HABERLER>EGE
29 Temmuz 2021 Perşembe - 14:02

Marmaris'te yangından acı haber!

Türkiye'de dünden bu yana 30 ayrı noktada başlayan yangınların söndürülmesi için yoğun bir mücadele yaşanıyor. Antalya'nın Manavgat ilçesinde ölü sayısı 3'e yükselirken alevler bu kez Muğla'nın Marmaris ilçesinde kendisini gösterdi. Alevler yerleşim yerlerine 40 metreye kadar inerken bazı noktalarda tahliyeler başladı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yerleşim yerlerine yakın yerlerin büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. Görgü tanıklarının ifadesine göre yangını iki çocuğun çıkardığı iddia edildi. Yangında bir vatandaş hayatını kaybetti.

Marmaris te yangından acı haber!

Marmaris İçmeler karayolu üzerindeki Armutalan Mahallesi, Siteler mevkiinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda bugün saat 13.05'te yangın çıktı. Tek noktadan başlayan yangında, alevler, kuru otalar ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

BAKAN ACI HABERİ DUYURDU
Bakan Pakdemirli: Marmaris’te maalesef bir canı, vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

YOL TRAFİĞE KAPANDI
Çıkan orman yangını yola doğru ilerleyince Marmaris-İçmeler Karayolu trafiğe kapatıldı. Yangın söndürme ekiplerine Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TOMA araçları da destek veriyor.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris’te çıkan orman yangını bir anda büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit etti. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahalelerini sürdürüyor. Yangına 1 uçak ve 6 helikopterle havadan, 20 arazöz, 4 ilk müdahale aracı ve 5 dozer ile karadan müdahale edildi.
Karayolu trafiğe kapatıldı.

Yangına, 1 helikopker, 7 arazöz, su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi. İtfaiye ekipleri bölgeye gönderildi. Marmaris'te geçen 27 Haziran'da, enerji nakil hatlarından çıkan ve 35 hektar alanı küle çeviren yangına yaklaşık 300 metre mesafede çıkan yangının nedeni henüz belirlenemezken, söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

BODRUM VE DİDİM'DE ORMAN YANGINI!

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yerleşim yerlerine yakın yerlerin büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyleyerek, şu ana kadar yangında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını aktardı. Öte yandan Oktay, yangının Bodrum’un Hisarönü bölgesine doğru ilerlediğini de belirtti. 

Alevlerin yaklaşması nedeniyle tedbir amacıyla 3 yıldızlı 2 otel ile 4 villa tedbir amacıyla polis ekipleri tarafından boşaltıldı. Çevredeki otellerde kalan bazı tatilciler de kendi istekleri ile bavullarını alıp ayrıldı.

Güney Ege Turistik Otelciler İşletmeciler Birliği (GETOB), otellerinden ayrılmak zorunda kalan turistleri başka otellere yerleştirdi.

YERLEŞİM YERLERİNE 40 METREYE KADAR İNDİ... SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINDA GÜÇLÜK VAR
Orman yangınına müdahale için 1 uçak, 4 helikopter ve 23 arazöz ve iş makinesi takviyesi yapıldı. Siyah dumanlar, ilçeyi kaplarken, yangının 40 metre kadar yaklaştığı bazı ev ve otellerdekiler, binaları ve çevresini hortumlarla ıslatarak alevlerden korumaya çalıştı. Alevler Hisarönü Mahallesi yönündeki Asparan mevkisine doğru ilerlerken, rüzgarın ters yönde esmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi. Helikopterlerin bu nedenle müdahale etmekte güçlük çektiği belirtildi.

2 OTEL, 4 VİLLA BOŞALTILDI
Alevlerin yaklaşması nedeniyle tedbir amacıyla 3 yıldızlı 2 otel ile 4 villa tedbir amacıyla polis ekipleri tarafından boşaltıldı. Çevredeki otellerde kalan bazı tatilciler de kendi istekleri ile bavullarını alıp ayrıldı. Güney Ege Turistik Otelciler İşletmeciler Birliği (GETOB), otellerinden ayrılmak zorunda kalan turistleri başka otellere yerleştirdi.



DUMANDAN ETKİLENEN 6 KİŞİYE AYAKTA MÜDAHALE
Bu arada, dumandan etkilenen 6 kişiye, olay yerinde ambulanslarda ayakta müdahale edildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK
Milli Savunma Bakanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için çalışmalara destek sağlandığını açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerimize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır" denildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün Armutalan mevkisindeki ormanlık alanda çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "29.07.2021 günü saat 13.15 sıralarında ilimiz Marmaris ilçesi Armutalan mevkisindeki ormanlık alanda çıkan orman yangını ile ilgili olarak mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle incelenmektedir" denildi.

YANGINI 2 ÇOCUĞUN ÇIKARDIĞI İDDİASI
Çıkan orman yangınına, biri 8 diğeri 10 yaşındaki 2 çocuğun neden olduğu ileri sürüldü. 3 görgü tanığının ifadeleri üzerinden oyun oynarken, yangını çıkardıkları iddia edilen 2 çocuğun İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerine başvurulması için pedagog beklendiği öğrenildi. (DHA/NTV)

 
CHP'li Torun'un topuk ve kaval kemiği kırıldı
 
İzmir'den Manavgat ve Marmaris'e yardım eli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli'de telefon dolandırıcıları tutuklandı
Denizli'nin Tavas ilçesinde "soruşturmada adınız geçiyor" diyerek vatandaşı ...
Hayvan otlatma yüzünden kavga çıktı... Babası yaşındaki adamı öldürdü!
Afyonkarahisar'da, hayvan otlatma meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada ...
16 yaşındaki Yağmur'u katletti... Didim canisinin kan donduran ifadesi!
Aydın'ın Didim ilçesinde lise öğrencisi Yağmur Tayhan'ın (16) katil zanlısı ...
 
Manisa'daki apartmanda kötü kokunun sebebi ceset çıktı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, bir apartmanın havalandırma boşluğundan ...
Denizli'de kaza: Bisiklet sürücüsü can verdi
Denizli'nin Çivril ilçesinde otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü yaşamını yitirdi.
Muğla'da 20 plaj engelliler için düzenlendi
Muğla Büyükşehir Belediyesince kentin 7 ilçesindeki 20 plajda engellilerin ...
 
Düzensiz göçmenler deniz yatağında yakalandı
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, deniz yatağı üzerinde yurt dışına ...
Afyonkarahisar'da şarampole devrilen sürücü hayatını kaybetti
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, şarampole devrilen kargo yüklü tırın ...
Denizli'de camiyi boyayla tahrip ettiler
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, caminin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva