HABERLER>POLİTİKA
4 Mart 2021 Perşembe - 13:45

Memleket Hareketi'nden iddialı çıkış: İzmir'de birinci parti olacağız!

Memleket Hareketi'nde örgütlenme konusunda Muharrem İnce tarafından görev verilen CHP İzmir eski Milletvekili Hakkı Akalın, "İzmir'de metropol ilçeler dahil, Bakırçay ve Küçük Menderes dahil olmak üzere Memleket Hareketi'ne karşı müthiş bir ilgi var. Bunu siyasi kimliğimin dışında bir üniversite hocası olarak çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. İzmir'de Muharrem İnce tarafından kurulacak parti birinci parti olacak" ifadelerini kullandı.

Memleket Hareketi nden iddialı çıkış: İzmir de birinci parti olacağız!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi içinde Muharrem İnce ile başlayan yeni parti söylemleri hız kesmeden devam ediyor.

CHP'de 2001-2004 yılları arasında iki dönem parti meclisi üyeliği, 2002-2007 yılları arasında İzmir Milletvekilliği ve 2003 yılında MYK üyeliği görevlerini yürüten Hakkı Akalın, geçtiğimiz süreçte CHP'den istifa ettiğini açıklamıştı

Partide önemli bir ağırlığı olan Akalın, 2016 yılında yapılan 35. Olağan Kurultay'da çarşaf listeli yapılan Parti Meclisi (PM) yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listelerini delerek PM'ye girmişti.

Memleket Hareketi kurucusu Muharrem İnce ise dün katıldığı bir televizyon programında partinin kurulma aşamasında partinin örgütlenmesi ile ilgili Hakkı Akalın'ın görevlendirildiğini belirtmişti.

Yaşanan gelişmeler sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Hakkı Akalın, 2023 ve 2024 seçimleri için iddialı konuştu.

BEKLEDİĞİMİZDEN DE FAZLA BİR İLGİ VAR
Partinin örgütlenmesi konusunda Muharrem İnce'nin kendisine görev verdiğini belirten Hakkı Akalın, insanların büyük bir örgütlenme talebinde bulunduğunu belirtti. Akalın, "Muharrem Başkan benim örgütlenmeden meşgul olmamı istedi.  Sayın Muharrem İnce'ye karşı halka eleştirenler olabilir bunlar normal şeyler, Cumhuriyet Halk Partisi'nden geliyoruz bizler. Bizler tabanda çok yüksek bir ilgi olduğunu biliyorduk. Ancak ben örgüt ile ilgilenmeye başladığımdan itibaren şunu gördük; Bizim beklediğimizden de fazla bir ilgi var. İli kurayım, ilçeyi kurayım diye talepler çok fazla. Bu çok önemli... İnsanlar bu maddi yükün altına girmeyi de göze alıyor. Bir örgütü kurarken o örgütün kirası yeri elektriği suyu çayı… Bu her ay devam edecek. Parti imece usulü ile yönetiliyor şu anda. Örgüt kurma talebinde kurmak isteyen arkadaşları Ankara'ya davet edip görüşüyoruz. Bu yükümlülüğün altına girmek ve bunun sorumluluğunun alınmasının tek bir açıklaması vardır, insanlar Sayın İnce'ye büyük bir güven ve inanç var.  Sayın İnce bize partiyi kurarken 'Bana 1 yıl verin, yılsonunda sesimizi tüm Türkiye'de duyacaksınız' dedi"

 İZMİR'İN ARADIĞI BİR PARTİ OLARAK GELİYORUZ
İzmir için hedeflerinin bulunduğunu belirten Akalın, “İzmir'de metropol ilçeler dahil, Bakırçay ve Küçük Menderes  dahil olmak üzere Memleket Hareketi'ne karşı müthiş bir ilgi var.  Bunu siyasi kimliğimin dışında bir üniversite hocası olarak çok rahat bir şekilde söyleyebilirim.  İzmir'de Muharrem İnce tarafından kurulacak parti birinci parti olacak. Üstelik bizim ayrıldığımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut belediyelerine rağmen, İzmir'de birçok istihdam imkânı olmasına rağmen biz diğer partilerde olmayan demokratik bir tüzükle ve gerçekçi bir programla Sayın İnce'nin liderliğinde çok başarılı olacağız.  Partimizin 6 adet kırmızı çizgisi var ve bunlardan birisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu olmayanlar. İzmir ile ilgili başka bir şey söylemeye gerek var mı? Her pencereye Atatürk'ün resmini asan bir şehir… İzmir'in aradığı bir parti olarak geliyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Kuyumculara teminat şartı geliyor
 
İzmir'de anlamlı etkinlik: Şehitler için lokma döküldü
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Mart 2021 Cuma 09:02

nazlı nickli vatandaş. sana buradan ekmek çıkmaz. sana önerim bir işe gir çalış.

Yorumu oyla      2      3  
balkanlar 5 Mart 2021 Cuma 08:50

BİR GÜN DEREDE KURBAĞA AĞZINI AÇMIŞ HAVAYA DOĞRU BEKLİYORMUŞ DİĞER KURBAĞA BUNU GÖRÜNCE SORMUŞ NEDEN AĞZINI AÇTIN HAVAYA DOĞRU BEKLİYORSUN DEMİŞ ODA YAĞMUR YAĞARSA İLK ÖNCE BENİM AĞZIMA DÜŞSÜN DEMİŞ MUHAREM İNCEDE İZMİRDEN BEKLENTİSİ BÖYLE BİR ŞEY HER HALDE SANDIKTAKİ OYLARI BEKLIYO KENDİSİNE

Yorumu oyla      2      3  
5 Mart 2021 Cuma 08:49

muharrem ince cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gece niye ortadan kaybolmuş onu anlatsın önce. sizi tehdit etmediklerinimi iddia ediyorsunuz? adam kazandı derken bu lafı size kim söyletti? İnce CHP'nin truva atıdır. ince boş hayaller peşinde. Ona oy veren milyonlarca vatandaş bu adamın işe yaramaz güvenilmez olduğunu gördü. ilk seçimde silinir gider. Akepenin stepnesidir bu şahıs. İnceye verilen her oy akepeye verilmiş demektir.

Yorumu oyla      2      3  
Nazlı dolek 5 Mart 2021 Cuma 02:48

Muharrem ince''ye inanıyorum muhalefette üstüne yok Kılıçdaroğlu onu harcadı arkasındayım Kuşadası''nda ben de görev istiyorum

Yorumu oyla      4      10  
Nazlı dolek 5 Mart 2021 Cuma 02:44

Muharrem ince''nin her şekilde arkasındayım Kuşadası''nda bana da bir görev verebilirsiniz

Yorumu oyla      3      9  
TC misafir 4 Mart 2021 Perşembe 20:40

Politik insana temkinli yaklaşacaksın memleketteki politikacıların hali ortada ve memleketin hali de ortada. Gerçekten namuslu dürüst, insanını ve ülkesini seven, adaletsizliği ortadan kaldıran ve halkın geleceğe umutla bakmasını sağlayan kişi bu işi götürür diğerlerinin ne götürdüğü zaten ortada. Zaman her şeyin cevabını verecek elbet bizler de ömrümüzün yettiğince bunlara şahit olacağız.

Yorumu oyla      4      5  
Ne demişti İsmet Paşa 4 Mart 2021 Perşembe 18:59

HADİ CANIM SENDE!

Yorumu oyla      9      15  
fikret 4 Mart 2021 Perşembe 17:35

Sayın İnce,Sarıgül,Perinçek vb barajı geçiyor.Akp ve Chp baraj altı anlaşılan

Yorumu oyla      8      14  
Alen35 4 Mart 2021 Perşembe 17:03

İzmir cem uzana bile rekor oy verdi diyen arkadaşım amacın nedir? ozaman AKP gibi bir dayatma mı vardı karşında? AKP gelince ilk işi Cem uzanı ortadan kaldırmak oldu. ona bakarsan izmir de HDP gibi bir partiye %10 civarı oy çıkıyor . 5 milyonluk şehir her cinsten adam yaşıyor burada. AKP gibi gidersin varoşlara verirsin makarna kömürü değil izmir tüm türkiye oy veriyor zaten .

Yorumu oyla      10      11  
alo 4 Mart 2021 Perşembe 16:03

anakaraya varana kadar yolunuzu umarım kayıp etmezsiniz

Yorumu oyla      10      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Ümit Özdağ’a hayatta başarılar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hakkındaki ihraç kararının mahkeme ...
Erdoğan’dan İzmir Büyükşehir’e eleştiri: Çöp, çukur dönemi!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
'Davamız dışında hiç kimse vazgeçilmez değildir'
AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadim ...
 
Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti
Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Özdağ, İYİ Parti'den ...
CHP'li Kılıç: Vatandaşlarımız yoksulluktan, hukuksuzluktan, haksızlıktan nefessiz kaldı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
Milletvekili Sındır: Bergama’da ata toprağı haraç mezat satılıyor!
Mülkiyetleri 6360 sayılı Bütünşehir Yasası’yla birlikte Bergama Belediyesine ...
 
CHP’li Bakan’dan ‘sanatoryum’ çağrısı: Çürütmeyin, verin Büyükşehir’e!
Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan ve atıl bırakılan tesisin ...
CHP Tire'de rozet şov!
CHP Tire’de üç hafta içinde üçüncü kez toplu üye katılım töreni gerçekleşti. ...
AK Partili Özkan: HDP'yi tabela partisi yapacağız
AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, "HDP hem siyasi hem de hukuken kapanacaktır" ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva