HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2021 Salı - 19:26

Meclis gündemine geldi... Bornova'da 20 araç emekliye ayrılıyor

Belediye hizmetlerinde kullanılan ancak ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar hurdaya çıkarılıyor. Araçların MKE'ye verilmesiyle ilgili önerge, Ulaşım ve Plan Bütçe Komisyonu'na gönderildi. Meclis ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Murat Kaya, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan hakkında kullandığı ifadeler için özür diledi.

Meclis gündemine geldi... Bornova da 20 araç emekliye ayrılıyor

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Başkanvekili Hüseyin Ünal başkanlığında gerçekleşti. Orta ve ağır hasarlı olan yapıların dönüşümüne imkan tanımak ve kentsel dönüşü hızlandırmak için yapılan düzenlemeler hakkında önerge gündeme geldi. Önerge, İmar ve Kentsel Dönüşüm Komisyonlarına gönderildi. Başkanvekili Ünal, "Komisyon müthiş bir çalışma gerçekleştirdi. Tam destek ve dayanışma içinde ve İzmir’in geleceğini kurtaran bir karar alındı. Büyük afetlerde, depremlerde can kaybını önlemiş olacağız. Bu da bizim için büyük bir gurur olacaktır" dedi, emeği geçenlere teşekkür etti.

499 BİN LİRA DESTEK TALEBİ GELDİ

Bornova Belediyesi sınırları içerisinde oluşan katı ve sıvı atıkların ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesine araç, gereç, ekipman ve altyapı eksikliği nedeniyle imkan olmadığı gerekçesiyle, 3 Nisan 2007 gün ve 26482 tarihli “Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili ile Tahsilat Karşılığı Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan on adet mobil atık getirme merkezi temini için 499 bin 140 TL nakdi yardım talep edilmesi hakkında verilen önerge, Hukuk ve Plan Bütçe Komisyonlarına gönderildi. 

Bu arada belediye hizmetlerinde kullanılan 20 adet plaka, motor numarası, şase numarası ve modelleri belirtilen araç ve iş makinesi ekonomik ömürlerini doldurduğu için hurdaya ayrılacak. Tamir ve bakım giderleri fazla olması, üretimden kaldırılması ve yedek parça sıkıntısı gibi nedenlerle gündeme gelen söz konusu araçların hurdaya çıkarılması ve MKE'ye satılması konusu tartışıldı. Önerge, Ulaşım ve Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi. Başkanvekili Hüseyin Ünal, "Emniyet Müdürlüğü, bu konuda meclis kararı alınmasını istiyor. Onun için meclise getirdik" dedi.

ÖRGÜT KELİMESİ, TARTIŞMA KONUSU OLDU!

Bornova Belediyesi’nin ilgili Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerini sürdüren Sivil Toplum Kuruluşları Bölümü’nün faaliyetlerini daha geniş bir alan oluşturabilmek amacıyla, açık ve kapalı ofis, sekreterya imkanı  ile eğitim ve toplantı imkanı da sağlanan ve kuruluşların eğitsel, sosyal içerikli çalışmaları rahatlıkla yürütebilecekleri, sosyal sorumluluk duygusunun gelişimine katkıda bulunabilecekleri bir sivil toplum örgütleri yerleşkesi kurulmuştu.

Söz konusu yerleşkenin Atatürk Kültür Merkezi’nde faaliyet göstermesi ve tesisin adının Atatürk Sivil Toplum Örgütleri Yerleşkesi olarak değiştirilmesi hakkında önerge hakkında CHP Grup Sözcüsü Bahar Gürsul bir açıklama yaptı.  AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan ise, “Örgüt kelimesi gündemde yoktu. Gürsul şimdi bahsetti. Bence Hukuk Komisyonuna gitmeli. Bir ay sonra onaylansın. Sonuçta komisyona gitti diye işlevine ara vermeyecek” ifadelerini kullandı. Gürsul ise Taştan’a cevaben, “Hukuki bir durum değil. Örgüt kelimesi birçok yerde kullanılıyor. Meclisin takdirinde ama doğrudan onaylansın istiyoruz” dedi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç, “CHP’de örgüt kelimesi var ama AK Parti’de ve bizim partimizde örgüt yok, teşkilat var. Topluma hizmet eden bir merkez. Bunu diretmeyle değil, yapıcı bir şekilde yapmakta fayda var” şeklinde yaklaşım gösterdi. Önerge, Hukuk komisyonuna gönderildi. 

CHP'Lİ KAYA'DAN VEKİL DAĞ’A ÖZÜR 

CHP’li Meclis Üyesi Murat Kaya, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’da özür diledi. Kaya, “Cuma günü evi yıkılacak olan arkadaşlar belediyenin önüne geldiğinde o gün Hamza Vekilimizin adını söyledim. Beş dakika sonra Hamza vekili burada bir rolünün olmadığını söyledim. Vekilimizin de kulağına gitmiş. Fatih kardeşim ile konuştuk, o anlattı. Buradan da benim hatam olduğunu ve dayanağı olmayan bir cümle kullandım” dedi.

 
İzmir'de şüpheli araçtan 'skank' çıktı: 2 gözaltı!
 
'Acılı çiğ köfte' saldırganları tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de kamu çalışanları için yeni mesai saatleri!
Normalleşme süresi içerisinde alınan kararlar doğrultusunda kamu çalışanlarının ...
Çiğli Belediyesi'nden iklim değişikliğine örnek proje
Çiğli Belediyesi tarafından, iklim değişikliği uyum çalışmaları kapsamında ...
Konak’ın okulları eğitime hazır
Konak Belediyesi, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte eğitim ...
 
Yıllardır atıl duruyordu... Büyükşehir'e ihaleden veto!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza şirketi aracılığıyla Yamanlar ...
'Can Baba' Bornova'da ölümsüzleşti... İkinci tohum merkezi yola çıktı
Can Yücel Tohum Merkezi'nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Karşıyaka, Girişimcilik Merkezi'ne kavuştu
Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyakalı girişimcilere destek olmak ...
 
İzmir'de yeni korona kararları: Cenaze namazı, hamilelik izni...
Koronavirüs pandemisi normalleşmesi süresince alınan kararlar doğrultusunda ...
Turizm sektörü 2021’e dinamik başladı
Fuarcılıkta yeni dönem, turizm sektörünü buluşturdu. Türkiye’nin ilk sanal ...
Bornova'da Deprem Haftası’na özel online panel
İzmir’de meydana gelen depremlerin ardından ilçe genelinde afet bilinçlendirme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva