HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2023 Salı - 18:56

Menemen’de gergin meclis… CHP'den 'kamu zararı' uyarısı, Pehlivan'dan 'ödemeye hazırız' yanıtı!

Menemen Belediyesi tarafından lise ve üniversiteye gidecek öğrencilere maddi destek verilmesi önerisine İYİ Parti ve CHP'li üyelerin 'ret' oyu vermesi sonrası Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı üyeleri karşı karşıya geldi. CHP'li Deniz Karakurt hukuksal açıdan süreci değerlendirirken, Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise 'evet oyu' verenlerin kamu zararını karşılamaya hazır olduğunu belirtti

Menemen’de gergin meclis…  CHP den  kamu zararı  uyarısı, Pehlivan dan  ödemeye hazırız  yanıtı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Mayıs ayı olağan meclisinin 2’nci oturumu gerçekleştirildi. Başkanvekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirilen oturumun gündeminde ise 2022 yılı kesin hesap raporu görüşmeleri yer aldı.

YILMAZ:  SÖZ VERİLMEMESİNİ KINIYORUM!
Plan ve Bütçe raporu hakkında söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz geçmiş meclis oturumu ile ilgili yorumlarda bulunurken, “Giderde bütçe gerçekleşme yüzde 75, gelirde gerçekleşme oranımız yüzde 65. Gelir ve gider kalemlerinde büyük bir sapma konusu. Açığımız 60 milyon TL.  Cuma günü ben serbest bölge ile ilgili görüşlerimiz dile getirmiştim. Ancak görüşmelerin devamında diğer meclis üyelerinin söz alması sonrası benim de söz almam gerekmişti ancak bana söz verilmedi. Ben CHP Grup Başkanvekili olarak bunu kınıyorum. Serbest bölgesi ihalesi yapıldı. Bayramdan sonra ihaleye gelindiğinde dosyaya açıldığında 4 firmanın teklifi incelendiğinde serbest bölgeyi işleten firmanın bir tık üstüne çıkılmış…” ifadelerini kullandı.

PEHLİVAN: GÜNDEM DIŞINI ÖNÜMÜZDEKİ AYA BIRAKIN
Yılmaz’ın gündem maddesi ile ilgili sözlerini belirtmemesi sonrası mecliste ortam gerilirken, söze giren Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Gündem dışı konuşmayın lütfen, kesin hesap ile ilgili konuşacaklarınız varsa konuşsun. Geri kalanı önümüzdeki ay meclis oturumunda konuşabilirsiniz” dedi.

YILMAZ VE PEHLİVAN ARASINDA  SERT ATIŞMA
Pehlivan’ın sözlerine rağmen konuşacağını belirten Ali Yılmaz, “Ben ne olursa olsun burada konuşacağım bunu. Cuma günü bana söz vermediniz” diye konuştu. Yılmaz’ın sözünü yeniden kesen Başkan Vekili Pehlivan, “Size söz verdim. Bir sonraki oturumda size kaç dakika söz aldığınızı çıkarıp verim. Benim burada yönettiğim demokratik şekil kadar hiçbir yerde yönetim olmuyor. Hatta Büyükşehir’de bile benim kadar değil” ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren CHP’li Yılmaz, “Ben burada bunu konuşacağım. Cuma günkü toplantıda ben görüşlerimi dile gittiğimde sayın başkan bana firma ile ilişkin mi var dedi ve ciğeri 5 kuruş etmez adamların burada avukatlığını yapma dedi. Meselenin diğer boyutu da Menemen’de yatırım yapanlar ciğeri 5 para etmez diye belirttiniz Sayın Başkan” diye konuşurken, Başkan Vekili Pehlivan ise “Benim açıklamam nettir. Bundan önceki satışlarda ihalede yer alamayan alamayanların da hakkını savunsaydınız. İZBAŞ’ın mı kaldı?” dedi.

Kendisinin Menemen Belediyesi’ni savunduğunu belirten Yılmaz, “Ben Menemen Belediyesi’nin hakkını savunuyorum” ifadelerini kullanırken, geçmiş dönemleri hatırlatan Pehlivan, “Sizin hakkını savunmadığınız belli. Savaşsaydınız Menemen’i bu hale düşürmezdiniz. 1,8 milyona alınacak kameralar 10 milyona alınırken, şirketler kapatılıp 4 tefeci şirket ile bizler baş başa bırakıldığımızda savaşsaydınız” diye konuştu.

YILMAZ: SON 4 FİRMA ANLAŞMA YAPMIŞ 
İhale şartnamesinin bile kendilerine verilmediğini vurgulayan CHP’li Yılmaz, “Ben ihale dağıtmıyorum. Bana ihale şartnamesi okudunuz mu dediniz ancak ihale şartnamesini vermediniz. Bana vermediğiniz şartnameyi burada okutturmak istediniz. Ben sizin katibiniz değilim. Benim demek  istediğim en son da 4 firma anlaşarak ihaleyi tek bir firmaya bıraktı. İhalenin ikinci aşamasında ihaleye fesat karıştı. Elimde bir belge var. 2 mayıs tarihli ticaret sicil gazetesinde ihaleyi kazanan firma son 4'e kalan firmalara hisse vermiş. Resmi belge iddialarımı doğruluyor. İhalenin ikinci aşamasında bir anlaşma yapıldığı görülüyor. Birinci olan firma diğer firmalara bana hisseyi kazandırdınız diyerek hediye veriyor. Lütfen belgeyi inceleyiniz ve ihaleyi incelemeyiniz. Mitingte bir afiş asıldı ve AK Partililer bunu kaşıdı ve üstten bakma denildi. Diyorsunuz ki parmak sallamış... Mersinli işçiye 'Ananı da al git' derken hakaret olmuyor, ancak size söz veriyorum derken hakaret oluyor... Roman vatandaşlarımız karikatürü yanlış anlamışlar, anladıkları gibi değildir. Biz Roman vatandaşlarımıza milletvekilliği vermiş bir partiyiz. Mitingi eleştirdiniz, sizde yapın da görelim. Cumhurbaşkanımız bizim yaptığımız meydanda yaptığında bizdekinin yüzde 20 sini toplayabilmişti” dedi.

PEHLİVAN: PROVAKASYONA GEREK YOK
Hafta sonu gerçekleştirilecek seçimi hatırlatan Başkan Vekili Pehlivan, “Plan bütçe ile ilgili  söyleyeceğiniz yoksa sözünüzü keseceğim. Hafta sonu seçim var ortalığı germeye gerek yok. Ali Bey'in mikrofonunu alın lütfen. Kesin Ali Bey'in sesini. Provokasyona gerek yok.  Kesin hesabı görüşeceksiniz görüşün. Önümüzdeki meclis istediğinizi konuşursunuz” ifadelerini kullandı.

YILMAZ DEVAM ETMEK İSTEDİ PEHLİVAN SONLANDIRDI
Yılmaz “Benim söyleyeceklerim var. Ben konuşacağım” ifadelerini kullanması sonrası Yılmaz’ın sözünü kesen Pehlivan, “Söz vermiyorum oylamaya geçeceğiz” ifadelerini kullandı. Pehlivan’ın sözleri sonrası oylaması yapılan kesin hesap raporu CHP ve İYİ Parti’nin 14 ret oyuna karşın, AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyeleri’nin kabul oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

ÖĞRENCİLERE MADDİ DESTEĞE OY ÇOKLUĞU
Menemen Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde üniversite ve lise okuyacak gençlere maddi destek verilmesi önerisi AK Parti ve CHP’li isimleri karşı karşıya getirdi

Gündem maddesi ile ilgili ilk olarak söz alan AK Partili Selahattin Yeşilkaya, "Görüştüğümüz 2 madde tamamen eğitim ile alakalı. Menemen Belediyesi’nin eğitime yönelik görüşünü içermektedir. Bir öğretmen olarak sonucuna şok oldum. CHP ve Millet İttifakı üyeleri öğrenciler 5 bin TL verilmesine hayır oyu kullandı. Duyun ey Menemen halkı. Hani en güzel yatırım çocuklarımızdı? Geleceğimiz onlar!" dedi.

AKBULUT:  POPÜLİST YAKLAŞIM
Söz alan İYİ Parti Halil Akbulut ise Yeşilkaya'ya tepki gösterirken, "AK Parti’nin sözcüsünün yanlış yerlere girdiğini düşünüyorum. Eğitim ile ilgili en son konuşması gereken kurum AK Parti hükümeti ve temsilcileri. Bu kadar beyin göçü olan yerde ben eğitme 5 bin TL katkıda sunuyorum falan… Bunlar popülist yaklaşımlar. Yönetmeliği hazırlarsınız, kriterleri koyarsanız kimlere verileceğini koyarsınız o zaman tamam deriz. Ancak yönetmelik olmadan 5 bin TL vereceğiz diyorsunuz" ifadelerini kullandı.

KARAKURT:  UMARIM YARDIMLARIN ÖNÜ AÇILIR
CHP Grup Sözcüsü Deniz Karakurt ise yasal olarak yardımların mümkün olmadığını vurgularken, "2013 yılına kadar belediyeler bu yardımları yapabiliyorlardı. Ancak 2004 yılında yasa çıkarıldı ve yardımları yapacak kurumlar sınırlandırıldı. Belediyeler istisnaydı ancak sonra Anayasa kararı ile bu istisna kaldırıldı. Bana göre bu hatalı yasa maddesi değişir ve belediyelerin burs vermesini önü açılır. Yasalara uygun davranmak meclis üyelerini bağlayıcıdır" dedi.

PEHLİVAN: KARŞILAMA HAZIRIZ
Son olarak söz alan Başkan Vekili  Aydın Pehlivan, evet oyu veren meclis üyelerine teşekkür ederken "Getirmiş olduğumuz maddeler baya yüreğinizi ve kalbinizi acıtmış. Bu tür benzeri uygulamalarımız kısıtlama süreçlerinde olsak dahil devam edecek. Biz geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanındayız. Buna evet diyen 15 kişi kamu zararı da çıksa karşılamaya hazırlar" diye konuştu.

 
Can salında ölüme ittiler!
 
'HDP'yi kapatmayan, AYM kapatılmalı!'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 10 Mayıs 2023 Çarşamba 13:16

Chp ne vermiş menemene şimdiye kadar anlat yorumcu?

Yorumu oyla      2      3  
10 Mayıs 2023 Çarşamba 08:28

akepe menemen'e ne hizmet vermiş şimdiye kadar?

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den seçim günü talimatı: Son sandık sayılana kadar uyumayın!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk’ta sivil toplum kuruluşlarının ...
Sektörün kalbi İzmir'de atıyor... İki fuar birden kapılarını açtı!
Bu yıl ilk kez düzenlenen Wenergy – Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ve ...
İZSU, ‘We-Cycle’ ve ‘WEnergy’ fuarlarında yerini aldı
İZSU Genel Müdürlüğü, Fuar İzmir’de kapılarını ikinci kez açan ‘We-Cycle ...
 
Aydın'da 4 farklı noktada sondaj çalışması
Etkin ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla araç filosunu her geçen gün güçlendiren ...
Başkan Gümrükçü'den kadın adaylara destek
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kadın milletvekili adaylarına destek verdi. 
'Rant' çıkışı yaptı, adını koydu... Özgürlük Parkı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, eski Buca Cezaevi arazisinin, yeşil alan ...
 
Başkan Sandal'dan sahada seçim vurgusu: Halk kazanacak, Türkiye kazanacak
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle ziyaretlerinde hız kesmiyor. ...
Abidin Dino Parkı baştan sona yenileniyor
Karabağlar Belediyesi, ilçede bulunan parkları baştan sona yenilemeye ...
Buca’da oy vermeye engel yok
Buca Belediyesi, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva