HABERLER>EGE
14 Kasım 2015 Cumartesi - 10:12

Manisa’daki paralel operasyonda flaş karar!

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 'paralel devlet yapılanması içerisinde olduğu' iddiasıyla, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan 3 şüpheli tutuklanırken, 19'u serbest bırakıldı.

Manisa’daki paralel operasyonda flaş karar!

Gözaltına alınan 23 şüpheliden 41 yaşındaki Leman Sema Yerkazanoğlu, savcılık talimatıyla serbest kalırken, mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü gece geç saatlerde tutuklandı, 12'si adli kontrol koşuluyla olmak üzere 19 kişi serbest bırakıldı. Şüpheli yakınları mahkeme sonucunu adliye bahçesinde beklerken, duruşmayı CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP eski Milletvekili ve eski Baro Başkanı Zeynel Balkız da izledi.
 
Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, Recep Kumcular, Mehmet Kaya ve Yüksel Arslan'ın tutuklandığını, Mustafa Denktaş, Veysel İndi, Tuğba Armağan Ağsu, Sultan Akkuş, Ramiz Üreyen, Tuğba Zeybek ve Emine Hacıoğlu'nun serset kaldıklarını, Şemsettin Ayyıldız, Özer Yerkazanoğlu, Muhittin Çalımcı, Mesut Yıldırım, Menderes Hırcıner, Mehmet Erdoğan, Hüseyin Çambel, Hasan Gürhan Onat, Ömer Yerkazanoğlu, Feramus Uygur, Faruk Aydın ve Fahrettin Er'in adli kontrol altında serbest kaldıklarını ifade etti. Duruşma sonrası serbest kalanlar sevinçlerini ailelerine sarılarak yaşadı. Mahkeme kararıyla serbest bırakılanlardan Emine Hacıoğlu, "Adalet yerini buldu. Çok zor günler geçirdik. Hiç hak etmediğimiz günler geçirdik. Hepimizin bir arada olması en büyük tesellimiz oldu. Emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oldular mutluyuz" dedi.
 
Serbest kalan Avukat Hasan Gürhan Onat da, suçsuz olduğuna inandıkları 3 arkadaşlarının tutuklandığını ifade ederken, "İnşallah tez zamanda onlar da kurtulur. Çok zor bir süreçten geçtik" dedi.
 
Serbest bırakılan Avukat Menderes Hırçıner ise "Manisa Barosu'na ve tüm avukat arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Süreç boyunca yanımızda oldular. Suçsuz olduğuna inandığımız üç arkadaşımızı geride bıraktık. Onların da suçları yok. Türkiye'de hukuk sisteminin geldiği noktada bunlar yaşanıyor. Hepimize gelmiş geçmiş olsun" diye konuştu.



İKİ KİŞİ DE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Manisa'da, 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında sonradan polise teslim olan Avukat A.E. ile mühendis M.S. bugün öğlende işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. Valiliğin başörtülü kadınlara takılan kelepçeyle ilgili yaptığı açıklama sonrası 'ayrımcılık' eleştirilene hedef olan operasyonun 1 numaralı ismi Fethullah Gülen ve şüphelilerin kendi içlerinde 'Manisa İmamı' olarak adlandırıldığı öne sürülen A.Ş. ile birlikte 5 kişinin daha arandığı belirtildi.
 
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü belirtilen 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) soruşturması kapsamında, geçen salı gecesi kentteki 35 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ülke genelinde yürütülen soruşturmalarda olduğu gibi bu operasyonda da 1 numaralı zanlı Fethullah Gülen olarak yer aldı. Operasyonlarda ilk olarak 25 kişi gözaltına alındı. Bir gün sonra ise kuyumcu R.K. gözaltına alındı. Gözaltına asıyısı 26'ya çıktı. Aralarında doktor, avukat, işadamı, eğitimci, müteahhit gibi çeşitli meslek gruplarından kişilerin bulunduğu zanlılardan bir bankada özel güvenlik görevlisi M.H.E. ile aynı yerde operasyon sorumlusu K.E. ve banka çalışanı A.M.B. savcılık talimatıyla emniyetten serbest kaldı. Gözaltındaki kişi sayısı böylelikle 23'e düştü. Olayla ilgili aranan A.E ve M.S. de dün teslim olunca gözaltı sayısı 25'ye yükseldi.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından son olarak teslim olan A.E ve M.S.'nin hariçindeki 23 zanlı adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden L.S.Y. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı. Adliyeye sevk edilen 22 zanlıdan Sulh Ceza Hakimliği'nde yaklaşık 20 saat süren duruşmada Mehmet K., öğretmen Yüksel A. ve kuyumcu Recep K., 'Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme', 'silahlı terör örgütüne üye olma, yönetme', 'terörizmi finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçlamalarıyla tutuklandı.
 
12'Sİ ALTI KONTROLLE 19 ZANLI SERBEST
F.E., F.A., F.U., H.G.O., H.Ç., M.E., M.H., M.Y., M.Ç., Ş.A., Ö.Y. ve Ö.Y.nin aralarında bulunduğu 12 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Şüphelilerin 15 günde bir evlerine en yakın karakollara giderek imza vereceği belirtildi. Şüphelilerden T.A.A., E.H., T.Z., M.D., R.Ü., S.A. ve V.İ. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
 
GÜLEN VE 'MANİSA İMAMI'YLA BİRLİKTE 5 ARANAN VAR
Operasyonun 1 numaralı ismi Fethullah Gülen ve şüphelilerin kendi içlerinde 'Manisa İmamı' olarak adlandırıldığı öne sürülen özel bir eğitim kurumunda eğitim koordinatörü olan A.Ş. ile birlikte halıcılık sektöründa faaliyet gösteren M.D., kuyumcu İ.A.nın ve H.T.K.'nin arandığı kaydedildi. (dha)
 
 
 

 
Kent Ormanı’nda sonbahar büyüsü
 
İzmir’de projelerle çağ atlayan okul!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Römorklu traktöre minibüs çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Balıkesir’in Havran İlçesi'nde minibüsle römorklu traktörün çarpışması ...
Balıkesir’e şehit ateşi düştü
Van’ın Erciş İlçesi'nde bu sabah teröristlerle girdiği çatışmada şehit ...
Bodrum’da belediye-turizmci iş birliği
Bodrum’da Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, turizm sektörü temsilcileriyle ...
 
Armut ağacı Kasım'da ikinci kez meyve verdi
Manisa'nın Kula İlçesi'nde yaşayan İbrahim Şener'in bahçesindeki armut ...
Milas'ta sanatçılara özel köy!
Muğla'nın Milas İlçesi Boğaziçi Mahallesi'ne, sanatçıların zor günlerinde, ...
Soma’da ‘altın’ fırsat: Binlerce kişiye iş!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Soma'da 100 tondan ...
 
Manisa’daki paralel operasyonda flaş gelişme
Manisa’da 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) ...
Sadun Boro'ya vefasızlık!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçen 5 Haziran'da, 87 yaşında yaşamını yitiren, ...
Öğrencilere Danimarka gezisi ödülü
DANİMARKA'dan gelerek Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki Yeşilyurt Ortaokulu'nu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva