HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Temmuz 2016 Cuma - 17:50

Mecliste ‘kart’ tartışması, Başkan’dan rant çıkışı!

Ulaşım kartlarında Eylül ayında yapılacak zorunlu değişime AK Parti cephesinden eleştiri geldi. ‘Rant’ söylemine sert yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Avantayı, rantı, çıkar ilişkilerini bana değil, başkasına soracaksın” dedi.

Mecliste ‘kart’ tartışması, Başkan’dan rant çıkışı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Oturumda Üçkuyular Pazaryeri’nin Balçova’daki viyadüklerin altına taşınacak olmasıyla başlayan tartışma yine gündeme gelirken, Eylül ayında emekli olması beklenen Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in yurtdışına planlanan gezide görevlendirilmesi ve ulaşım kartlarındaki mecburi değişim tartışma yarattı.

TURİS OLARAK GİDER…
AK Parti Grup Sözcüsü Avusturya'nın Viyana kentinde Rosenbauer Internatıonal A.G. firmasının 150. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle 13-17 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek kutlamaya gidecek heyetin içinde yer alan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in yer alması hakkında konuştu.

Kökoğuz gezi tarihinin Genç’in kanunen emeklilik yaşını geride bıraktıktan sonra olduğunun altını çizerek, “Pervin Hanım 10 Eylül 1951 doğumlu… Seyahatin gerçekleşeceği tarihte emekli olmuş olacak. Durumu ne olacak?” dedi.  

Başkan Kocaoğlu da, “Ya turist olarak gider ya da gitmez. Daha uzun süre var incelenir. Gerekirse önümüzdeki ay düzeltiriz” cevabını verdi.



ÇÖP TOPLAMAKTAN BAŞKA NE İŞ YAPIYORLAR Kİ?

AK Partili Kökoğuz Balçova’daki viyadük altına taşınacak pazaryeri için esnaftan alınacak tezgah ücretlerini de yeniden gündeme getirdi. Kökoğuz, “İlk tahsis ücreti 2 bin 500 lira talep edilmektedir. Bu belediye kanununa aykırıdır. 1 milyon 250 bin lira yasalara aykırı bir ücrettir.  Pazarcılardan ne istiyorsunuz? Elinizi pazarcı esnafın cebinden çıkartınız. Bu usulsüz bir uygulamadır. Belediyeye usulsüz gelir sağlamaktır. Bu suçtur ve yasalara aykırıdır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da,  “Başkan geçen oturumda esnafın 300 kişi olduğunu söyledi. Pazarcılar Odası’ndan öğrendiğimiz sayı 530’dur. Yeni bir pazaryeri olmadığı için bu paranın alınmaması gerekiyor. Temizliği yapıldı. Çöp toplamak ilçe belediyelerinin işidir. İlçe belediyeleri zaten çöp toplamaktan başka ne iş yapıyorlar ki? Yeni bir pazaryeri olmadığından bu paranın alınmasının yasal bir dayanağı yoktur” diye konuştu. 

CHP’Lİ AYDOĞAN AK PARTİ’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Kendi belediyelerinden haberi yok. Kemalpaşa’da belediye başkanı muazzam bir rekreasyon alanını İzmir’e kazandırmak için çalışıyor. Senin belediyen yalnız çöp mü topluyor? Bilmediğin şeye karışma” açıklamasını yapınca Kökoğuz, “İlçe belediyelerinin görevlerinden biri çöp toplamak” cevabını verdi.

Bunun üzerine Kocaoğlu,  “Kulakları kiraya verip de salona girmiyoruz. Bak pamuk da yok! Sayın Doğan haddini aşan bir laf etmiştir. İlçe belediyeleri sadece çöp toplamıyor şakır şakır ruhsat verip yer yapıyor” açıklamasını yaptı.  

PAZARCILAR, ESNAFA BÜYÜK ZARAR VERİYOR!
Başkan Kocaoğlu, “Neymiş bu pazaryeri arkadaş? Pazarla rekabet eden esnaf ne kirası veriyor? Elektrik, su parası, faturaları, gideri nedir? Personele ne ödüyor? Bunları araştırsanıza. Elektriğini, suyunu ödeyen esnafa pazarcılar büyük zarar veriyor. Üreticiyi desteklemek ayrı şey, oturmuş yerli esnafı desteklemek ayrı şey pazarcıyı desteklemek ayrı şeydir.  Pazarcı nedir? Haftada bir gün tezgah açıp iş yapan adamdır. Bir dahaki haftaya kadar getirdiği ürünü saklayamayacağı için dar gelirli vatandaşlarımızın akşam pazarında daha ucuza neyini alacaksa alıp ailesin in nafakasını temin etmesidir. Bugün bütün büyük ilçelerimizde bir pazarcı 6 gün pazar açmaktadır. Seyyar dükkandır... Günlük masrafı da 5 liradır. Ayda 150 liraya elektrik, su, temizlik dahil 26 gün tezgah açmaktadır. Bu şekilde pazarcılık oturmuş esnafımızı menfi olarak etkilemektedir. Benim söylediğim söz budur ve sözümün de sonuna kadar arkasındayım. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıran adam ne demek istediğimi anlamıştır. 40 küsur senedir esnaflık yapıyorum ne olduğunu biliyorum. Çarşıyı, Pazarı da biliyorum” diye konuştu. 


SİZİN ARKADAŞLARINIZ İMZA ATTI, SÖZLERİNİZİ ÖLÇEREK KONUŞUN!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise pazaryerinin onay süreci hakkında bilgi verirken, “‘Bize parayı yatır imza arkadan gelecek’ dediler. Biz parayı yatırdık bir gün sonra olay geldi” dedi.

AK Partili belediyelerin pazarcı esnafına uyguladığı ücret politikalarından da örnek veren Çalkaya sert konuştu. Çalkaya, “Soygun-söğüş çok farklı işler! 500 kişilik pazaryeri yaptık, 1 lira katkı bedeli almadık. Bunlar çok normal işler. 14 yıldır başkanım esnafa 1 kuruş para cezası yazılmadı. Anlamış değilim. Ayrıca bu karar bizim meclisimizde oy birliğiyle geçti. 4 tane meclis üyesi arkadaşınız var. Sözlerinizi ölçerek tartarak konuşun” dedi.

Tekrar söz alan Aydoğan da, “Bornova belediye başkanıyken Özkanlar Pazaryeri için Karayolları’na müracaat ettim. ‘Bana buradan belli metreyi verin o hengameyi kurtarayım’ dedim. Millet rahat etsin istedim. Bana vermediler Şifa Hastanesi’ne verdiler” diye konuştu.

İzmir’de toplu ulaşım araçları, metro istasyonları ve vapur iskelelerinde son günde yapılan çeşitli duyurular Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme taşındı.



‘Kentkart’lar için alınan iptal kararını ve ihaleyi yeni bir firmanın alması nedeniyle Eylül ayında ‘İzmirim Kart’a geçilecek olmasını masaya yatıran AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyeyi söz konusu karardan geri dönmeye davet ederek çağrı yaptı.

Elektronik kartların iptal gerekçesini soran AK Partili Doğan, vatandaşların elindeki yüz binlerce eski tipte kent kart olduğunu hatırlatarak, “Bu kartların yine geçerli olmasını, kullanıma devam edilmesini istiyoruz. Bu kartın maliyeti 40 kuruş... Bayilerde 7 liraya satılıyor. Bu fark ESHOT’a mı yoksa firmaya mı gidiyor? Bu kart değişimi nedeniyle vatandaşlarımızın hak kaybı olacak. Lütfen vatandaşlar mağdur edilmesin” dedi.

Kökoğuz da söz konusu kart değişimi sonrasında rant iddiasında bulunarak, “Bu kartlar neden değişiyor? Neden tekrar ücret alınıyor? Yoksa bu kartlardan sebeplenen bir kesim mi var?” diye konuştu.

AVANTAYI, RANTI, ÇIKAR İLİŞKİLERİNİ BAŞKALARINA SOR!
Açıklamalar üzerine Kocaoğlu çok sert konuşu ve şunları söyledi: Avantayı, rantı, çıkar ilişkilerini bana değil, başkasına soracaksın… ESHOT’ta kart konusunda bir problem yaşadık. İhalede bir sürü sorun yaşandı. Bu her kurumun başına gelebilir. Bu konuda mağdur olan her partiden belediye var. Zaten konu mahkemeye verildi, konu dava sürecinde. Eski kartlar online olarak kullanılabiliyor. Sistemden ötürü offline olarak kullanılamıyor. Zaman zaman mağduriyet yaşanabiliyor. Biz de madem tüm sistemi yeniledik, bunları da değiştirelim dedik. Bu kartlar kaç liraya alınır satılır bilmiyorum. Sıfırdan bir uygulamaya başladık. Bunun gerekçesi budur. Aynı karttan bende de var. Bu 7 lirayı almak zorundayız. Mevzuat açısından arızalı kartları değiştiriyoruz, ama bu kartları vatandaşlarımıza satacağız… 

 
İzmir Barosu o geminin peşini bırakmıyor!
 
İzmir'de sürüklenen dubayla kaybolan gençten 9 gün sonra acı haber!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakkı turan 18 Eylül 2016 Pazar 13:36

Ali Kökoğuz beyi kutluyorum çok iyi muhalefet yapıyor

Yorumu oyla      11      5  
Hakkı turan 24 Temmuz 2016 Pazar 14:07

Ali Kökoğuz beyi kutluyorum çok iyi muhalefet yapıyor

Yorumu oyla      11      5  
Hakkı turan 23 Temmuz 2016 Cumartesi 12:38

Ali Kökoğuz beyi kutluyorum çok iyi muhalefet yapıyor

Yorumu oyla      11      5  
Hakkı turan 17 Temmuz 2016 Pazar 21:30

Ali Kökoğuz beyi kutluyorum çok iyi muhalefet yapıyor

Yorumu oyla      11      5  
Hakkı turan 15 Temmuz 2016 Cuma 18:18

Ali Kökoğuz beyi kutluyorum çok iyi muhalefet yapıyor

Yorumu oyla      11      5  
15 Temmuz 2016 Cuma 18:09

Yeni sistemde internetten bakiye yükleme ve NFC sistemi de olmalı. Ulaşım kartlarının 'şehir kartı' olacak olması da güzel bir uygulama olacak. Teleferik, doğal yaşam parkı, otoparklar, buz pisti, bisim ... gibi belediye hizmetlerinde 'izmirimkart' kullanılacak.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Dalgıç’la Çeşme gündemi: Fiyat ve su krizi, plajlar ve yeni projeler!
Egedesonsöz’e konuk olan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçe ...
Selçuk’un önünü açacak 8 proje yola çıkıyor
İzmir’deki Oda ve Borsaların Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı Selçuk’ta ...
Bornova’da yaratıcı girişimcilik oyunları!
Ege Üniversitesi Fütürizm Topluluğu’nca İzmir’de düzenlenen 3. Yaratıcı ...
 
Karşıyakalı çocukların hayali gerçek olacak!
Karşıyakalı çocukları yönetim sürecine dahil etmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, ...
Alevi vakfından Selvitopu’na hizmet teşekkürü
Hacıbektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ile vakfın ...
Teleferik bir yılda 525 bin kişi taşıdı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 31 Temmuz 2015 tarihinde hizmete aldığı ...
 
Esnaftan Başkan Çalkaya’ya pazaryeri teşekkürü
Balçova Belediye Başkanı Çalkaya, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ...
Kocaoğlu ikinci oğlunu da evlendiriyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun küçük oğlu Çağdaş ...
Menderes'ten Çile'ye yeni meydan
Menderes Belediyesi tarafından Çile mahallesine meydan ve sosyal tesis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva