HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2023 Pazar - 10:53

Marble İzmir'de finalistler belli oldu!

Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması 28. Marble İzmir Fuarı, 5. Uluslararası Değişik Tasarım Yarışması’yla taşa sanat katan yetenekleri bir araya getiriyor. Yarışmaya, 15 ülkeden genç tasarımcı adayları doğal taş kullanarak oluşturdukları toplam bin 72 özgün projeyle katıldı. Tasarımcıların, jüri değerlendirmesi sonucu finale kalan 28 projesi, sektörün yenilikçi firmaları tarafından hayata geçirilecek ve ödül kazananlar 28. Marble İzmir’de belli olacak.

Marble İzmir de finalistler belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen dünyanın en büyük doğal taş ve mermer fuarı Marble İzmir Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 26 - 29 Nisan 2023 tarihleri arasında 28. kez kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Fuar kapsamında düzenlenen 5. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması da doğal taş ihracatının tasarım ve mimariyle desteklenerek katma değeri yüksek ürünlerle yapılmasıyla artmasını, Türk doğal taşının pazarda yenilikçi yüzünün ortaya konulmasını amaçlıyor. Yarışmacılar, projelerinde, mevcut doğal taş ya da doğal taş artıklarından üretilecek dekoratif ev eşyaları tasarladı.

BİN 72 PROJE BAŞVURDU
Yarışmaya, Türkiye’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Polonya, İran, Azerbaycan, Endonezya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu toplam 15 ülkeden, 58 üniversiteden genç tasarımcılar bin 72 proje ile başvurdu. Akademisyenlerden tasarımcılara ve sektör profesyonellerine kadar birçok önemli ismin jüride yer aldığı yarışmada, finale kalan 28 proje belirlendi. Aydınlatma ürünlerinden masaya, özel oyunlardan mutfak eşyalarına ve aksesuarlara kadar farklı tasarımların olduğu eserler, jüri tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Fuarizmir’de gerçekleşen tasarımcı - firma buluşmasında ise genç yetenekler, sektörün önde gelen üretici firmalarına tasarım sunumlarını gerçekleştirdi. Firmaların değerlendirmesi sonucu, finale kalan 28 tasarımın da üretiminin yapılması kararlaştırıldı.

Tasarımcı ve firma eşleşmeleri ise Resul Ekrem Zengin ve Taha Yiğit Bekiroğlu – Alimoğlu Mermer, Taner Vural – Goldmer, Zeynep Kevser Topçu – Ludi, Beyza Şenatile – Laodikya, Marta Sowinska ve Monika Zaczkiewicz iki projeleriyle Batı Ege ve Sirmersan, Muhammet Taha Yılmaz – Çizgi, İnşirah Esra Ergün iki projesiyle Başaranlar ve İzko, Şevval Şahin – Şenler, Samet Karaca – Gürmas, Hasan Basri Saltık – Kar Maden, Emine Kutlu – Megamer, Tuhan Aksoy – İzko, Erdener Atasayar – Alimoğlu Afyon, Elif Karaca – Kar Maden, Martyna Zak – Ebla, Magdelena Pelka – Şenler, Nihal Soykan iki projesiyle Megamer ve Alimoğlu İzmir, Menekşe Ban – Gürmas, Kübra Taşkın – Çizgi, İlayda Yüksel Kırış – Ege Antik, Elif Karaca – Başaranlar, Hadiye Özdemir – Eminoğlu, İlsu Uslu – Ludi, İnci Acar ve Orçun Mert Çarlık – Granitaş, Abdullah Karadeniz – Laodikya şeklinde gerçekleşti.

Üretimi gerçekleştirilecek projeler, 26 - 29 Nisan 2023 tarihleri arasında 28. Marble İzmir Fuarı’nda sergilenecek. Üretilen ürünler arasından seçilecek en iyi projeler ödüllendirilecek. Toplam ödül miktarının 220 bin TL olduğu yarışmada; ilk üç projenin ödüllendirilmesinin yanı sıra Ege İhracatçılar Birliği Özel Ödülü, firma özel ödülleri, tasarımların tescili ödülü, tasarımların üretimi ödülü gibi çeşitli ödüller de verilecek. Yarışmaya en çok öğrencinin başvuru yaptığı üniversiteye de 3D yazıcı hediye edilecek.

AKADEMİSYEN, TASARIMCI VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİ JÜRİDE
Yarışmanın jürisinde ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. A. Can Özcan, Endüstriyel Tasarımcı Adnan Serbest, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşem G. Başar, Endüstriyel Tasarımcı Ece Yalım, İzmir Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü Dünya Tasarım Örgütü Türkiye İrtibatı İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elif Kocabıyık, İç Mimar Esra Kazmirci, Üst Düzey Danışman Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, Endüstriyel Tasarımcı Fulden Dehneli, Tasarımcı Gökhan Karakuş, Tasarımcı Hakan Helvacıoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gelmez, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Lütfi Hidayetoğlu, Endüstriyel Tasarımcı Meltem Parlak, Varşova Güzel Sanatlar Akademisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Michal Stefanowski, Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Önder Küçükerman, Çizgi Mermer Kurucusu Remzi Boncuk, Ege Antik Mermer Kurucusu S. Sabri Bora, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Güneş ve Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tolga Benli yer alıyor.

 
Bakan açıkladı... LGS sınav tarihi belli oldu
 
Danıştay’dan veto yemişti… Bakanlık’tan yeni karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da balkon bahçeciliği eğitimi
Gıda krizine karşı insanları tükettiğini üretmeye teşvik etmeyi ve kent ...
Fuar İzmir büyüyor!
Ulusal ve uluslararası pek çok fuara ev sahipliği yapan Fuar İzmir genişletiliyor. ...
Liderden Konak Belediyesi'nin çadır kentinde mesaj seli!
Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde kurduğu çadır ...
 
Çocuk Çalıştayı ikinci kez toplandı
15-21 Mart tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat ...
TÜYAP Kitap Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Fuar İzmir'de düzenlenen ...
İktisat Kongresi’nde gençler Türkiye hayallerini anlatacak
15-21 Mart 2023 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi finalde!
İzmir’de bugün sona erecek IWBF (Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol ...
Kılıçdaroğlu, Başkan İduğ ile Bornova Belediyesi'nin çadır kentinde 
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Genel Başkanı ve Millet ...
Başkan Soyer: Kadınların öncülüğünde başka bir Türkiye yaratacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva