HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2019 Pazar - 15:41

Menderes'te Uçurtma Şenliği

Menderes ilçesinde düzenlenen 10'uncu Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde, gün boyu süren etkinlikler ve çeşitli gösterilerle kumsalda birçok kişi, doyasıya eğlendi. 3 bin uçurtmanın ücretsiz dağıtıldığı şenlikte, Hıdırellez kutlaması, halk dansları gösterilerinin yanı sıra konserler düzenlendi. Aniden bastıran yağmur sebebiyle etkinliklere kısa süreli ara verilse de ziyaretçiler yağmura rağmen keyifli bir gün geçirme fırsatı buldu.

Menderes te Uçurtma Şenliği

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği, İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan Özdere Orta Mahalle Gençlik Parkı ve Sahili’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte çocukların  uçartmanın nasıl yapılacağını, hangi malzemelerin neden kullanılacağını öğrenmesinin ardından ücretsiz 3 bin uçurtma dağıtıldı. Gün boyu süren etkinliklerle birlikte, ziyaretçiler keyifli bir pazar günü geçirme fırsatı buldu. Sürpriz yarışmalar, ödüller ve ikramların olduğu etkinliğe İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Saat 12.00’de başlayan şenlikte, bir saat sonra aniden başlayan sağanak yağmur etkinliklerin kesintiye uğramasına sebep oldu. Ancak şenlik alanını dolduran vatandaşlar, yağmura rağmen doyasıya eğlendi. Hıdırellez kutlamasının da yapıldığı şenlikte, gerçekleştirilen halk oyunları gösterileri ve konserler de şenliğe renk kattı. Öte yandan şenlik kapsamında çocukların doyasıya eğlenmeleri için özel oyun alanları oluşturuldu. Çizgi film karakterleri kostümlü görevliler, çocuklarla vakit geçirerek, yüz boyama, sihirbazlık gösterileri ve çeşitli yarışmalar gerçekleştirdi. Çeşitli animasyon gösterilerinin de yer aldığı etkinlik coşku dolu bir çocuk şenliğine dönüştü.

'GÖKYÜZÜNDE BULUŞALIM'
Gaziemir Belediye Başkanı CHP'le Halil Arda'nın da katıldığı şenlikte konuşan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, geleceğin teminatı çocuklarla şenliğin bayram yerine döndüğünü belirterek, şöyle dedi: 

"Gökyüzünde buluşalım' sloganıyla düzenlediğimiz şenliğimizde sizlerle olmak bizim için mutluluk verici. Bu mutluluğun yanı sıra, Menderes’e getirdiğimiz bahar ile ilk şenliğimizi yapmanın gururunu taşıyoruz. Bugün burası adeta bir bayram yeri gibi. Çocuklarımız gönüllerince eğlenirken özgürce uçurtmalarını uçuruyorlar. Bu uçurma etkinliği, adeta bir mesaj niteliğindedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, Türkiye’nin demokrasi yolunda özgürlüklere de buradan mesaj veriyorlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve ilke ve inkılaplarına sahip çıkacak nesiller yetiştirmek ve onlara her alanda özgür bir ülke bırakmak bizim görevimizdir. Atatürk’ün bıraktığı mirası hep birlikte sonuna kadar yaşatacağız. Menderes Belediyesi olarak Ata’mızın izinde sosyal belediyeciliği hayata geçireceğiz. Atacağımız her adımda hedefimiz huzurlu ve mutlu bireylerin yaşadığı bir Menderes oluşturmaktır. Temel amacımız olan insana hizmetin en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Bugün baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez’i de hep birlikte karşılıyoruz. Her yıl olduğu gibi yeni yılda da birlik beraberliğe vesile olması dileğiyle tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez’ini de kutluyorum. Ramazan ayının da hayırlar getirmesini diliyorum."

YAĞMURA RAĞMEN EĞLENDİLER
Menderes’ten torunu ile birlikte gelen Fatma Yılmaz, "Biz öğlen saatlerinde buradaydık torunum Deniz’le beraber uçurtma uçurduk ve çok eğlendik. Yağmur başlayınca biraz dinlendik. Daha önceki tüm şenliklere de katılmıştık. Ben yağmura rağmen şenliğin çok güzel olduğunu düşünüyorum. Çocuklar için çok güzel düşünülmüş etkinlikler var. Burada çok mutlu oluyorlar" dedi. Özdere’den şenliğe katılan Vesile Eracun, "Yağmur çok yağdı ama bizim için hiç fark etmez. Çok eğlendik, harika vakit geçirdik. Her şeyi yaptık, uçurtma uçurduk, efeleri seyrettik. İzmir Marşı’nı söyledik. Buraya torunlarım, kızım ve gelinimle birlikte geldim. Bizim için bu şenliğe katılmak gelenekselleşti. Yağmur yağsa da bugünkü de çok eğlenceliydi" dedi. Uçurtma uçurarak eğlenen Hande Ergener, "Ben uçurtma yapmayı pek bilmediğim için babamdan yardım aldım. Rüzgardan dolayı uçurmak zor oluyor genelde çakılıyor ama buradaki ortam çok güzel" diye konuştu. Şenlik ziyaretçilerinden Şirin Çetin ise, "Şenliğe her yıl geliyoruz, kutlamalar çok güzel geçiyor. Çocuklarla beraber uçurtma uçurmayı başarabildik. Bu tarz şenlikler çocuklar için de bizler için de çok iyi oluyor. Çocuklara eğlenceli bir gün yaşatırken biz de çocukluğumuza dönüyoruz" dedi. (DHA)

 
Pınar Karşıyaka'nın gücü yetmedi
 
İzmir'de 10 bin iyilik meleği koşamayanlar için koştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da davayı kazanan köylülerden davullu zurnalı kutlama
Urla’nın Balıklıova ile Kadıovacık Köyleri arasında kurulmak istenen kalker ...
Narlıdere'de Ramazan temizliği
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilçedeki ibadethaneleri temizlemeye ...
İzmir uluslararası finale talip
Dünyanın dört bir yanında “Akıllı Şehirler” temasıyla düzenlenen Dünya ...
 
Selçuk'ta Ramazan akşamlarına davet
Selçuk Belediyesi Ramazan Ayı kapsamında “Geleneksel Ramazan Akşamları” ...
Karşıyaka’da belediye ve esnaf ‘Çarşı’ için el ele
İzmir’in en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Karşıyaka Çarşısı’nı ...
Soyer yol haritasını anlattı, net mesaj verdi: Anlamazlarsa kendi göbeğimizi keseriz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birgün'e konuştu. Soyer, ...
 
İşçi dostu Başkan İduğ, onları da unutmadı
Göreve geldiği günden bugüne çalışan dostu uygulamaları ile büyük takdir ...
Seferihisar'da tohum bayramı
Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Seferihisar ...
Menderes Ramazan’a Hazır
Menderes Belediyesi tarafından Ramazan için tüm hazırlıklar tamamlandı. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva