HABERLER>GÜNCEL
15 Nisan 2021 Perşembe - 20:52

MEB'ten uzaktan eğitimle ilgili yeni kararlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş ile sınav sürecine ilişkin usul ve esasları belirledi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda bazı yeni kararların alındığı belirtildi.

MEB ten uzaktan eğitimle ilgili yeni kararlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Koronavirüs'te artan vakaların ele alındığı 13 Nisan Salı günü Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından açıkladığı 'Kısmi Kapanma' ile birlikte uzaktan eğitime geçileceği duyurulmuştu. MEB, buna bağlı olarak yeni usul ve esasları duyurdu. 

Alınan yeni kararlar şöyle:

Genelgeye göre, 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitime devam edileceği, 12'nci sınıflar ve mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarının cumartesi ve pazar günleri de sürdürüleceği bildirildi.

Hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

Mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinde 12'nci sınıflar hariç, meslek, alan dersleri dahil tüm sınıf düzeylerinde uzaktan eğitime geçilecek.

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezlerinde işletmelerde beceri eğitimi ve staj çalışmaları işletmenin talebi, öğrenci velisinin izni ile işletme tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınması koşulu ile devam edecek.

12'nci sınıfta yer alan işletmelerde mesleki eğitim dersi ve staj çalışmalarını okulda yapan Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı öğrencilerine yönelik zümre öğretmenler kurulu kararı ile belirlenen uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel kazanımlar ise uzaktan eğitim yolu ile verilecek.

Öte yandan, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı özel eğitim meslek liseleri, özel eğitim meslek okulları ve özel eğitim uygulama okullarının 12'nci sınıfları ile birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan özel eğitim programı uygulanan özel eğitim sınıflarının 12'nci sınıflarında yüz yüze, diğer sınıf seviyelerinde ise uzaktan eğitime devam edilecek. Bu kapsamda 12'nci sınıf seviyesinde evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrenciler için de veli talebi doğrultusunda yüz yüze ve uzaktan eğitim sürdürülecek.

Bunun dışında kalan diğer özel eğitim okulları ile özel eğitim sınıflarında kayıtlı olup evde veya hastanede eğitim hizmetinden yararlanan öğrenciler için tüm sınıf seviyelerinde uzaktan eğitim yapılacak.

Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla öğrenim gören 12'nci sınıf öğrencileri için destek eğitim odası eğitim faaliyetleri yüz yüze veya uzaktan eğitimle, diğer sınıf seviyelerinde uzaktan eğitim yoluyla devam edecek.

 
Zeynep'in katiline 'ağırlaştırılmış müebbet' istendi
 
Başkan Soyer İZDEDA'nın açılışında konuştu: Anlaşma bitmek üzere!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozuk diye direğe çıktı, düşüp yaralandı
İzmir'in Konak ilçesinde elektrik direğinden düşen kişi hastanede tedavi altına alındı.
'Seni öldürsem de ben ceza yemem'
Sosyal medyada bir kişi, annesi ve kendisinin 2 yıldır şiddete ve tehdide ...
Tarih kaçakçıları ruhsatsız silahla yakalandı
İzmir’in Selçuk ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda, çeşitli tarihi ...
 
İzmir'deki büyük yangında düğümü o rapor çözecek!
Menderes ilçesinde, 430 hektar ormanlık alanın küle döndüğü yangınla ilgili ...
Kadir Şeker davasında yeni gelişme!
Konya'da kadına şiddete engel olmak isterken Özgür Duran'ı öldüren Kadir ...
İzmir'de kontrolden çıkan araç berber dükkanına daldı
Bornova ilçesinde kontrolden çıkıp berber salonuna giren hafif ticari ...
 
Seferihisar'da bir 'orkinos' zaferi daha
İzmir'in Seferihisar ilçesinde yer alan Sığacık Urla Körfezi Mevkii'nde ...
İzmir Tabip Odası'ndan flaş çağrı: Sahra hastaneleri kaçınılmaz!
İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, İzmir’deki yoğun ...
Sahte hocaya 'terör' cezası: 10 ay hapis
Türkiye'nin konuştuğu iğrenç olayda önemli bir gelişme yaşandı. Sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva