HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2020 Çarşamba - 13:49

Mavişehir'deki taşkınlar 'Kıyı Rehabilitasyon' projesiyle önlenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir'de özellikle kış aylarında deniz seviyesinin yükselmesinden meydana gelen taşkın riskini, uzun süredir üzerinde çalıştığı “Mavişehir Kıyı Rehabilitasyon Projesi” ile önlemeyi planlıyor. Mavişehir'de halkın bilgilendirilmesi için düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Umuyorum artık sakini olduğum Mavişehir'de bu tür su baskınlarını görmeyeceğiz. Hassas bir bölge. Emin olun projeyi çok beğeneceksiniz” dedi.

Mavişehir deki taşkınlar  Kıyı Rehabilitasyon  projesiyle önlenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir'de özellikle kış aylarında denizin yükselmesi sonucundaki su baskınlarını önlemek için Mavişehir Kıyı Rehabilitasyon Projesi'ni hazırladı. Peynircioğlu Deresi yakınındaki Deniz Kent Restoran önünden başlayıp kuzeye doğru Mavi Ada bölgesini de içine alarak devam eden ve 4 kilometrelik sahil hattını kapsayan proje için halkın bilgilendirilmesi toplantısı düzenlendi. Mavişehir'deki toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İZSU yetkilileri ile bölge sakinleri katıldı.

“Endişelerinizi gidermek için buradayız”
Toplantıda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, geçen yıl Mavişehir'de deniz seviyesinin yükselmesinden dolayı su baskınlarının yaşandığını hatırlattı. O dönem ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Tugay, “Denizin önünde gerçekten sağlam, içeri doğru devamlılığı olan, dışarıya doğru da yüksekliği yeterli düzeyde olan bir set olacak. Buna ihtiyacımız yüzde yüz. Deniz ileride daha da yükselecek. Zaten biliyorsunuz bir de alttan sızıntının olmasından dolayı belli bir alanda başa çıkamadığımız bir su birikimi var. Bu proje onun da önüne geçecek. Bunu hepimizin desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Hassasiyetleriniz olabilir. Endişelerinizi gidermek için buradayız” dedi.



“Mavişehir'de bu tür su baskınlarını görmeyeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise “Sorunun kökten halledilmesi için sayın Başkanımız Tunç Soyer, çok ciddi bir irade ortaya koydu. Biz de sorunu çözmek için harekete geçtik. Bu sorunu kış gelmeden bitirelim. Umuyorum artık sakini olduğum Mavişehir'de bu tür su baskınlarını görmeyeceğiz. Hassas bir bölge. Emin olun projeyi çok beğeneceksiniz. Doğru bir iş yapmaya çalışıyoruz. Bölgenin alt yapısına ve çevre düzenlemesine ne kadar önem verdiğimizi projenin detaylarını gördüğünüzde anlayacaksınız” diye konuştu.

“Sadece bugünü kurtarmaya yönelik değil”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak da geçen yıl deniz seviyesinin yükselmesiyle birlikte ortaya çıkan taşkında ciddi mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çekti. Kendilerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla hızla proje çalışmasına başladıklarını ifade eden Atak, “Bu proje için ciddi bir yatırım yapacağız. Projelendirme süreci Mayıs ayının sonunda tamamlandı. Hemen arkasından acil durum ihalesine çıktık. Yapım ihalesi sonuçlandı ve gelecek hafta sahada çalışmalar başlayacak. Bu proje sadece bugünü kurtarmaya yönelik hazırlanmadı, biliyorsunuz küresel ısınmadan dolayı deniz seviyesi yükseliyor. Buranın geleceğine yönelik de bir sorun büyük ölçüde çözülmüş olacak. Çünkü yerleşim olarak deniz seviyesinin altında yaşıyorsunuz. İmalatlarda da en &cce dil;ok su giren bölgelerden başlayacak şekilde bir etaplama yapıldı” dedi.



Proje nasıl olacak?
4 kilometrelik sahil hattını kapsayan kıyı rehabilitasyon projesiyle, kış aylarındaki taşkın riskinin sona erdirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda hem deniz suyu kabarmasıyla meydana gelebilecek taşkını hem de zemin altından deniz suyu geçişini engellemek için su içi betonu yapılacak. Ön kısımdaki kaya tahkimat ise dalga etkisinden alanı korumak üzere yeniden imal edilecek. Buna rağmen yerleşim bölgelerine su geçişi olması halinde yapılan kanallar aracılığıyla alınan su, pompalanarak denize verilecek. Yağmur suyu ve deniz taşmasına bağlı olarak pompanın kapasitesi de artırılacak. Projenin, 10 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

 
'İnterneti, televizyonu olmayan öğrenci nasıl eğitim alacak?'
 
Asitçi enişte 5 milyon 330 bin lira tazminat ödeyecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 16 Eylül 2020 Çarşamba 17:29

ahada yazdık on A Y

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamucak’ta balıkçıların mağduriyeti son buluyor!
Selçuk Pamucak Sahili’nde devam eden Kanal Projesi sebebiyle balıkçıların ...
Karşıyaka, İstanbul Sözleşmesi'ne 'evet' diyor!
Tartışmalara neden olan ve hükümet tarafından iptal edilmek istenen İstanbul ...
Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 16-22 Eylül tarihleri arasında birçok kentle ...
 
Plajda büyük heyecan!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği ...
Başkan Sandal, mesaiye bisikletle geldi
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası ...
İzmir’de turizmin mabedi kapanıyor: Soyer’den çok net ‘rezidans’ mesajı!
16 Ekim'de son müşterilerini uğurlayacak olan Hilton İzmir'in kapanmasını ...
 
Bornova’da kentsel yenileme zamanı
Bornova Belediyesi detaylı bir çalışma sonucu hazırladığı “Çamdibi – Altındağ ...
Tarihi Bergama Kermesi’nde muhteşem final
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılında başlatılan ve 84 ...
İzmir’in kent vizyonuna Avrupa’dan hibe
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve çevreci ulaşım vizyonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva