HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2020 Salı - 10:34

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy dahil 11 kişi tutuklandı!

'İhaleye fesat karıştırma ve tehdit' suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Memenen Belediye Başkanı Serdar Aksoy dahil 11 şüpheli mahkeme tarafından tutuklandı. 9 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy dahil 11 kişi tutuklandı!

'İhaleye fesat karıştırma ve tehdit' suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Dün saat 07.30’da emniyetten çıkartılan 26 şüpheli, Menemen Adliyesi’ne sevk edilmişti. Gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

TUTUKLANANLARIN İSİMLERİ
Serdar Aksoy da dahil olmak üzere 18 şüpheli tutuklama talebi ile Menemen Sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme gece boyunca şüphelilerin ifadelerini aldı. İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyetini kararını açıkladı. Mahkeme Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Fen İşleri Müdürü Gazi Koşum, Mali İşler Müdürü Mustafa İlhan Muhasebe Müdürü Nagihan Karaca, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, Belediye Şantiye Şefi Kenan Yaşatürk, İYİ Parti İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Tarkan Fikret Çalık, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Uzun İYİ Parti Karabağlar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çama ve Gamze Yıldız tutuklandı.

Mahkeme; İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yar, Kemal Küçükkarakurt, Fikri Babur, Erdal Açıl, Zeki Torun, Özcan Saraçoğlu, Murat Koşum ve Oğuzhan Yar’ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 

AKSOY: YAPTIĞIM HER ŞEY HUKUKA UYGUN
İzmir'in Menemen Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilenlerden, aralarında Başkan Serdar Aksoy'un da bulunduğu 23 kişinin işlemleri sürüyor. Diğer 3 kişinin ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında 2 kişinin daha aranmasının sürdüğü kaydedildi. Hakkında 'zimmet', 'görevi kötüye kullanma', 'resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık' suçları bulunan Serdar Aksoy'un, suçlamaları reddettiği ve "Yaptığım her şey hukuka uygundur" dediği öğrenildi. Yanında bavulla birlikte adliyeye gelen Aksoy, basın mensuplarına yanıt vermedi. Şüphelilerin yakınları da adliye çevresine gelirken, polis güvenlik önlemi aldı.

Hakkında 'zimmet', 'görevi kötüye kullanma', 'resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık' suçları bulunan Serdar Aksoy'un, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere 45 aylığına 37 milyon bedelle 22 çöp kamyonu kiraladığı belirtilirken, uzmanlar ise 22 çöp kamyonunun satın alındığı takdirde yaklaşık 6 milyon TL maliyete sahip olacağını söyledi. Ayrıca söz konusu ihalenin, çöp kamyonları teslim alındıktan 8 gün sonra ve hukuka aykırı yapıldığı iddia edildi. Aksoy'un, belediyeye ait 161 ton hurdayı da kişisel borcunun ödenmesi karşılığında hurda firmasına bedelsiz verdiği ileri sürüldü. Serdar Aksoy'un, belediye iştiraki Meta-Su A.Ş.'de şirket müdürü olduğu ve 'huzur hakkı' adı altında aylık 10 bin TL aldığı da iddialar arasında yer aldı.

AVUKATTAN 'SAHTE İMZA' İDDİASI
Menemenhaber.com.tr sitesine konuşan ve Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un durumu hakkında bilgi veren Avukat Bilge Özer ise soruşturma ile ilgili önemli bir detay verdi. Özer açıklamasında  "Hukuksal açıdan dosyada başkanı üzecek bir şey yok. 3 günlük gözaltı sürecinde Başkanının imzası olarak görülen evrak kriminal incelemeye gitti. İnceleme sonrasında Başkan Serdar Aksoy'a ait olmadığı anlaşıldı. İmzayı kimin nasıl attığı bilinmiyor, bu durum hurdayı alan kişileri ilgilendirir. Açıkcası ben bugün mahkemeden Başkan Aksoy'u üzecek bir sonuç beklemiyorum" diye konuştu. (DHA, Haber Merkezi)

Menemen Belediyesi'ne yönelik operasyonda, adliye önünde kararı bekleyen şüphelilerin yakınları arasında kavga çıktı. İşte o anlar:

 
Afrika kıtasında vaka sayısı 2 milyon 80 bini aştı
 
Konak'ta online vergi ödeme kolaylığı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birisi 25 Kasım 2020 Çarşamba 22:43

Hala cehalet partisinin var olmasına şaşırıyorum bu adam çok bile kaldı aslında yavas yavaş alsaydı bişey olmayacaktı diğeri gibi ama bu çok hızlı sömürdü tabi millet de göz göre göre aynı partiyi aynı kazığa oy verirse karşılığı bu olur

Yorumu oyla      2      3  
Sedat 25 Kasım 2020 Çarşamba 15:57

Sonuç ne olacak milletin parasını kim ödeyecek .2021de yine suya zam yüzde 15 bu gidiş iyi millet CHP den razı .Bir de CHP Türkiyi kazansa ülke Avrupa yı geçer oylar CHP ye

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 24 Kasım 2020 Salı 22:07

Y'ye teslim chpnin durumu. Y-chp. Genetiği bozulmuş.

Yorumu oyla      3      3  
köylü 24 Kasım 2020 Salı 20:28

Vatandaş olarak SIRADAKİLER GELSİN demek lazım.Bu ce ha pe den hiçbir halt olmaz. Daha ilçeleri yönetemiyorlar " ÜLKEYİ "nasıl yönetecekler????

Yorumu oyla      2      4  
altan koralttan 24 Kasım 2020 Salı 19:47

Cesur Hırsızlar Partisi...nokta...

Yorumu oyla      2      4  
BAK BAK 24 Kasım 2020 Salı 17:40

TAŞIDIN SOYADA ÜZÜLÜYORUM

Yorumu oyla      2      3  
DELEGE 24 Kasım 2020 Salı 16:50

Ey Başkanlar yola çıktıklarını yolda buldukların ile değişirsen hem yolunu kaybedersin hem de dostlarını!bu kez CHP ankara başkanların tercihinde ve seçilen başkanlarımızın çoğu da takımları yanlış kurdular ki ortalık toz duman.başkanına herseyi toz pembe göstermenin adı yalakalıktır.doğru söyleyen doğru ve kanuni işler yapan bürokratlara sahip çıkın başkanlar onlarki sizin gerçek dostunuzdur.aksini yapana acımayın.sonra yapayanlız kalacaksınız örnek mi işte haberde.yıllarımızı verdiğimiz partinin haline bakın seçimlerede bi şey kalmadı

Yorumu oyla      15      3  
GÖZTEPELİ 24 Kasım 2020 Salı 13:16

akp belediyelere çökmek için başka yol bulmasa da chp yol gösterir kimse merak etmesin.

Yorumu oyla      16      4  
Beril 24 Kasım 2020 Salı 13:13

Ne kadar da güzel çalışmış bu başkan

Yorumu oyla      12      4  
menemenli 24 Kasım 2020 Salı 12:31

seçim zamanı bas bas bağırdık bu adamı aday yapmayın diye,tökezleyecek diye alın görün bir partili olarak utanıyorum

Yorumu oyla      18      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de çadır kentteki depremzedelere eğitimcilerden destek
İzmir'deki yıkıcı depremin yaraları sarılmaya çalışılırken aynı zamanda ...
Kısıtlamayı delen 9 bin 583 kişiye ceza!
İçişleri Bakanlığı, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan ...
Ödemiş'te uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Ödemiş ilçesinde, polis ekipleri tarafından yapılan operasyonunda bir ...
 
Kısıtlamaya rağmen sokağa çıkıp yöresel oyun oynadılar
Düzce’de, 1’i çocuk 6 kişi sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen dışarı çıkarak ...
Bıçaklandı... Yasağı deldiği için ceza yedi!
Ordu’da sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan C.U. (28), tartıştığı 3 kişi ...
Buca Kırıklar F Tipi'nde yangın paniği!
Buca ilçesindeki Kırıklar F Tipi Cezaevinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin ...
 
Bakkaldan aldığı kolonya limon aromalı su çıktı
Adana'da, bakkaldan satın aldığı kolonyanın kokusundan şüphe edince gerçek ...
Huzurevine korona karantinası: 70 kişi pozitif!
Çorum Atıl Üzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ...
Dikili'nin uyuşturucu taciri silahlarıyla yakalandı!
İzmir'in Dikili ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı tutuklandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva