HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2021 Salı - 15:57

Menderes’in başkanı Kayalar: 30 milyon TL borç ödedik!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, belediyeyi 182 milyon TL borçla aldıklarını belirterek, "Çok büyük borçla karşılaşınca, şikayetimiz üzerine belediyemize müfettiş atandı, her şey tespit edildi. 1.5 yılda 30 milyon lira borç ödemişiz. Önümüzdeki mecliste arkadaşları bilgilendireceğiz" dedi.

Menderes’in başkanı Kayalar: 30 milyon TL borç ödedik!

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Kayalar, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Menderes'te yapılması planlanan katı atık toplama tesisinden Tahtalı Barajı'na, pandemi döneminde esnafa verilen yardımlardan deprem sonrasında oluşan rezerv konut alanı tartışmalarına kadar birçok konu hakkında konuşan Mustafa Kayalar, 2021 hedeflerine de değindi.

GÜMÜLDÜR'E REZERV KONUT ALANI YAPILMALI
Depremde Menderes'te özellikle Gümüldür'de birçok konutun zarar gördüğünü ifade eden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını belirtti. Kayalar,"2020 yılında birçok sorunla uğraştık. Bizim ilçemizde ve İzmir'de birçok sorunla uğraştık. Pandemide  rakamlar gitgide düşüyor. İlçemizde de rakamlarda düşüş yaşandı. Böyle giderse salgının iyice azalacağını düşünüyorum. Bu süreçte de depremle uğraştık.  Bizim ilçemizde başta Gümüldür olmak üzere bir çok hasarlı bina var.  En çok sıkıntıyı Gümüldür'de yaşadık. Daha önceki imar planları işlenmediği içi sıkıntılar var. Vatandaşlar evlerini yıkarsa, yenisini yapamıyor. Belde belediyesi zamanındaki planlar işlenmemiş. Oralar tarım alanı gözüküyor. İnşallah bu sıkıntıları aşacağız. TOKİ ve bakanlıkla da görüştük. Orada bir yıkım durumunda vatandaşın yine Bayraklı'daki rezerv alanlara gideceğini söylediler. Biz de bunun olmayacağını, arada büyük bir mesafe olduğunu ve gerekirse Gümüldür'de bir rezerv konut alanı oluşturulması gerektiğini söyledik. Birçok çalışmamız var bu konuda ancak vatandaşlarımız rahat olsun, onlar mağdur olmayacaklar. Bizim orada mağdur olan bütün vatandaşlarımıza Büyükşehir'den kira yardımlarını gerçekleştirdik ancak devlet açısından tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Bizim şu an Gümüldür'de tek sorunumuz plan sorunu. Biz işe Özdere ve Gümüldür'den başladık. Özdere'nin planları bitti, Gümüldür'ün de bitmek üzere. 1 yıl içinde de bitecektir. 5 yıl içinde de bütün beldelerde planlamaları bitireceğimizi düşünüyoruz. Amacımız çok kat yükseltmeden, geniş yollar ve geniş yeşilliklerle planlama yapmak. Çünkü göç alan yerler arasında Menderes" diye konuştu.

 "DARALTILIRSA VATANDAŞLAR DAHA RAHAT EDECEK"
Tahtalı Barajı'nın koruma alanlarının genişliğinin daraltılması gerektiğini de ifade eden Kayalar, çağrıda bulunduklarını ancak bir gelişme yaşanmadığını söyledi. Kayalar, "Menderes, barajdan büyük sıkıntılar yaşadı. Bu koruma alanlarının daraltılmasını istiyoruz. Bunlar daraltılırsa vatandaşlar daha rahat edecek. Tabii şu an su sıkıntısı var. Su sorununu büyük ölçüde Menderes'teki Tahtalı Barajı çekiyor. Organik tarım yapanlara su verilecekti ancak o proje hayata geçmedi. Tunç başkan da açıkladı, Türkiye'de içme sularının yüzde 70'i tarım da kullanıyormuş. Kontrollü bir tarım yapılırsa 'başka bir tarım mümkün' diyoruz biz de..." dedi.

"YÜZDE 50 ORANINDA KATI ATIK BEDELİ ALMAYACAĞIZ"
Pandemi sürecinde gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Kayalar, esnafa katı atık bedeli müjdesi de verdi. Kayalar, "Pandemi süresince ilk 500 günde 500 bin maske dağıttık. Bu da İzmir'de iyi bir rakam… Bu tabii ilk 500 gündeydi hala dağıtmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 50 çocuğumuza tablet dağıttık, TV dağıttık. Elimizden geldiğince sosyal yardımları yapmaya çalışıyoruz. Bu ay meclisimizde alacağımız karar ile belediyenin mülkiyetindeki dükkanlar genelge nedeniyle kapalıysa, bunlardan kira almayacağız. Yine bu süreçten zarar gören vatandaşlarımızdan da yüzde 50 oranında katı atık bedeli almayacağız" açıklamasında bulundu.

"MENDERES'TE 4 BİN HOBİ BAHÇESİ VAR"
Tarım arazilerine yapılmasından kaynaklı olarak sıkça tartışmalara neden olan hobi bahçeleri konusuna da net konuşan Kayalar, bu alanlara yapılan konutların yıkılacağını söyledi. Kayalar, şu bilgileri aktardı: "Kimse Menderes'ten hobi bahçesi almasın İzmirliler. Biz belediye olarak içindeki kaçak yapıya ceza kesiyoruz ve yıkıma sevk ediyoruz. Menderes'te 4 bin tane hobi bahçesi var. 5 yılda yapılan yapılar ve 4-5 bin hobi bahçesi oldu. Kimse bunları almasın ve boşuna para yatırmasın. Biz şu an hepsini yıkıma sevk ettik. Bizim kararlı olmaktan ziyade zaten Valilikten yazı var. Eğer yıkmazsak, hem soruşturma geçireceğiz, hem de yıkım ücretinin 2 katı belediyeden alınacak. Biz kimsenin evini yıkmak istemeyiz ancak hep güzel tarım arazilerine yapılmış kaçak araziler bunlar."

 "SAHİLE SIFIR OLAN YERLERDE 1-2 TL'YE ÇAYLARINI İÇEBİLİYORLAR"
Görev süresi boyunca geçen 500 günde sadece pandemiyle uğraşmadıklarının altını çizen Mustafa Kayalar, sahillerde sadece Belediye bünyesinde olan 4 kafe ile vatandaşların tatili için büyük kolaylık sağladıklarını da aktardı. Kayalar, "Biz 500 günde sadece pandemi ile uğraşmadık, bunların yanında birçok işle de uğraştık. Yaklaşık 10 tane park açtık. Sahillere kafeler açtık. Buralardan vatandaşlar tarafından çok güzel dönüşler aldık. Vatandaşlar sahile sıfır olan yerlerde 1-2 TL'ye çaylarını içebiliyorlar. Biz belediye şirketi kurduk ve sahil kısımlarından tüm işletmeleri bünyemize aldık. Bizim tesisimizde bir şey yiyip içme şartı bulunmuyor, vatandaşlar gelip oturabiliyor. Menderes'in 45 km sahili var ve her kafemizin önüne 100 metre şezlong koyduk sadece. O da dışarıdan gelenlerin kullanabilmesi için..." dedi.

"İNŞALLAH BU PROJEYİ BİZ TAMAMLAYACAĞIZ"
"Menderes'te geçmiş dönemlerden gelen projeleri devam ettirdik. Geçen sene pandemi sürecinde birçok tesis açmadı Menderes'te. 1.5 yıldır kapatmış durumda turizmci. Umarım bu sene vakalar açılır ve onlarda iş yapabilirler. Katı atık bedelini onlardan da az alacağız ki en azından küçük bir faydamız oldu. Turizmin sekteye uğraması bizim için de kötü. Çünkü ne kadar çok turist gelirse, esnaf da o kadar çok kazanıyor. Bizde bir havuz inşaatı vardı ve Konya-Selçuklu belediyesi ile ortaktı. Bu havuzun maliyeti 3 milyon TL'di. Sadece Selçuklu belediyesi 700 bin TL vermiş. Biz bu havuzu kapalıya çevireceğiz. Bizden önceki AK Partili belediyenin projesi ancak biz bunu yarım bırakmıyoruz. Bu havuzun kapalı olması daha iyi… Zaten Menderes, denizi olan bir ilçe, ancak kapalı olursa çocukların eğitimi içinde kullanılabilir. Bunun yanında da Menderes'te bir efsane var ve biz bunu hayata geçirmek için çalışacağız. 80 dönümlük bir alan. Oraya birçok belediye başkanı projeler yapmış ancak tamamlanmamış. Biz projedeki aquaparkı iptal ederek diğer çalışmaları yapacağız. İnşallah bunu bir sonraki dönemimize kadar tamamlayacağız. Bu da 20-30 milyonluk bir proje. Menderes'in yürüyüş alanlarının olacağı, amfitiyatroların olacağı güzel bir alan olacak.  Menderes'in kaldırım sorunu var. Biz Büyükşehir ile birlikte bir toplantı yaptık  ve Menderes'in girişinden çıkışına kadar kaldırım düzenlemesi ve ışıklandırma projesine yıl sonuna kadar başlayacağız. Bisiklet yolları yapılacak, ışıklandırmalar yapılacak ve bu yapıldıktan sonra kaldırıma bir tabela bile koydurmayacağız."

OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
"Menderes'te otopark sorunu çok büyük. Bu sorunu çözeceğiz. Kaymakamlığın karşısında daha önce satılan bir alan vardı. Şu an biz oradaki 6 dönümlük bir yerin tapusunu aldık. Vatandaşlar burayı bize bağış yaptı. İlerleyen zamanlarda Belediye binasını oraya taşıyabiliriz. İlk olarak normal bir alanda yapacağız ancak bir sonraki dönemde seçilirsek, belediye binasını oraya geçirme hedefim var. Otopark ile ilgili de 75'nci Yıl düğün salonu diye bir alan var, biz orayı otopark alanı olarak belirledik ve oraya otopark yapmak istiyoruz." 

"MENDERES İÇİN ÇALIŞMAK İSTERİZ"
"2024'te yapılması planlanan yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağım konusuna gelince... Belediye Başkanlığı özveri gerektiren bir şey. Bütün aileniz ve çocuklarınızdan kopuyorsunuz. Pandemi olmasa çocuklarımızı göremiyorduk. 2 yıl oldu, belediye başkanlığına iyice alıştık. Sistemi de oturttuk. Tabii biz Menderes için çalışmak isteriz, bir dönem daha..."

“ÖZDERE VE GÜMÜLDÜR İLÇE OLMASA DAHA İYİ”
Özdere ve Gümüldür'ün ilçe olması yönünde tartışmaların uzun süredir olduğunu belirten Kayalar, şu değerlendirmeyi yaptı:  "Yıllardır tartışılır bu konu. Devamlı gündeme geliyor. Belde belediyeleri Menderes'e bağlandıktan sonra hepsi ayrılıp ilçe olmak istedi. Özdere ve Gümüldür istese, ismi ne olacak? Bence böyle kalması daha iyi... İnsanlar da böyle daha mutlu. Bizim de oralarda hizmet konusunda hiçbir sıkıntımız yok.  Ayrılmalar da ekonomik bir yük ayrıca. Ancak bu seçim sürecini etkilemez, yine farkı artırarak seçimi alırız. Menderes'in bazı mahallelerinde doğalgaz yok.  Parça parça hepsine doğalgaz getirmek için uğraşıyoruz. Sonraki planlarda da Özdere ve Gümüldür var. Normalde Menderes Belediyesi ile okul arasındaki yol, planlarda yol değil aslında. Ancak yıllardır orası yol olarak kullanılmış. Biz yeni meydan düzenlemesinde hem kapalı hem de açık olarak bir planlama yapacağız ve ona göre bir karar vereceğiz."

"1 AYLIK DAHA ZAMAN İSTİYORUZ"
Menderes için bazı çalışmaların devam ettiğini ancak bunun için vatandaşlardan biraz süre isteyen Kayalar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimden 2-3 ay önce İller Bankası'ndan 13 milyon kredi alarak Menderes genelinde bir asfaltlama çalışmaları yaptılar. Ancak asfalt kışın atıldığı için sürekli çatlama ve patlama yapıyor ve biz şuan onları düzeltmek için çalışma yapıyoruz. O dönem yapılan asfaltın yüzde 70-80'i çöpe gitti diyebilirim. Şu an 13 milyon kredi ödüyoruz, keşke seçimden önce yağmurda değil de yazın yapsalardı. Geçen dönem ben de meclis üyesiydim. AK Parti belediyeciliği vardı o dönem... AK Parti’ye kızmışlardı. Su basan evin hemen yanında annem oturuyor. Bir gün gittim oraya ve 30 cm su vardı. Oranın en büyük sıkıntısı, yapılan yolda suyun gideri yok. Biz şimdi yağmur suyu giderlerini yapmaya başladık. Asfaltı 30 cm aşağıya indireceğiz ve hiçbir sıkıntı kalmayacak. Ancak 1 aylık daha zaman istiyoruz."

TERK EDİLEN HAYVAN SAYISI O KADAR ÇOK Kİ...
"Terk edilen hayvan sayısı, ilçemizde bir hayli fazla… Orman Bakanlığı tarafından yapılan barınağın Büyükşehir'e devredilmesi sonrası canlılar için daha iyi bir hizmet sunulacak. İnsanlar hayvan alıyor ancak bakamayınca bunları dışarıya atıyor. Menderes, İzmir'de yüzölçümü en büyük üçüncü ilçe… İnsanlar da gözükmüyor diye hayvanları buralara bırakıyor. Biz de bu konuda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Kışın besleme konusu var, ya da vatandaşların bazıları saldırıyor diyor. Orman Bakanlığı'nın yaptığı bir barınak var. Orayı Büyükşehir ile birleştirdik ve orası da Büyükşehir'e tahsis edilecek. O zaman daha iyi bir hizmet yapılacak.".

 "3 BİN 500 LİRANIN ALTINDA MAAŞ BULUNMUYOR"
"Personel maaşlarını  ödeme konusunda herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana 30 milyon lira borç ödedik. İlk kreşimizi açtık. Bunları İZELMAN'a tahsis ettik. Gazipaşa mahallesinde bir alan var, oraya da kreşimizi yapacağız. Bir tane de Gümüldür'de kreş yapacağız. Yani 3 kreşi hayata geçireceğiz. Bütün mahallelerimize projelerimizi var, ancak biraz sabırlı olmalı insanlar. Borçlarımız var, onları da ödüyoruz bir yandan. 1 Eylül'de AK Partili Meclis Üyeleri dilekçe verdi, ne kadar borç var açıklansın, diye. Biz de açıkladık rakamları. 134 milyon lira borcumuz vardı. Artı olarak da İller Bankası'nda  48 milyonluk bir borç vardı. Bu belediye defterinde yer almıyor. 182 milyon toplam borç ile aldık belediyeyi. Biz 30 milyon borç ödedik bu dönemde. Bu konuda müfettiş bile geldi ve biz onlara açıkladık. 1.5 yılda 30 milyon borç ödemişiz. Önümüzdeki mecliste arkadaşlara anlatacağız bunları. Menderes Belediyesi bize yanlış bilgi verildi diye şikayet etmişler. Bu nedenle de müfettiş atanmıştı belediyeye. İşçilerin maaş ödemelerini yapıyoruz. Hiçbir ay ödemediğimiz maaş olmadı. Sendika sözleşmesi ile birlikte 3 bin 500 liranın altında maaş bulunmuyor. Şu an belediyemizde 850 personelimiz var." 

"AÇILAN HASTANEDE İSE HEPİMİZİN EMEĞİ VAR"
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artçı'ya ise sitem etti. Kayalar, "Muhalefet, muhalefetliğini yapacak ancak karalayıcı ve yalan yanlış bilgi olmasın, yeter. Ben her zaman eleştiriye açığım. Ancak ufacık bir su birikintisini çekip sosyal medyaya koymak, muhalefetlik değil. Yanlış bir şey varsa bizi uyarsınlar, biz de düzeltelim.  Menderes'te açılan hastanede ise hepimizin emeği var. Orada Bülent Soylu'nun da emeği var. AK Parti ilçe başkanı, ikimizi de çağırmalıydı. Oraya Bülent Başkan da biz de imza attık. Herkesin emeği var orada. Sağlık Bakanlığı yapıyor bu hastaneyi ve herkes uğraşıyor. Biz anket yaptığımızda en büyük talep hastaneydi" diye konuştu.

"ESKİ BAŞKANLA OTURUP HİÇ KONUŞMADIK"
Menderes Belediye geçmiş dönem Başkanı Bülent Soylu'nun 'seçimi 1 oyla bile kaybedersek Menderes'te kalmam' sözlerini de eleştiren Kayalar, "Ara sıra karşılaşıyoruz ancak muhabbetimiz fazla yok. Oturup konuşmadık. Sonuçta insanlar konuşurken, ne söylediğini bilmeli. Bir şeyi yapacağım diyorsunuz, o halde yapın. Ben yanlış söyledim gibi sözler bence boş laflar. Konuşuyorsanız da uygulayacaksınız. Daha çok Menderes'e yerleşiyor ancak daha önce kendisi Menderes'te oturmuyordu. 5 yıl başkanlık yaptı, bir şeyler de yapmıştır. Menderes bizim için çok farklı bir yer, doğup büyüdüğümüz yer ve inşallah Menderes'i daha iyi yerlere getireceğiz" dedi.

"KÜNER'DE DOĞAL BİR YARIK VAR"
Menderes Belediyesi'nin yol için toprak alması sonucu Valiliğe 40 bin TL ceza ödendiğini belirten Kayalar, "Katı atık bertaraf tesisini vatandaş istemiyor. Biz bunu Tunç Başkana da söyledik" dedi ve ekledi:  "Umarım doğru bir karar verilir, yanlış bir şey yapılmaz. Birçok AK Partili vekil geldi ve gezdi köyleri... Biz bunu yaptırmayacağız, dediler. Bakalım, bekleyip göreceğiz. Daha önce Çakaltepe'ye de moloz dökülüyordu, Küner'de doğal bir yarık var, orası doldurulup üstü ağaçlandırılacak. Zaten dökülüyor yıllardır Çakaltepe'ye... Sadece biraz daha yakına gelmiş olacak Küner ile. Karayollarının toprak aldığı bir nokta var, biz geçenlerde oradan bir toprak aldık ve bize ceza uygulandı. Acil ihtiyaç olmasından kaynaklı olarak 2 kamyon kadar bir toprak almak zorunda kaldık oradan.. Bu yüzden de ceza yedik. Menderes Belediyesi bu konuda Valiliğe 40 bin TL ceza ödedi. Katı atık toplama tesisi de doğaya zararlıysa yapılmasın zaten. ÇED raporunda belli olacak bu. Çatalca'da vatandaşlar oraya bir park istiyorlar. Orada şöyle bir sıkıntımız var. Hazine mülkiyetinde yeşil alan yok. Yani bizim bir alan almamız lazım, orada park yapmak için. Orada caminin etrafında bir yer arıyoruz. Vatandaşlar hibe edebilir, satabilir bize. Biz böyle bir yer arıyoruz. Bulunca da park yapacağız oraya."

 "BÜYÜK PROJELER YAPMAK İSTİYORUZ"
2021 yılı için hedeflerini de anlatan Kayalar, en azından 2-3 projenin temelini atmayı hedeflediklerini söyledi. Kayalar, şu bilgileri verdi:

"2020'de Menderes'te kaldırım, yol asfaltlama çalışmaları yaptık. Ancak büyük proje olarak, meydan, otopark, Büyükşehir'e verdiğimiz soğuk hava tesisleri ve paketleme deposu gibi işleri yapmamız lazım. İsteğimiz bu. Başkanımız ile görüşüyoruz, birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim isteğimiz, 2021 yılında bazılarının kazmasını vurmak. Bizim için önemli olan paketleme ve soğuk hava deposu. Bunu bir an önce yaptırabilirsek köylü de rahatlayacak. Diğer türlü gelenler, istediği fiyata alabiliyor oradaki arazileri. O yüzden kooperatifleştirebilirsek güzel olacak. Mandalinanın patentini aldık, üzümün de patentini alırsak 2 ürünü patentlemiş olacağız."

 
Korananın o türü ABD'de de görüldü
 
Mektup krizinden sonra Lider'den randevu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de hasarlı okullar için güç birliği zirvesi!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ekim'de yaşanan depremde hasar görmesi ...
Soyer’den ‘yerellik’ vurgusu… İzmir’de tekno-demokrasi dönemi
İzmir.referandom.com dijital platformunun lansmanında açıklamalarda bulunan ...
 Çiğli’de esnaflar için dayanışma zirvesi
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Pandemi şartlarından ötürü ekonomik ...
 
Ödemiş Belediyesi'nden 'atma-paylaş' çağrısı
Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki “Gönüllü ...
Büyükşehir Belediyesi’nden açık veri portalı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik kalkınma ve demokratik yönetim anlayışıyla ...
Uğur Mumcu Narlıdere’de anıldı
1993 yılında uğradığı bombalı saldırıda katledilen Araştırmacı Yazar ve ...
 
Karabağlar'da deprem çantası dağıtıldı
Karabağlar Belediyesi-AKUT işbirliği artarak devam ediyor. Son olarak ...
Bornova Belediyesi’nden miniklere sömestr atölyeleri
Bornova Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, yarıyıl tatilinde öğrencilere ...
MEBGEM’de yüz yüze eğitimler başladı
Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva