HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2020 Çarşamba - 15:31

Menemen 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Menemen Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda yapılamayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı.

Menemen 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Menemen’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde, kurtuluş mücadelesinin başladığı günün 101. yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları bir kez daha saygı ve minnetle anıldı.

Başkan Aksoy bayram coşkusunu vatandaşlarla paylaştı
Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen resmi törene katılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, daha sonra Türk bayrakları ile donatılmış üzeri açık otobüsle kenti gezerek halkı selamladı. Belediye Bandosu’nun milli mücadele ruhunu yansıtan şarkı ve marşları ilçenin dört bir yanında yankılanırken Menemenliler de ellerinde bayrakları ve Atatürk posterleri ile bu coşkuya balkonlarından eşlik ettiler. Eşi Dilek Aksoy’un da eşlik ettiği Başkan Aksoy’un Menemen turundaki son durağı Türkelli Mahallesi oldu. Burada otobüsten inerek vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Aksoy, Türkellili çocuklara ve vatandaşlara Türk bayrağı ve Nutuk hediye etti.

Gençlerle iftarda buluştu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Başkan Aksoy, akşam da Menemenli gençlerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Kubilay Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftar yemeğine Menemen’in her yerinden gençler katıldı. Burada herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Serdar Aksoy, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 101. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel günü siz gençlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda ülkenin geleceğini de sizlere emanet etti. Aradan geçen 101 yılda Cumhuriyet Devrimi'ne ve onun yarattığı değerlere bağlılıktan vazgeçmeyen tüm gençlerimizin ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlu olsun” dedi.

Bayrak ve nutuk dağıtıldı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Menemen’in her yerinde bayrak ve Nutuk dağıtımı yapıldı. Menemen Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen dağıtım, Menemenliler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.

Kadir Gecesi için canlı yayın
19 Mayıs akşamının aynı zamanda Ramazan ayının en özel günlerinden olan Kadir Gecesi olması nedeniyle Menemen Belediyesi özel bir Kadir Gecesi Programı hazırladı. Sosyal mesafe kuralları gereği katılımın olmadığı, Başkan Aksoy’un sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan Kadir Gecesi Özel Programı kapsamında, Tasavvuf dinletisi, Semazen gösterisi, Hacivat-Karagöz ve Aşuk ile Maşuk gösterisi yer aldı. Balkonlarından gösteriyi izleyen Menemenliler söylenen şarkılara eşlik etti, gösterilerde hep birlikte eğlendi.

Sevgi Yolu üzerinde kurulan sahnede gerçekleşen Kadir Gecesi Özel Programı’nda konuşan Başkan Serdar Aksoy, “Bu gece çok önemli bir gece. İki önemli olay aynı güne denk geldi. Birincisi ellerimizi semaya açıp dua ettiğimiz, af dilediğimiz Kadir Gecesi, ikincisi ise emperyalist güçlere karşı verdiğimiz büyük savaşın başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız. Bugün birileri çıkıp diyor ki, keşke savaşı Yunan kazansaydı. Bu mübarek gecede bu insanlara sadece Allah akıl fikir ihsan eylesin diyorum. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı o bağımsızlık ateşi bugün hala yanıyor. Ve biz bugün bu nedenle buradayız, her zaman da burada olacağız. Herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun. 19 Mayıs’ta başlayan istiklal mücadelemiz herkese hayırlı olsun” diye konuştu.  

 
Kritik toplantı sonuçlandı: İzmir turizminde 'Selluka' dönemi
 
Ege'de ormanlar İHA'larla gözetlenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik toplantı sonuçlandı: İzmir turizminde 'Selluka' dönemi
Büyükşehir Belediyesi Turizm Hijyen Kurulu küresel salgın sürecinde turizm ...
Konak’ta amatör kulüplere gıda desteği
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ramazan Bayramı öncesi Konak’taki amatör kulüplerini sevindirdi.
İzmir'de iki belediyeye Avrupa gururu!
Avrupa Konseyi’nin Avrupa Diplomasi Ödülü’nü Türkiye’den Çiğli, Selçuk ...
 
Büyükşehir Belediyesi’nden ilçelere 140 bin maske
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ...
Başkan Sengel'den Selçuklu gençlerle online sohbet
Efes Selçuk ‘ta kurtuluş coşkusu balkonlarda yaşandı. 19 Mayıs Atatürk’ü ...
Torbalı Belediyesi 19 Mayıs’ı ve Kadir Gecesi’ni evlere taşıdı
Torbalı Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ...
 
İzmir’in 19 Mayıs coşkusu Türkiye sınırlarını aştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs coşkusunu evlere taşımak için ...
Başkan Aksoy’dan Ramazan ziyaretleri
Ramazan boyunca mahalle ziyaretlerine ağırlık veren Menemen Belediye Başkanı ...
Çeşme’de 19 Mayıs coşkusu
Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için üstü açık otobüslerle ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva