HABERLER>EGE
21 Ocak 2016 Perşembe - 18:47

Manisa’da gözyaşları sel oldu: Buradaki şehit Kürt oğlu Kürt’tür!

Diyarbakır’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şahin'i memleketi Turgutlu’da 5 bin kişi son yolculuğuna uğurladı. Şehit yakını Şahin, "Bakın herkes, buradaki herkes bilsin ki, kimse burada Kürdün hakkını savunmuyor. Burada ölen şehit, Kürttür, Kürt oğlu Kürttür” sözleriyle teröre lanet okudu.

Manisa’da gözyaşları sel oldu: Buradaki şehit Kürt oğlu Kürt’tür!

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in cenazesi, Diyarbakır'daki törenden sonra uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderildi. Şehit uzman çavuşun cenaze daha sonra da, karayoluyla memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne götürüldü.

SON KEZ BABA EVİNİN ÖNÜNDEN GEÇİRİLDİ
Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde görevli olan ancak geçici görevle gönderildiği Sur'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in cenazesi, ilk olarak ilçede Kurtuluş Mahallesi Mezar Sokak'taki baba evinini önünden geçirildi. Şehit askerin cenazesi, ağıtlarla karşılandı. Şehidin ailesinin oturduğu tek katlı müstakil ve oldukça eski olan evine dev Türk bayrağı asıldı. Evin 100 metre ilerisine de, Turgutlu Belediyesi taziye çadırı kurdu.

Baba evinden son kez dualarla uğurlanan şehit askerin cenazesi, ardından cenaze töreni için Pazar Cami'ne götürüldü. İlçede vatandaşların evlerinin balkonlarına ve işyerlerinin camlarına Türk bayrağı astıkları görüldü. Ayrıca cenaze töreni için de, şehidinin evinin bulunduğu Turgutlar Yolu ile caminin bulunduğu Cevdet Öktem Caddesi trafiğe kapatıldı.

TABUT BAŞINDA HAYKIRDILAR
Şehit Uzman Çavuş Ali Şahin'in cenazesi cami avlusundaki musalla taşına konulduktan sonra tabutuna kapanıp gözyaşı döken yakınları, teröre lanet etti. Tepkilerini bağırarak gösteren şehit yakınlarından Abdülsamet Şahin, "Bakın herkes, buradaki herkes bilsin ki, kimse burada Kürdün hakkını savunmuyor. Burada ölen şehit, Kürttür, Kürt oğlu Kürttür. Yapmayın etmeyin lütfen, rica ediyoruz. Bizim kardeşimiz şehit oldu. Hepimiz bu vatan için canımızı vermeye hazırız" dedi.

Ardından yine tabut başında şehit askerin amcası emekli hava astsubay Keramettin Şahin, "Ali, bu kirli savaş için ne ilkti, ne de son olacak. Biz istiyoruz ki,son olsun. Bizim yüreğimiz yandı, biz şu ana kadar ateşin nereye düştüğünü bilmiyorduk. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyormuş. Biz bunu şimdi öğrendik. Lütfen ateş başka ocaklara düşmesin. Bizim istediğimiz budur. Bundan sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin" dedi.

Konuşmasından sonra "Kürt müsünüz?" yönündeki soruya Keramettin Şahin, "Evet kürdüz, ama her şeyden önce insanız insanca yaşamak istiyoruz" karşılığını verdi.

ONUN HAYALLERİ VARDI
Şehit Ali Şahin'in kardeşi Giresun'da üniversitede okuyan Hakan Şahin de yine tabutu başında, "Kardeşim o benim. Şehit oldu o, ölmedi. Ali ölmedi, ölmedi amca, ölmedi. Şehit o. Bizi görüyor. Ali sen ölmedin, kurban olayım Ali'm. Sen kal ben yatayım Ali. Daha 25 yaşındaydı o. Ne hayalleri vardı onun biliyor musunuz? Evlenip yuvası olacaktı" dedi.

ŞEHİDİ YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ UĞURLADI
Şehit uzman çavuş Ali Şahin için, Pazar Cami'nde ikindi vakti kılınan namazdan sonra tören düzenlendi. Törende acılı aileyi, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile siyasiler ve askerler, yalnız bırakmayıp taziyelerini sundu. Cenaze namazından sonra, şehit askerin cenazesi, Belediye mezarlığındaki şehitliğe götürülüp toprağa verildi.

BABASI RÜYASINDA GÖRMÜŞ
Jandarma uzman çavuş Ali Şahin'in şehit olduğu gün baba Mehmet Emin Şahin'in rüyasında oğlunu gördüğü öğrenildi. Baba Mehmet Emin Şahin'in sabahleyin uyandığında eşi Hazal Şahin'e, rüyasında askerlerin evlerine geldiğini, kapılarını çaldığını gördüğünü anlattıktan sonra, uzman çavuş oğlunu telefonla aradıkları, şehit askerin de iyi olduğunu söylediği yakınlarınca ifade edildi. Akşam saatlerinde ise şehit askerin acı haberinin aileye ulaştığı açıklandı.

BERESİNİ ABLASINA HATIRA OLARAK BIRAKMIŞ
Bu arada yaklaşık 15 gün önce Turgutlu'da olan uzman çavuş Ali Şahin'in, iznini bitirdikten sonra önce Ağrı'ya gittiği, ardından da geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği, ortaya çıktı. Şehit askerin, izine geldiği sırada yanında getirdiği beresini ablası Mualla Şahin'e, "Hatıra kalsın" deyip hediye ettiği öğrenildi. Kardeşinin, beresini elinden hiç bırakmayan Mualla Şahin'in, kardeşinin acı haberinden sonra, "Diyarbakır'da şehitler olduğu haberin okuduktan sonra, içime bir ateş düştü. Akşama kadar pencerede bekledim. Kimse gelmedi. Bu arada namaz kılıp Kuran okudum, dua ettim. Kardeşime okumuşum. Gece yarısına doğru askerlerin ayak seslerini duyunca hemen pencereye koştum" dediği öğrenildi. Acı haberin ilk geldiği anda ise abla Mualla Şahin'in, askerlere, "Ne olur geri gidin, yanlış yere geldik deyin" sözleriyle acısını haykırdığı ifade edildi. (dha)

 
Aliağa'da termik santral için keşfe tepki
 
Nusaybin'de polis servis aracına saldırı: 10 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umut yolcusu anne ve çocuklarından yürek burkan görüntü
Yunanistan'ın Midilli Adası'na ulaşan bir grup kaçak, sadece boğulmamak ...
30 metrelik lüks yat alevlere teslim
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde marinada bağlı 30 metrelik yatta yangın çıktı. ...
Çameli'de kar ulaşımı etkiledi
Denizli'nin Çameli İlçesi'nde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle kar ...
 
Kamyonet kasasında seyyar pideci!
Afyon'un Sandıklı İlçesi'nde pide ustası 52 yaşındaki Hasan Kocatürk, ...
Edremit'te 'Meci' geleneği yaşatılıyor
Edremit'te düzenlenen Zeytin Hasat Sonu Şenliği'nde, tarla sahibi temsili ...
Kar Denizli’yi kartpostal yaptı!
Denizli’nin Babadağ İlçesi'nde, kar yağışıyla evlerin çatıları kaplayan ...
 
Turgutlu’ya şehit ateşi düştü
Diyarbakır’ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda şehit olan 26 yaşındaki ...
Umut yolculuğunda 5 arkadaşlarını bottan attılar
Didim'de 40 Suriyeli'den 5'i lastik botla Yunan adalarına geçmek için ...
Afyon'da DAEŞ operasyonu: 6 gözaltı
Afyonkarahisar'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 6 kişi yakalandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva