HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2021 Cuma - 17:53

MEB açıkladı: Telafi eğitimi nasıl olacak?

Bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin yapılacağı "Telafide Ben de Varım" programına, 21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek. Eğitim faaliyetine başlanabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek. Özel eğitim öğrencileriyle ilgili faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

MEB açıkladı: Telafi eğitimi nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) telafi eğitimi programının uygulama esaslarını belirledi. Milli Eğitim Bakanlığının telafi eğitimi programına, 21-Haziran-2 Temmuz arasında "telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapılabilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında uygulanacak "Telafide Ben de Varım" yaz uygulaması programının uygulama esaslarına yer verildi. 

Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinde yer aldığı bildirilen açıklamada, il genelinde düzenlenecek eğitim faaliyetleri için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak tesislerin bedelsiz olarak kullandırılması, valiliklerce oluşturulacak kurul koordinasyonunda gerekli planlamaların yapılacağı belirtildi.

Buna göre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il milli eğitim müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak.

EN AZ 5 EN FAZLA 20 KİŞİ

İl koordinasyon kurulu; il milli eğitim müdürü başkanlığında il program koordinatörü olan il milli eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürü, il veri girişi modül koordinatörü, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgili şube müdürleri, ilçelerde süreci yürütecek ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenecek ilçe veri girişi modül koordinatörleri, okul müdürleri, öğretmenler ve personelden, il milli eğitim müdürü tarafından görevlendirilecek en az 5, en fazla 20 kişiden oluşacak.

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

EĞİTİM FAALİYETİ ÇALIŞMA ESASLARI

Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek.

Programa başvuruları kabul edilen öğrenci, öğretmen, velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafından yapılacak.

Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

Program kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Kovid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecek.

Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak ve bu duruma ilişkin gerekli önlemler alınacak.

Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

 
37 kişiye mezar olmuştu... Bilirkişi raporu hatalar zincirini gözler önüne serdi
 
Gezici Çocuk Tiyatroları Şenliği başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
37 kişiye mezar olmuştu... Bilirkişi raporu hatalar zincirini gözler önüne serdi
İzmir depreminde, 37 kişinin hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı'na ...
Sapık fotoğrafçının cezası belli oldu
Yalova'da fotoğraf stüdyosuna yerleştirdiği gizli kamerayla kadın personel ...
Emrah Apartmanı için yeni karar
İzmir'de yıkıma neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremde 32 kişinin hayatını ...
 
Genç hemşirenin sır ölümü... 5'inci kattan düştü!
Hemşire Şebnem Köker, İstanbul'da kaldığı pansiyonun 5'inci kattaki odasından ...
Milli Emlak'tan İzmir'in göbeğinde 9 milyonluk satış
İzmir Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ...
Seferihisar’daki projeye halk seti… Efeler meydana indi, toplantı iptal!
İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı köyünde yapılması planlanan ...
 
Şehir Plancıları, Alaçatı’nın peşini bırakmıyor: ‘İnşaatı durdurun’ çağrısı!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Çeşme’de tepkilere neden olan Alaçatı ...
Bayraklı Belediyesi işçilerinden eylem: Birkaç çakala boyun eğmeyiz!
Bayraklı Belediyesi'nden bir grup belediye işçisi toplu sözleşme maddelerinin ...
İzmir'de feci kaza... Otomobil kağıt gibi yırtıldı!
İzmir'in Bergama ilçesinde, lastiğinin patlaması sonucu karşı şeride geçen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva