HABERLER>SOSYAL MEDYA
13 Eylül 2012 Perşembe - 09:03

MEB'den ders kitapları için şok karar!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği ile Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı Yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Yeni düzenlemede, ders kitaplarının taşıması gereken nitelikler değiştirildi. Artık ders kitapları hazırlanırken, “Atatürk ilke ve inkılaplarına; laik, sosyal, hukuk devletine uygun olma” kriteri aranmayacak.

MEB den ders kitapları için şok karar!

ANKARA - Milliyet Gazetesi'nden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği ile Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemede öne çıkan değişiklikler şöyle:Yönetmelikte ders kitaplarının hangi usullere göre hazırlanacağına ilişkin hükümden, “Ders kitapları, ‘Atatürk inkılap ve ilkelerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasa’nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek’ hükmüne ve Türk milli eğitiminin temel ilkelerine uygun olarak hazırlanır” ifadesi çıkarıldı. Ayrıca yönetmelikte “ders kitaplarının nitelikleri” bölümünden, “Öğretim programlarında belirtilen Atatürk ilke ve inkılapları ile ilgili kazanımları içerir” ifadesi de çıkarıldı.

HARİTALAR GİTTİ
Yeni yönetmelikle ders kitaplarının arka sayfalarında yer alan haritalara da ayar geldi. Türkçe, Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı kitaplarındaki “Türkiye haritaları” ile Türkçe, Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı kitaplarından, “Türk dünyası haritaları” kaldırıldı. Bakanlığa gönderilen taslak kitap metinlerinin incelenmesi görevi de, “panel” adı altında oluşturulacak komisyonlara verildi. Bu komisyonlarda alan uzmanı ve öğretmenlerden oluşan “panelistler” görev yapacak.

ÜYE SAYISI 10’A ÇIKTI
TTK, başkan ve 10 kurul üyesinden oluşacak. Kurul başkanı ve üyeleri; eğitim sisteminin tüm kademelerini temsil edecek nitelikte, en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş, eğitim alanında yaptığı çalışma ve yayınlarla öne çıkmış, eğitim ile ilgili alanlardaki öğretim üyeleri, en az 10 yıl süreyle öğretmenlik veya okul yöneticiliği yapmış olanlar ile kamu görevlileri arasından seçilecek. Mevcut TTK yönetimi 8 üye ve 1 başkandan oluşuyor.
 
Fatih Projesi kapsamında öğrencilerin dijital ortamda kullanacağı materyalleri kapsayan Z- kitaplarla ilgili kriterler de yeni yönetmelikte belirlendi. Buna göre z- kitapların, “kazanımları destekleyici nitelikte ve temel tasarım ilkelerine uygun olarak hazırlanması” öngörüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Aralık 2013 Cumartesi 17:14

çok çirkin

Yorumu oyla      11      5  
Murat K. 13 Eylül 2012 Perşembe 18:19

Hergün gelen şehit haberleri,Yüce Önderin ilkelerinin hiçe sayılması,4+4+4,Türkiye haritasının ders kitaplarından silinmesi,"birkaç Mehmet" meselesi,sözde "seçmeli" Kur'an dersleri,simge okullarımızın satılacak olması,9 Eylül'deki kriz,çığ gibi işsizlik,dev gibi cari açık,Dünya'nın en pahalı otomobili ve benzini,yabancılara mülk ve 30 hektara kadar! olan arazi satışı,Suriye krizi,alarm zilleri veren inşaat sektörü ve daha niceleri...Bu adamlar bu kadar oy nasıl topluyorlar!?!?!?!?!

Yorumu oyla      14      6  
muraty 13 Eylül 2012 Perşembe 13:03

Atatürk'ten rahatsız olduklarını biliyordum ama ders kitaplarındaki Türkiye haritasından da rahatsızlık duyduklarını yeni öğrendim.bdp yapsaydı bölücülük olurdu, akp yapınca demokrasi..ileri demokrasi..iyi uykular memleketim...

Yorumu oyla      16      6  
misafir 13 Eylül 2012 Perşembe 11:45

asıl düşündürücü olan bu kadar ihanete karşın halkın yaklaşık yüzde ellisi bu partiye körü körüne bağlı.

Yorumu oyla      19      6  
Emre Ç. 13 Eylül 2012 Perşembe 11:34

Beyler kaşınıyorsunuz şimdilik sesimiz çıkmıyor olabilir demokrosi diyoruz ama herşey birikmiş durumda, bizleri yanlış anlamayın akıllı olun bir kibritle yıkarız başınıza Ankara'yı!

Yorumu oyla      19      6  
KES YAPIŞTIR 13 Eylül 2012 Perşembe 10:52

Bu bakanın prof..ünvanı neden geri alınmıştı,Hafızaya öyle yerleşmişki,ATATÜRK "HİÇ AKLIMDAN ÇIKMIYOR"reklamı gibi,YENİDEN VATAN KURAN,İDELOJİ YAZANLAR DAHİ İNSANLARDIR"Ne yapsalar silemiyecekler,ancak İNSANLARIN BEYİNLERİNİ KAFA TASI İÇİNDEN ALAMIYACAKLARINA GÖRE"ATATÜRK "çok uzun yıllar yaşayacak.saygılar.

Yorumu oyla      20      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 13 Eylül 2012 Perşembe 10:37

Damat Ferit Hükumeti Türk Milletine ne kadar kötülük yapabildiyse AKP de o kadar yapabilecektir. Damat ferit Atatürk'e ne kadar zarar verebildi ve onu Türk Milletinden koparabildiyse,AKP de o kadar koparacaktır.Türkiye müritler,mürşitler,meczuplar şeyhler,dervişler ülkesi olmayacaktıt.AKP ve avanelerinin yaptığı her düzenleme hesaabı ve vebali onlardan alınmak üzere geriye dönecektir. Örneğin AKP döneminde yapılan tüm dış borçlar cemaat ve tarikat mensupları ile onların ailelerinden alınacaktır.

Yorumu oyla      20      5  
Öz Vatandaş 13 Eylül 2012 Perşembe 10:36

Ey Türkiye Cumhuriyetinin Vatanını Milletini seven, Namuslu Şerefli Yurttaşları, gelin görün bir Ülke nasıl çökertiliyor. hiç bir amacı hedefi olmayan bir toplum nasıl hazırlanıyor görün ve ilk seçimlerde ona göre OY verin. 10 yıl öncesine kadar ülkemde olmayan tüm olumsuzluklar birer birer ortaya iktidar eli ile çıkarılmaktadır. Bu Ülke insanı Müslüman olarak doğdu, Müslüman olarak ölecektir. ancak tüm dinlere hoşgörü ile bakan bu halkı bölmek isteyen sözde müslüman bölücülere kanma inanma.

Yorumu oyla      18      5  
Işık Dikicigil 13 Eylül 2012 Perşembe 10:27

EMPERYALİSTLER VE ONUN MEMURLARI ATATÜRK'Ü SEVMEZLER. ÇÜNKÜ ATATÜRK ÇNAKKALEDE SAKARYADA DUMPINAR'DA HER CEPHEDE ONLARA GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR. ATATÜRK BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR. ONU UN UFAK EDERLERSE AMAÇLARINA ULAŞIRLAR SLDIRININ SEBEBİ BUDUR. ONU KALPLERDEN ÇIKARAMAZLAR.

Yorumu oyla      20      5  
Öz Vatandaş 13 Eylül 2012 Perşembe 10:18

Şimdi Cumhuriyet yıkılmak isteniyor desek hemen birileri yok öyle bir şey diye feryat eder. Bu yapılan nedir acaba varmı cevap verecek şerefli ve namuslu bir insan. 4+4+4 kapsamında okula başlayan 5 yaşında çocuğun burnunun dibine RTE resimli ders kitabını daya, arkasından Müfredat değiştir sonrada Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya değil yapmaya çalışıyoruz de. Buna kargalar bile güler Çok ileri gittiniz çok, devran döner.

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu emekçileri 4+4+4'e hayır dedi
KESK İzmir Şubeler Platformu, 4+4+4 sistemine karşı Basmane'den Konak'a kadar yürüdü.
‘İzmir ucuza metro üretiyormuş, Buna kargalar güler’
Başbakan Recep Tayip Erdoğan İstanbul’da 25 kavşak ve tünel açılışlarının ...
Erkekler için doğum kontrol hapı geliyor
Bilim insanları, fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, erkekler için ...
 
Cinsel fanteziler deşifre edildi
İspanya’da Granada Üniversitesi tarafından seks üzerine yapılan bir araştırma ...
Kendinize aşık etmenin 6 yolu
Hoşlandığınız veya birlikte olduğunuz insanı kendinize aşık etmenin altı yolu...
Ö.Ç. isyan etti: Kırmızı halı da serselerdi!
Sakarya’da kendisine cinsel istismarda bulunan 20 sanığın tahliye edilmesine ...
 
CHP kavga-dövüş çelengini koydu!
30 Ağustos Zafer Bayramı için Atatürk Meydanı’na çelenk koymak isteyen ...
Konut satışanda tüketiciyi sevindiren gelişme
Konut sektörünün büyük firmaları arasında yer alan Fi-Yapı'nın zor duruma ...
BDP’li Kurt: Bakan’ın yaptığı salaklık örneği
BDP Milletvekili Adil Kurt, Hakkari’de taşlı saldırıya uğrayan İçişleri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva