HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
30 Mart 2019 Cumartesi - 13:37

MARBLE İzmir Fuarı’nın 25 yıllık gururu

İzmir fuarcılığına büyük katkıları olan Kültürpark’ta 1995 yılında yoluna başlayan MARBLE İzmir Fuarı, 25 yıllık büyümesinin gururunu yaşıyor. 47 katılımcısı ve toplamda 4 bin 719 ziyaretçisiyle serüvenine başlayan Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı MARBLE İzmir, çeyrek asırda fuarizmir’in de inşası ile birlikte deyim yerindeyse vites yükseltti.

MARBLE İzmir Fuarı’nın 25 yıllık gururu

 Gelecek yıllarda büyümesini sürdürmeyi hedefleyen MARBLE İzmir Fuarı, bu yıl da dünyanın her noktasından sektör profesyonelini İzmir’de ağırlıyor. Bu şekilde kent ekonomisi başta olmak üzere ülkenin ihracat oranlarına da büyük katkılar sağlıyor.
  
İlk kez 1995 yılında doğal taş sektörüne kapılarını açan MARBLE, 25’inci yaşını kutluyor. Kültürpark’ta 47 yerli katılımcısıyla başlayan, 4 bin 719 kişiyi ağırlayan MARBLE İzmir Fuarı, 25 yıllık süreçte dünyanın her noktasından on binlerce kişiyi ağırlar duruma geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen dev fuar, süreç içinde Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olmanın gururunu yaşadı. Türkiye en özel dev bloklarını her yıl yerli ve yabancı sektör profesyonelleriyle buluşturan MARBLE İzmir Fuarı; kentte yaşanan yoğunlukla birlikte İzmir ekonomisine, ikili görüşmelerle de Türkiye’nin doğal taş ihracatına büyük destek sağladı. Her yıl MARBLE İzmir Fuarı’nı dört gözle bekleyen kent hem fuar öncesi hem de fuar sırasında festival havasına büründü.

10 YILDA BÜYÜK MESAFE KAT ETTİ
MARBLE İzmir Fuarı, 1995 yılında Kültürpark’ta 47 yerli ziyaretçi ile 4 bin 719 kişiyi ağırladı. Henüz yeni yeni büyümeye başlayan fuarda; 10 yıllık süreçte çok yol kat edildi. 2005 yılında; 688 katılımcısıyla göz dolduran MARBLE İzmir Fuarı, 40 bine yakın sektör profesyonelini İzmir’de ağırladı. 2000’li yıllarda Kültürpark’ta büyümesini sürdüren fuar, dünyadan ve Türkiye’den katılımcılarıyla daha da genişleme kararı aldı. Kültürpark’ta son olarak 2014 yılında düzenlenen MARBLE İzmir Fuarı, yaklaşık 45 bin metrekare alanda yapıldı.

FUARİZMİR ÇAĞ ATLATTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de hayata geçirilen, Türkiye’nin en modern fuarcılık merkezi fuarizmir’le birlikte doğal taş sektörü çağ atladı. Türkiye belediyecilik tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan, toplam 337 bin metrekare büyüklüğünde arsa alanına sahip fuarizmir, açılışını 21. MARBLE İzmir Fuarı ile birlikte yaptı. Sektör tarafından büyük beğeni toplayan fuarizmir, katılımcılar tarafından ‘ihtişamlı’, ‘gurur verici’, ‘çok büyük’ ve ‘rahat gezilebilir’ olarak tanımlandı.
 
25. YAŞINI KUTLADI
Bu yıl 25. yaşını gururla kutlayan MARBLE İzmir Fuarı, süreç içinde büyük gelişim gösterdi. 150 bin metrekarelik alanda sektörü her anlamda memnun eden 25. MARBLE İzmir Fuarı’na bu yıl 209’u yabancı olmak üzere toplamda bin 100’e yakın firma katılıyor. Fuarda; Almanya, Amerika, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Danimarka, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hong Kong, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Katar, Mısır, Moritus, Polonya, Rusya, San Marino, Suudi Arabistan,Vietnam ve Yunanistan yer alıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgeleri ile İran’dan getirilen toplam bin 500 blok, fuarizmir’de sergileniyor. Yarı işlenmiş ve işlenmiş yepyeni doğal taşların yanında iş makineleri, mermer makineleri ile makine sarf malzemelerinin de yer aldığı MARBLE İzmir Fuarı; ilerleyen yıllarda daha da büyümeyi hedefliyor.

KOCAOĞLU: NİCE ÇEYREK ASIRLARA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye’nin doğal taş, mermer ihracatı açısından da belirleyici bir önem taşıyor. Sektör, neredeyse tüm yılın anlaşmalarını İzmir'de yapıyor. Bu fuarın başarısı sadece İzmir için değil, aynı zamanda Türkiye ekonomisi için de bir çıkış noktası olma özelliğini taşıyor. Yıllardır verdiği destekle MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın büyümesini ve gelişmesini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aynı misyonu bundan sonra da sürdüreceğine olan inancımla ‘nice çeyrek asırlar’ temenni ediyorum” dedi.

 
AK Parti Adayı Eroğlu'ndan Konaklılara mektup var!
 
MHP İl Başkanı Şahin: Zeybekci, İzmir'in umududur
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yarin Zeybekci yolcu 30 Mart 2019 Cumartesi 14:30

izmiri fuarlar kenti yapicaz duyen zeybekci ve saz arkadaşları izmir zaten fuar sehri .. gölge etmeyin yeter yarin size gule güle

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç yetenekler AASSM sahnesinde
Genç yeteneklere ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed ...
Folkart Academy’de mezuniyet coşkusu
Bugüne kadar 2 bin 200 öğrencinin tiyatro başta olmak üzere çeşitli sanat ...
150. yıla özel sergi
İzmir Belediyesi'nin kuruluşundan bugüne geçirdiği tarihsel serüven,  Fuar ...
 
Yer: İzmir... Onları gören dondu, kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 37'ncisini düzenlediği Uluslararası ...
'Artık televizyonda olmak istemiyorum'
Burhan Altıntop, Zabıta İrfan, Gül Ağa gibi bir çok karaktere hayat veren ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
 
APİKAM'da bu ayki gündem: Türk kadınının yükselişi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
İzmir'de dolu dolu program: Herkes kitap okusun diye...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün başlayan Kütüphane Haftası’nda renkli ...
Türk taşı dünya markası
Doğal taş sektörünün en önemli küresel buluşmalarından biri olan MARBLE ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva