HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2019 Pazartesi - 20:09

Meclis sonunda dikkat çeken görüntü: Hücum ettiler Soyer’i CV yağmuruna tuttular!

Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı toplantısında önemli konular masaya yatırıldı. Oturum sonunda çok sayıda İzmirli gencin ellerindeki CV’leri Başkan Soyer’e ulaştırmak için birbiriyle yarıştığı görüldü.

Meclis sonunda dikkat çeken görüntü: Hücum ettiler Soyer’i CV yağmuruna tuttular!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.  Toplantıda önemli gündem maddeleri oylanırken yer yer AK Parti Grubu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu arasında gerginlikler yaşandı.

Meclis salonuna izleyici olarak gelen İzmirli gençlerin toplantı sonrasında ellerindeki CV’leri Başkan Soyer’e ulaştırması dikkat çekti.

ESHOT İÇİN SOYER’E YETKİ
ESHOT Genel Müdürlüğünün 2019 Mali Yılı Bütçesinde öngörülen borçlanma kapsamında görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla 50 milyon Türk Lirası krediye ihtiyacı duyması toplantıda gündeme geldi. Kredi için Büyükşehir Belediyesi’nin garantör olması adına Başkan Soyer’e yetki verilmesi komisyona havale edildi.

SİZ DE CUMARTESİ GÜNÜ SEFERBERLİĞE KATILIN
AK Parti Grubu oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın girişimleriyle tanıtımı yapılan ‘Sıfır Katı Atık’ Projesi’nin arama konferansları kapsamına alınmasını teklif etti. Bu projenin İzmir’de dikkate alınmasının temenni edilmesi ve Cumartesi günleri gerçekleşen temizlik seferberliğinden övgüyle bahsedilmesi karşısında da konuşan Soyer, “Ben de sizden bir şey temenni ediyorum. Siz de Cumartesi günü yaptığımız temizlik seferberliğine katılın. Arama konferansları devam edecek. İlerleyen günlerde Sağlık, Turizm, Enerji ve Spor başlıklarında yenileri yapılacak” dedi.

AK PARTİLİ BOZTEPE İSTANBUL SATIŞI İÇİN SERT ÇIKTI: KENDİ İMKANLARIMIZLA DEĞERLENDİRELİM
AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe dilek ve temenniler bölümünde söz aldı. Boztepe, Başkan Soyer’in sosyal medyadan hizmetlerle yaptığı müjde niteliğindeki paylaşımları hedef aldı. Boztepe, “Harmandalı Katı Atık depolama tesisiyle ilgili verilen “Yüz gün sonra elektrik üreteceğiz” sözünün üzerinden 135 gün geçti. Ben yapıldığını görmedim. Yapıldıysa ve üstelik benim ilçemde yapıldıysa ve haberim yoksa bu da benim ayıbımdır” diye konuştu. Boztepe ayrıca Kadifekale’deki Pagos Üretici Pazarı’nın belediyeye ait olmadığını ve orada işgalci durumunda bulunulduğunu aktardı. Boztepe 1960 yılında İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde öğrenci yurdu yapılmak için satın alınan fakat geçen süre içinde üzerine hiçbir yapının inşa edilmediği taşınmazın satılması yönünde karar alınmasına tepki gösterdi. Boztepe, “Burayı kendi imkanlarımızla değerlendirebiliriz” mesajını verdi.

İZMİR’İN YARARINA OLMAYAN BİR ARAZİNİN SATILMASI KADAR DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ
AK Partili Boztepe’nin eleştirilerine cevap veren CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılıç, “Pagos’ta kadınlarımız o kadar mutlu ki, Kadifekale bir turizm merkezi. Kooperatifler, turizm alanı, tarih ve doğa manzarası hepsi bir bütün. Sayılarının çoğaltılması gerekiyor. Bu bakımdan Boztepe’nin eleştirilerine katılmıyorum. Sosyal medyayı nasıl kullanacağınıza dair gelen eleştirileri de haddini aşmış buluyorum. Sosyal medya hesaplarının nasıl kullanılacağı sizin takdirinizde olan bir konudur” dedi. Kökkılınç ayrıca taşınmaz satılması için, “İzmir’in yararına olmayan bir arazinin satılması kadar doğal bir şey olamaz” açıklamasını yaptı.  

28 EKİM’DE AÇILACAK
Başkan Soyer de eleştiriler karşısında konuşurken, “Büyükşehir bürokrasisi rastgele proje yapmaz. Büyükşehir bürokrasisi ince eler sık dokur, son derece titiz çalışır. Sonuna kadar götürür. Türkiye’nin hiçbir belediyesinde olmadığı kadar titiz çalışıyoruz. 100 gün taahhüdümüzün üzerinden 35 gün geçti. Firmada sıkıntı var. Bizim kontrolümüz dışında gelişti. Enerji nakil hattı için 45 gün ek süre verdik. 28 Ekim’de açılışı yapılacak” dedi.
SOYER’E CV YAĞMURU
Toplantı sonunda meclis salonunda oluşan görüntü dikkat çekti. Oturumu izlemeye gelen İzmirli gençler Başkan Soyer’in yanına giderek ellerindeki CV’leri iletti.

Fotoğraflar: Doğan BULUT

 
Bakanlık etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı!
 
Dünya şampiyonu Çolak'a coşkulu karşılama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 3 gün boyunca Balkan rüzgarı esecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncü kez düzenlenen Balkanlılar ...
Yılın En’lerinde üç plaket Çiğli Belediyesi’ne
2019 yılında Akdeniz, Avrupa ve dünyadan yapılan spor şampiyonalarında ...
Başkan Soyer, seyyar makamıyla İzmir turunda: İlk durak Buca!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, seyyar makam aracıyla Buca’nın Akıncılar ...
 
Başkan Kırgöz’den ‘dolandırıcı’ uyarısı
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ismini kullanarak vatandaşlardan ...
Başkan Oğuz'dan şantiye buluşması: Emek bizim için en yüce değerdir
“İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığı verilmeli” anlayışıyla ...
Başkan Eriş'ten mesaj seli: 6 ayda büyük tasarruf... Kongre için 'birlik' çağrısı
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Siyaseten birbirimizi yemekten ziyade, ...
 
Başkan Soyer’den AK Partili Hızal’a yanıt: Ayrımız, gayrımız yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP’li belediye başkanlarıyla ...
Bayraklı’da üçüncü kadro revizyonu: İşte atanan yeni isimler
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye kadrosunda üçüncü kez değişikliğe gitti.
Birbirinden lezzetli... Çeşme'de buram buram festival
Birbirinden güzel ve lezzetli yöresel ekşi mayalı “Ekmek Yarışması’nda” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva