HABERLER>EGE
5 Ekim 2015 Pazartesi - 15:59

Manisa’da 99 muhtar ve aza hakim karşısına çıktı

Manisa’nın Turgutlu İlçesi'ndeki bir kamu bankasından verdikleri belgelerle usülsüz toplam 9 milyon 390 bin 500 lira kredi çekilmesini sağladıkları öne sürülen 44 muhtar ve 55 muhtar azasının 'Görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanmasına devam edildi. Turgutlu 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, muhtarlara CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu ve CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş da destek verdi. Muhtarların arkasında kimsenin durmadığını belirten Milletvekili Özel, "Hem bütün angaryayı onlara yaptırıyorlar hem de işlerine geldiğinde Ankara'ya çağırıp onların üzerinden siyasi propaganda yapıyorlar" dedi.

Manisa’da 99 muhtar ve aza hakim karşısına çıktı

Banka şubesinden toplam 9 milyon 390 bin 500 liralık usulsüz kredi kullanıldı. Banka, usulsüz kredilerin kullanılmasında verilen Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Adres Değişikliği Bildirimi Listesi (Form-C) belgeleriyle imzası bulunan 44 muhtar ve 55 muhtar azası hakkında dava açtı. 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istenen muhtarların yargılanmasına bugün Turgutlu 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Aralarında, Manisa ve ilçeleri Turgutlu, Salihli, Ahmetli, Kula, Gördes ile İzmir'in Kemalpaşa ilçesinden muhtarlar ve azalarının bulunduğu sanıkların, ifadeleri alınmaya başladı. Muhtarlara CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu ve CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş da duruşmaya gelerek destek verdi. Duruşma devam ettiği sırada dışarıda açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Millvetvekili Özgür Özel, şöyle dedi: "Muhtarlarımıza destek için buradayız. Ziraat Bankası'ndan kredi kullanan kişiler, için muhtarlara verilmiş olan bir görev var. Kredi çekecek kişilerin arzuları dışında olan bir yükümlülükle bankaya kredi ibraz ettikleri ÇKS belgeleri var. Bu belgelerin altında muhtarların isimleri yazıyor ve onayı isteniyor. Muhtarlık aslında bir tasdik makamı. O imzayı vermediği taktirde vatandaş o krediyi kullanamıyor. Muhtarlar, kamu görevlilerinin telkiniyle ya da kaymakamların gerektiği zaman 'Bu imzayı atmanız gerekir' uyarıları üzerine 'vatandaşların işi görülsün' diye bu imzayı atmak durumanda kalıyor. Daha sonra Ziraat Bankası ile kredi kullananlar arasında çeşitli anlaşmazlıklar, usulsüz kredi kullanılması, evraklarda daha sonradan tahrifat olduğu veya farklı ilavelerle kullanılmaması gereken krediler kullanıldığı durumlar ortaya çıkıyor. Krediyi kullanan, krediyi kullandıran ve çeşitli görevliler varken sırtlarında zaten yeterince yükü olan, büyük bir özveriyle çalışan, bırakın yaptıkları işten para kazanmayı, üstüne cepten para harcayan, yeri geldiğinde yetkileri kısıtlanan ama böyle angaryalar sırtlarına yüklenen muhtarlarımız ve azalarını aralarında bulunduğu 99 kişi bugün burada yargılanıyor."
 
"TEK BAŞLARINA MUHTARLAR HESAP VERİYOR"
Milletvekili Özel şöyle devam etti: "Duruşma salonunda isim ve gelir durumu tespitleri yapılıyordu. Geliri sorulduğunda, '10 koyunum var' diyenden, 'Hamallık yaparak ayda 800 lira kazanıyorum' diyene kadar ve 2-3 dönüm topraklarla geçinmeye çalışan, fevkalade zor durumdaki muhtarlarla bugün devletimiz uğraşıyor. Hem bütün angaryayı onlara yaptırıyorlar hem de işlerine geldiğinde Ankara'ya çağırıp onların üzerinden siyasi propaganda yapıyorlar. Bugün de arkalarında devletten kimse yok. Tek başlarına muhtarlar burada hesap veriyor. Filler tepişir çimenler ezilir misali, sanki usulsüzlüğü yapan, cebine 1 kuruş giren muhtar varmış gibi. Aksine muhtarlar, sadece ve sadece görevlerini yapmışlardı. Biz onların haklarının aranması, onların yalnız bırakılmaması için siyaset üstü bir anlayışla buradayız. Bugün onların yanlarındayız, keşke bütün partilerden temsilciler olsaydı. Önemli olan bugün haklının yanında, mağdurun yanında olmak, mahallelerin, köylerin bütün yükünü taşıyan bu cefakar insanlarla dayanışma duygularını sergilemekti. Davanın takipçisi olacağız. Tam Aziz Nesin'lik bir hikaye. Bu düzen böyle gitmez. Sürekli garibanlar, sürekli iyi niyetli insanlar mağdur olup birileri işlerini sürdürmez. Hak yerini bulacak." (dha)
 

 
HDP İzmir’in kadın adayları iddialı!
 
İzmir’in iş dünyasından girişimcilere dev destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnşaat temelinde kafatası bulundu!
Denizli’nin Çivril İlçesi'nde bir inşaat temeli kazısında işçiler tarafından ...
Aydın OSB'deki yangın fabrikayı kül etti
Aydın'daki ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren bir ...
Kuşu’da 1 Kasım’da da boykot kapıda!
Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü için ...
 
Datça sahilinde kadın cesedi bulundu
Muğla'nın Datça İlçesi sahilinde, yabancı uyruklu kaçak göçmen olduğu ...
Üniversiteli genç kız yolun karşısına geçemedi
Muğla'da, akaryakıt istasyonundaki marketten su aldıktan sonra yolun karşısına ...
Seydikemer'de isyan: Cezaevinin kanalizasyonu dereye akıyor
Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde geçen yıl aralık ayında hizmete giren ...
 
Soma’da kamyon dehşeti: 1 ölü, 3 yaralı
Manisa’nın Soma İlçesi'nde kontrolden çıkan kamyon önce kırmızı ışıkta ...
Ege'nin derinliklerinde kamp kurdular!
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde deniz dibine kamp çadırı indiren dalgıçlar, ...
Abromoviç’in yüzen sarayı Bodrum’da
Rus milyarder Roman Abramoviç'in mega yatı 'Eclipse', Bodrum'a geldi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva