HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 09:33

Menderes Belediyesi’ne büyük operasyon!

İzmir'in Menderes ilçesinde, aralarında belediye çalışanlarının da olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polisin düzenlediği operasyonda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Menderes Belediyesi’ne büyük operasyon!

EGEDESONSÖZ- İzmir Cumhuriyet Başsavcılğı’nın Menderes Cumhuryet Başsavcılığı ile koordineli yürüttüğü soruşturma kapsamında Menderes Belediyesi’ne yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Sabaha karşı savcılık talimatıyla harekete geçen Emniyet Müdürülüğü'ne bağlı Mali Suçlar Şube Müdürlüğü bünyesindeki ekipler çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Aralarında Temizlik İşleri Müdürü Erol A., Park Bahçeler Müdürü Betül D., Fen İşleri Müdürü Tolga T., Muhasebe Müdürü Fatma E. Strateji Müdürü Mesut T. gibi yetkili birim sorumluları başta olmak üzere çok sayıda imza yetkili şef ve memur gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

Yine önceki dönem belediyede görev yapan Fen İşleri eski müdürü Özgür T., Destek Hizmetleri Eski Müdürü Kerem Kadir T. ile Temizlik İşleri Eski Müdürü Mert H. de Emniyet'e götürüldü.

Yaklaşık 30 kişiyi hakkında işlem başlatılırken, 27 kişinin yakalandığı ve soruşturmanın genişletilebileceği öğrenildi.

Menderes Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında "ihaleye fesat karıştırma" suçu kapsamında çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde usulsüzlükler yapılarak yaklaşık 10 milyon liralık kamu zararının oluşmasında sorumluluğu bulunduğu iddia edildi.

KAYALAR'DAN AÇIKLAMA GELDİ!
Konuya ilişkin basın açıklamasında bulunan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "4 Temmuz 2022 tarihinde Belediyemize yapılan operasyon sonucunda geçmiş döneme (2018) ait gerçekleştirilen ihalelere yönelik yapılan denetlemelere ilişkin bazı personellerimiz hakkında adli işlem uygulanmıştır. Adli işlem uygulanan personellerin çoğu uzun yıllardır belediyemizde çalışan, bir kısmı da sadece geçmiş dönemde görev yapmış personeller olup şu anda görevde olmayan arkadaşlarımızdır. Bu münasebet ile konuyla ilgili sürecin yasal takipçisi olduğumuzu kamuoyunun takdirine sunarız" ifadelerini kullandı.

 
Kadir Şeker yeniden hakim karşısında!
 
Başkan Doğruer'den havuz müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen doğu gencer 4 Temmuz 2022 Pazartesi 21:35

Arkadaş gerçekten okuma yazma bilmiyormusunuz yoksa aktroll falanmısınız ? Operasyon 2018 yılı ve öncesinin ihalelerini kapsıyor. eski başkanın akrabaları dahi göz altına alınıyor . e siz gelip buraya CHP şöyle böyle diyorsunuz. ADamlar bir şey olsa da algı kassak diye fırsat kolluyor resmen . Hayır son derece başarısız bir girişim bu . Lakin ekşi sözlükte bile başlığını açmadı aktroller. bence bir yerlerden anlaşıp gelip topluca yazıyorsunuz. sonra bir bakıyorsunuz 2018 ve öncesine ait! o dönem belediye de kim var? bunuda yazsanıza! Bu şeye benziyor biraz. Fenerbahçe taraftarının şampiyon olduk sanıpta sahaya girmesine benziyor.

Yorumu oyla      6      5  
İ.A 4 Temmuz 2022 Pazartesi 15:12

Partinazlik mi yoksa idarecilik mi belli değil.Şaşa desen almış başını gidiyor. CHP bin hali içler acısı. 1.2 zengin meclis uyesinin elinde başında Sayın kayalar. yok eskiden di de felan.vard.veya yoktu..Bir adamı işten atmak için ellerine geçen ilk fırsatı değerlendiren ve olayı gerçekleştiren asıl sorumlu kişi olanSayın Menderes AŞ bin başındaki muhteremin yeğeni olduğu bile gizlenen yöneticilerin AKP döneminde ihtiyaçtan girmiş şoför bir çalışanını çeşitli söylemlerle uyarmak yerine ilk hatasında işten atabilecek kadar ciddiyetle bu işleri başarıyorsan ozaman bu olayların üzerine niye gitmedin Sayın Mustafa Kayalar. Bir yerden başlamak gerekiyor bu tür çalisan cikarmalarinda demişsin..o zaman bunları biliyordun madem niye aciklamadin.Kimden korktun.Meclis üyesinin yeğeni olduğunu sende biliyordun.Adamin sosyal hayatıyla oynadınız. İnşallah sizde bu söylemlerin altindan kalkamazsıniz Aslında sizin hepinizi CHP İl Genel Meclisine şikayet etmem gerekiyordu. Partiye zarar veriyorsunuz..Zaten yönetmiyor yönetiliyor olduğunuzu kamuoyu biliyor.Sizde o koltuktan ineceksiniz. Sayın Kemal Kılıçdaroglunu dinlemediginiz belli.Sindi sözünü dinleyip uyduruk beyanlarla gerçekleştirdiğimiz şahıslar.davalarindan vaz geçti ...sonrası mı meçhul...bence bu olayda araştırmak için geç kalmayın. Altından bi rüşvet olayı daha çıkmasın.. derim.bu da belediyeye kalır siz yonetime kalır.derim...Zaten Cumaovasi AŞ Baskanı C.Öve Menderes Başkan Yardımcısı M.A bu olaylara müdahil olmuşlardı. Zaten bizimde hukuk sürecimiz devam ediyor...Hemen bir önce ki yönetimi suçlamak sizin idare biciminiz olmuş.

Yorumu oyla      9      6  
Skandal! 4 Temmuz 2022 Pazartesi 12:10

Başkanın açıklamasına bakarsak alttaki yorumlar boşa çıkmış oldu. Operasyon 2018 yılına ait ise kimin döküldüğü ortada. Bu kadar yıl neden beklenmiş o da enterasan.

Yorumu oyla      11      13  
A.G 4 Temmuz 2022 Pazartesi 11:56

Yolsuzluğun , rüşvetin , yalanın, adam kayırmanin , partizanligin kol gezdiği bir belediyecilik anlayışı.Menderesi bu hale getireceginizi bilseydik keşke.Belediyeyi mahvettiniz.Yazik verdiğimiz oylara...

Yorumu oyla      13      14  
Köylü 4 Temmuz 2022 Pazartesi 11:43

Kardeşim 2018 yılında olan yolsuzluğu 2019 yılında seçilen adama nasıl bağlıyorsunuz 2018 yılında başkan kimdi

Yorumu oyla      19      12  
emre 4 Temmuz 2022 Pazartesi 10:30

rezalet. dökülüyorlar

Yorumu oyla      23      14  
Partili 4 Temmuz 2022 Pazartesi 10:23

Geçen sene belediye başkan yardımcısı bu konuda gerekli bilgileri partiye rapor etti bir şey olmadı dayanmadı CİMER müracaat etti,bu konuda ilçe ve il örgütü ne yaptı? Göstermelik törenler gelişi güzel rozet takmalar,lütfen genel merkez yöneticileri Izmirin bütün belediye başkanları ve parti yöneticileri ile ilgili müfettişler gönderiniz,ras gele parti üyelerinin görüşleri alınabilir yoksa parti kar topu gibi eriyor bırakın göstermelik showları...

Yorumu oyla      22      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O mahalle kesintisiz içme suyuna kavuştu... İZSU neşteri vurdu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire Derebaşı mahallesinin ...
CHP yöneticisi, meclis üyesine saldırdı... Menemen karıştı!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan sosyal medya hesaplarından ...
Karşıyaka’nın asırlık istasyonu el değiştirdi!
İZBAN’ın yer altına alınması ile atıl kalan ve Karşıyaka Belediyesi’nin ...
 
Körfez'de rüzgarla dans!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beşincisini düzenlediği Körfez Festivali, ...
Bornova'ya şampiyona gururu!
Trampolin Cimnastik şampiyonasına katılan Bornova Belediyesi takımı 10 ...
Seferihisar'da Sivas Katliamı anması!
Seferihisar Belediyesi ve Seferihisar Alevi Kültür Derneği işbirliği ile ...
 
Aliağa'da Melek Mosso rüzgarı!
Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde düzenlenen ‘Aliağa Sanat ...
'Yeşil Koridor' planları askıda... Soyer: EXPO 2026 için önemli bir aşama geçildi
İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapacağı Botanik EXPO için hazırlıklar ...
Bayraklı’da Hilmi Yarayıcı coşkusu
Bayraklı Belediyesi, yaz konserleri kapsamında protest ve özgün müziğin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva