HABERLER>GÜNCEL
26 Kasım 2022 Cumartesi - 14:41

Mahkemeden Buca Cezaevi kararı... Bakanlığa 30 gün süre!

İzmirli avukatlar Avukat Senih Özay ve Hilal Elbüken Buca Cezaevi planları ile ilgili açmış olduğu plan iptal davasında yerel idare mahkemesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 30 gün içinde savunma yapmasını istedi.

Mahkemeden Buca Cezaevi kararı... Bakanlığa 30 gün süre!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ -  İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Buca Cezaevi'nin alanıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi, alanın yeşil alan ve otopark olarak planlanması için çalışma başlatmıştı.

Büyükşehir Belediyesi’nin alana dair plan çalışmaları devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı alan ile ilgili kendi planlarını askıya çıkarmıştı. Yeni planda 42 bin 336 metrekarelik ticaret ve konut alanı, 7 bin 819 metrekarelik ilkokul alanı, 2 bin 607 metrekarelik belediye hizmet alanı, 13 bin 496 bin metrekarelik yol ve otopark alanı, 20 bin 500 metrekarelik açık ve yeşil alan belirlendi.  Ticaret ve konut alanı için 1,65 emsal, okul ve belediye hizmet alanı için 1 emsal, yeşil alan için 0,05 emsal yapılaşma hakkı tanındı.

AVM GİTTİ TİCARET KONUT ALANI GELDİ
Önceki planlarla karşılaştırıldığında AVM yapılmasının önünü açan ticaret merkezi alanı kaldırılırken yerine  ticaret ve konut alanı merkezi getirildi. Ayrıca sosyal donatı (okul, belediye hizmet alanı, otopark) alanlarının düşürüldüğü de görüldü. Yeşil ve açık alandaki artış ise çok sınırlı kaldı.

Eski plandaki 26 bin 460 metrekare ticaret merkezi alanı kaldırılırken yerine 42 bin 366 metrekare büyüklüğünde ticaret ve konut alanı getirildi. Sosyal donatı alanı ise 33 bin 211 metrekareden 23 bin 962’ye düşürüldü. Yeşil alanlar 20 bin 298 metrekareden 20 bin 500 metrekareye yükseltildi.



YARGIYA TAŞINMIŞTI
Avukat Senih Özay ve Hilal Elbüken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın planının iptali için dava açmıştı. Söz  konusu alana dair plan yapma yetkisinin belediyelerde olduğu belirten avukatlar dilekçesinde “6306 sayılı Yasanın 4. maddesinde belirtilen gözlemsel verilere dayanılarak hazırlanacak gerekçeli raporun bulunmadığı, rezerv yapı alanı kavramının davalı idarece tek taraflı olarak belirlenemeyeceği /tanımlanamayacağı, somut olayda yapı ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Buca ilçesinde yeşil alan. park, sosyal ve kültürel kullanım alanları ihtiyacının göz ardı edildiği, hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptaline ve yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi istenilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

MAHKEMEDEN ARA KARAR!
Dosyayı inceleyen İzmir 4. İdare Mahkemesi ilk ara kararını açıkladı. Mahkeme Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan savunmasını istedi. Mahkeme bakanlığın savunmasının ardından yürütmeyi durdurma talebini karar bağlayacak.

Kararda “Olayın niteliğine ve davanın durumuna göre yürütmenin durdurulması isteminin, davalı idarenin birinci savunması alındıktan ve ara kararı gereği yerine getirildikten sonra incelenmesine, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20. ve 27.maddesinin 5.fikrası gereğince savunma ve ara kararı süresinin (30) gün olarak belirlenmesine, 17/11/2022 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.” denildi.

 

 

 

 
Kuzenlerin üzerine kurşun yağdırmışlardı... Husumetliler tutuklandı!
 
Liseli Onur hayata tutunamadı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer 26 Kasım 2022 Cumartesi 20:44

Buca'nın Yeşile ihtiyacı var gri ye değil. Orası tamamen Park olsun. O bölge çok sıkışık dip dibe Buca halkı biraz da olsa nefes alsın.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuzenlerin üzerine kurşun yağdırmışlardı... Husumetliler tutuklandı!
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, 2 kuzenin silahla öldürülmesine ilişkin ...
Sahte doktor için Bakanlık devreye girdi!
Tekirdağ'da Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde 4 aydır pratisyen hekim olarak ...
Kanlı pusu kameralarda... 1 kişiyi öldürmüşlerdi!
İzmir'in Buca ilçesinde 22 Kasım'da bir kişinin tabancayla öldürülmesi ...
 
Yürek yakan haber: Aleyna hayata tutunamadı!
İstanbul'da, evine giderken direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma ...
'Yedi Uyuyanlar' kül oldu!
Yedi Uyuyanlar bölgesinde yer alan iki restoran çıkan yangından dolayı kullanılamaz hale geldi.
İndirim izdiham yarattı... Halı için birbirini ezdiler!
İzmir’de bir halı mağazasının ucuz ürün satacağını duyan insanlar birbirini ...
 
İstiklal Caddesi'nde çatışma: Ölü ve yaralılar var!
Beyoğlu'nda silahlı kavga sonrası kaçan grupta bulunan bir kişi iddiaya ...
İcralık araçlarda usulsüzlük! 20 gözaltı
İstanbul'da icralık araçların ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları tespit ...
Prof. Sözbilir'den 'Dağkızılca' için 6,8'lik uyarı!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva