HABERLER>EGE
9 Mayıs 2021 Pazar - 08:47

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden 'soruşturma izni' açıklaması

Manisa Büyükşehir Belediyesi, belediyenin kamu zararına uğratıldığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildiği yönünde bazı internet sayfalarında yer alan asılsız haberlerle ilgili açıklama yaptı. Herhangi bir kamu zararının veya yöneticilerin görevi kötüye kullanmasının söz konusu olmadığının vurgulandığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın da soruşturma izni verdiği iddialarının tamamen asılsız olduğunun altı çizildi. Açıklamada ayrıca, asılsız haberi yapan internet sayfaları hakkında da yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi nden  soruşturma izni  açıklaması

Manisa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “2016 tarihinde sözleşmesi imzalanan “Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm Rehabilitasyon Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası bakımı ve işletilmesi’’ işine ait işlemler, 21.06.2019 tarihine kadar Manisa Geri Dönüşüm Enerji A.Ş. tarafından yürütülmüş olup, Manisa Geri Dönüşüm Enerji A.Ş. hisselerinin sahibi olan Cihan Yürekli ve Hacı Nuh Kaya tarafından ıslak imzayla idaremize sundukları dilekçe de ’’ Manisa Büyükşehir Belediyesi ile şirketimiz arasında 14.06.2016 tarihinde entegre atık değerlendirme geri dönüşüm rehabilitasyon tesisleri ile düzenli depolama sahası bakımı ve işletilmesi işine ait sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme gereği yapılması gereken yakma tesisi projesi yatırım maliyetinin çok yüksek olması ve ülkemizde yaşanan ekonomik konjonktürden dolayı kredi alınıp yakma tesisi kurulabilmesi için idari ve teknik şartnamede belirtilen iş bitirmeye ait şirketimizin de ortak olduğu Kent Geri Dönüşüm Enerji Üretim A.Ş. kurulmuş olup sözleşmenin 17/3 maddesi gereğince sözleşmemizin yeni kurulan Kent Geri Dönüşüm Enerji Üretim A.Ş firmasına devri talep edilmesi düşünülmektedir. Sözleşmenin 17.3 maddesi gereğince sözleşmemizin kent geri dönüşüm enerji üretim A.Ş. firmasına devir edilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim’’ dendi.

- MANİSA BÜYÜKŞEHİR'E SORUŞTURMA İZNİ İDDİASI!

Manisa Geri Dönüşüm’ün talebi üzerine, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddelerince , 12.07.2019 tarihinde Manisa Geri Dönüşüm’den Kent Geri Dönüşüm Enerji Üretim A.Ş.’ye devri gerçekleştirilmiş olup, devir işlemiyle ilgili noter onaylı devir sözleşmesi ve taahhütname 18.07.2019 tarihinde Manisa Geri Dönüşüm Üretim A.Ş. tarafından resmi yazı ile idaremize iletilmiştir. Bunun üzerine firmaların kendi aralarında ticari olarak ne yaşadılarsa kendi istekleriyle devir talebinde bulunan Manisa Geri Dönüşüm A.Ş. şirket ortakları Hacı Nuh Kaya ve Cihan Yürekli, 13.09.2020 tarihinden başlamak üzere sosyal medya üzerinden ve savcılık kanalıyla mesnetsizce hem kurumumuz hem de kurum yöneticilerimiz hakkında asılsız iddialarda bulunmuş olup, bunun üzerine Manisa Valiliği iddialara ilişkin ön inceleme yapmak üzere muhakkik atayarak, kurumumuz yetkilileri hakkında incelemelerde bulunmuştur. Yapılan inceleme sonucunda 14.01.2021 tarih ve 05 karar numaralı inceleme raporunda’’ 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesi gereğince soruşturma izni verilmemesine karar verilmiştir’’.  Daha sonra kurum yetkililerimize atılan iftiralar ve karalamalar için Hacı Nuh Kaya hakkında hem kurumumuz adına hem de ismi geçen yöneticilerimiz tarafından mahkemeye başvurulmuştur. Bununla ilgili hukuki süreç de devam etmektedir.

Asılsız iddialarda bulunan Hacı Nuh Kaya, kim tarafından ne amaçla ve ne çıkar sebebiyle yaptığına anlam veremediğimiz yalan ve iftiralarla dolu bir dosyayı İçişleri Bakanlığımıza sunmuş olup, Bakanlığımız da Manisa Valiliğimize konunun ön inceleme yapılması için dosyayı göndermiş, Valiliğimiz de konunun incelenmesi için bir uzman atamış, atanan uzmanın ön incelemesi henüz tamamlanmamıştır. Ön incelemesi dahi tamamlanmayan bir konuyla alakalı İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni verdiği şeklindeki haberler tamamen asılsızdır. Bu tür asılsız iddialara ilişkin olarak kurumumuzu ve yöneticilerimizi karalamaya yönelik gerçek dışı ve iftira niteliği taşımakta olan haberlere ilişkin gerek iddia sahipleri gerekse söz konusu haberleri yapan mecralara yönelik yasal işlemleri başlatacağımızı da kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 
Mehmet KARABEL yazdı... Köylü kadınlar O'nu nasıl ağlattı?
 
Papa: Covid aşılarının patentinden feragat edilmeli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıdan karşıya geçen çocuğa araba çarptı
Afyonkarahisar'da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı Eren Yel (9), ağır yaralandı.
Tarım alanlarında büyük tehdit... Ege'nin çayı siyaha büründü!
Ege Bölgesi'nin önemli tarımsal su kaynaklarından Alaşehir Çayı, siyaha ...
Datça açıklarında 4 büyüklüğünde deprem!
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Ege'nin tatil cenneti turistlere kaldı!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde tam kapanmadan muaf turistler, 39 dereceye ...
Yavru köpeği kurtarmak istedi... Canından oldu!
Aydın'ın Germencik ilçesinde yaklaşık 1,5 metrelik beton çukura düşen ...
Aydın-İzmir kara yolunda ceset bulundu
Aydın’ın Germencik ilçesinde kara yolunda bir erkek cesedi bulundu, olayla ...
 
İçişleri'nden Manisa Büyükşehir'e soruşturma!
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk ve bazı yöneticilerin görevini ...
Gazete kağıdından desteleri, Avustralya doları diye sattılar
Denizli'de sosyal medyadan tanıştıkları kişilere ellerindeki 1 milyon ...
Manisa''da fabrika işçisinin acı sonu
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde depo inşaatının çatısındaki halatın kopması ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva