaları hakkında kendisine yöneltilen eleştirilere ...
Karaburun’da ‘iskele’ tartışması: Başkan Erdoğan'dan detaylı açıklama
Karaburun’da yapılması planlanan yüzer iskele yapımı ile ilgili eleştirilere ...
Bergama Meclisi'nden İsrail’e kınama
Bergama Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hakan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva