HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2021 Pazartesi - 20:42

Meclis'ten oy çokluğuyla geçti: Karabağlar da borçlanacak!

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "İlçemizde yatırım yapabilmemiz için borçlanmak şart" dedi, borçlanma yetkisi istedi ve bu talebi, kabul edildi. Kahvehane işletmecilerine 700 liralık destek verilmesi de karara bağlandı

Meclis ten oy çokluğuyla geçti: Karabağlar da borçlanacak!

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı belediye meclis salonunda Başkan Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyenin Şubat ayı çalışmaları ve devam eden projeleri hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, park bahçe ve diğer birçok alanda hizmetlerinin aralıksız devam ettiğini söyledi. Karabağlar Belediyesi meclisi pandemi döneminde kapalı kalan kahveci esnafına 700 TL’lik bir destek sağlayacağını kabul etti.  Belediyenin yatırım için borçlanma talebi de meclis üyeleri arasında tartışma yarattı. Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da yatırım yapmak için borçlanmak şart” dedi ve Karabağlar Belediye Başkanı'na da borçlanma yetkisi verildi.

SEL FELAKETİNDEN ÇOK ETKİLENDİK
İzmir’de yaşanan ve birçok ev ve işyerinin sular altında kaldığı sel felaketiyle ilgili de konuşan Başkan Selvitopu, “İzmir’in yaşadığı sel felaketinde en fazla etkilenen ilçelerinden birisi olduk. Felaketin ilk saatlerinden itibaren belediye olarak sahadaydık. Sanki Karabağlar selden diğer ilçelere göre çok daha fazla kötü etkilendi gibi bir algı oluştu. Böyle bir durum söz konusu değil. Bu bir doğal felaketti ve Türkiye’de herhangi bir yer bir felaketten ne kadar etkilendiyse ilçemiz de o kadar etkilenmiştir. Oluşan yaralarımızı kısa sürede sardığımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

KAHVECİ ESNAFINA 700 LİRALIK DESTEK
Kahveciler esnafına Konak Belediyesi’nden sonra Karabağlar Belediyesi de destek çıktı. Belediye meclisine gelen önerge doğrultusunda Karabağlar sınırları içerisinde bulunan her kahveci esnafına 700 TL’lik bir kaynak ayırdığını duyurdu. Meclis yardımın artması için önergeyi plan ve bütçe komisyonuna havale etti. Başkan Selvitopu, “Biz Karabağlar Belediyesi olarak mütevazi bütçemizle esnafımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Sonuna kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda pandemi döneminde kapalı kalan kahvecilere 700 TL İzmir’de yaşanan sel felaketinden zarar görenlere de 500 TL destek ödemesi yapacağız” şeklinde konuştu.

SELVİTOPU’DAN 8 MART MESAJI!
Önümüzdeki hafta kutlanacak olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle mesaj veren Başkan Selvitopu, yerel yönetimlerden başlamak üzere kadınların belediye meclislerinde sayılarının artmasını umduğunu belirterek şunları söyledi: “Şimdiden tüm emektar, alın teri döken toplumların büyük yükünü çeken kadınlarımızı selamlıyorum. Kadınlarımızın  8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum. Tabii ki kutlamak yetmez. Kadınlarımızın toplumsal yaşam içerisinde hak ettikleri yerleri bulmaları için biz de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Şu anda belediye yönetimimizin kadrosunda da 150’den fazla kadınımız var, görev alıyorlar. Meclisimizde maalesef kadın sayısı az. Umarız bütün partilerde kadın sayısı artar.”

BORÇLANMA TARTIŞMASI YAŞANDI
Karabağlar Belediyesi yeni yatırımları hayata geçirmek için İller Bankası’na borçlanma talebinde bulundu. Borçlanmaya karşı çıkan AK Parti grubu, yatırım için belediyenin borçlanarak değil kendi öz kaynaklarını kullanarak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Selvitopu ise, “Bizim bütçemiz Sayın Cumhurbaşkanı’nın İzmir’de açılışını yaptığı 400 milyon TL’lik bir statlık bütçe. Yani bütçemiz 400 milyon TL. Dolayısıyla bu bütçeyle Karabağlar’da yatırım yapmak kolay değil. Gereksiz bir yatırım yapmıyoruz. Bütün borçlanmalarımızı yatırıma çeviriyoruz. Benim talebim AK Parti grubunun da borçlanmayı bu şekilde irdelenmesi” dedi. Yapılan oylamada, borçlanma talebi, AK Partili ve MHP'li üyelerin ret oylarına karşın CHP'li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. 

ÜNİVERSİTE TARTIŞMASI
Meclis toplantısında, Karabağlar Belediyesi'nin tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılmasını istediği Uzundere'deki 80 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planları da tartışıldı. Başkan Selvitopu, yargı kararıyla iptal edilen eski planın yanı sıra, bakanlığın hazırladığı yeni planı yan yana meclis üyelerinin dikkatine sunarak, şunları söyledi:

“Bu planın neresi yeni? Yine 38 hektar üniversiteye ayrılmış. Konut bölümünde de birkaç küçük değişikliğe gidilmiş. Yani iki plan arasında temelde fark yok. Yeni planları askı sürecinde değerlendirip, itiraz edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. Bir plan niye askıya çıkar? İsteyen yasal süresi içinde itiraz edebilsin diye. Belediyelerin de en doğal hakkıdır itiraz etmek. Başından bu yana alanın tamamının üniversiteye ayrılması gerektiğini söylüyorum. Bunun neresi yanlış! Burada 500 bin insanın hakkı bulunuyor. Üstelik ortada bir yargı kararı da var . Yargı kararına rağmen TOKİ nasıl yapım ihalesine çıkıyor? Bunu anlamış değiliz. Biz hukuktan yanayız. Bize deniyor ki 'dava açmayın, bu planı kabul edin!' Bir dayatmayla karşı karşıyayız. Mahkeme kararları dikkate alınarak yeni bir plan önerisi gelseydi, ciddiyetle değerlendirirdik. Ancak böyle bir yaklaşım yok. Ayrıca Karabağlar Belediye Meclisi'nin 2018 yılında oybirliğiyle aldığı ve alanın tamamının üniversiteye ayrılmasını isteyen kararı da var. Belediye başkanı olarak bu kararın takipçisi olmak zorundayım.”

 
İran Dışişleri'nden Türkiye açıklaması!
 
O ildeki asırlık 'Garip Dede' türbesi boş çıktı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 1 Mart 2021 Pazartesi 22:41

dar gelirli vatandaşa konut yapacaksa toki ben söyliyim nereye yapacagını 1,devrim mahalesşi abdi ipekçi mh arası boş alan,2 uzundere evka7 gaziemir arası boş alan ,3 ihsan alyanak mh peker mh otobana bakan arka sırt taki boş alan 3 olimpiyat evleri ve cenetçeşme arasındaki kocaman boş alan daha sayarım ,,,,,ve dönüşüm bekelyen 14 mahale bırakın siyaseti ,,,o alana komle ünüversite kampüs yapın

Yorumu oyla      5      3  
halk 1 Mart 2021 Pazartesi 22:33

ünüversite alanınna dokunma

Yorumu oyla      5      3  
karabaglar halkı 1 Mart 2021 Pazartesi 22:32

akpli meclis üyesi 750 tane konut yapacak diyor toki bunu ihtiyac sahibi vatandaşa verecek diyor başvuruyuda 31000 kişi yaptı diyo peki yapıldı binalar 750 kişi ev sahibi oldu bittimi karabaglardaki sorun kurtuldumu karabaglar geri kalan 30250 kişi ne olacak bırakın bu işleri yerinde dönüşüm en güzeli ve en saglıklısı 14 mahale riskli alan orada kentsel dönüşüm yapın...o alan ünüversite olsun karabaglar a daha cok katkı olur

Yorumu oyla      4      3  
halk 1 Mart 2021 Pazartesi 22:23

adam gibi adam..dedigine katılıyoruz başkan 400 milyona stad yaparlar belediyenin tüm bütcesi okdar artı birde kendileri 1000 tl yardmı dagaıtamadı hatta parayı bırak maske dagıtamadı belediye azda olsa 700-500 de sel felaketi yaşayanlara birazda olsa yaralarına melhem olsun dye para yardımı yapacak onada yok cekiyorlar ,,,ayıptır ayıp

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'ya 'Yaşlı Bakım Tesisi' müjdesi
Karşıyaka Belediyesi mülkiyetinde bulunan Şemikler Mahallesinde bulunan ...
Konak Meclisi'nde 'Beştepeler' için oybirliği
Konak Belediye Meclisi, Gültepe kentsel dönüşümünde olduğu gibi Beştepeler ...
Menemen Meclisi'nde CHP fire verdi, borçlanmaya onay geldi
Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın, işçilerin tazminat ve ikramiyelerini ...
 
Gaziemir Meclisi karıştı!
Gaziemir Belediyesi Mart ayı olağan meclisinde CHP’li Belediye Başkanı ...
Baharın müjdecisi leylekler Selçuk semalarında
Baharın müjdecisi leylekler Selçuk semalarında
Başkan Gümrükçü'den bahar temizliği
Her Pazartesi günü farklı bir mahallede gerçekleştirilen temizlik çalışmasıyla ...
 
Büyükşehir Belediyesi Elazığ'da okul yaptıracak
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un talebiyle, İstanbul Büyükşehir ...
Vali Köşger 'vaka sayısı 200'e indi' dedi ve ekledi: İzmir normalleşmeye hazır!
Koronavirüsle mücadelede "yerinde karar dönemi" için gözler Kabine Toplantısı’na ...
Büyükşehir'den üst geçitlere estetik dokunuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ana arterler üzerindeki yeni yaya üst geçitlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva