HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mart 2021 Salı - 19:09

Mahkeme kararını verdi: Memurlara 'sosyal denge' müjdesi

Gaziemir Belediyesi'nde imzalanan ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından meclis kararı olmadan kesilen sosyal denge ücretleri için mahkeme kararını verdi. Dava açan memurları haklı bulan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi, kesintiye uğrayan sosyal denge ücretlerinin memurlara geri ödenmesine karar verildi.

Mahkeme kararını verdi: Memurlara  sosyal denge  müjdesi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi'nde, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından geçtiğimiz yıl imzalanan Toplu İş Sözlemesi'nin tartışmaları sürmeye devam ediyor. 

İmzalanan TİS süreci sonrası memurlara sosyal denge ücretleri tanınmıştı. Tanınan hak sonrası Başkan Arda ve memurlar birlikte kutlama yaparken, sürecin ilerlemesi ile birlikte memurlar büyük bir sürpriz ile karşı karşıya kaldı.
TİS sürecinde memurlara verileceği söylenen memurların sosyal denge haklarında meclis kararı olmadan kesintiye gidildi. Yaşanan krizde memurlar eylem yaparken, yargı yolunun da  önü açılmıştı.

Memurlar Başkan Arda'nın izinsiz kesintisini mahkemeye verirken, açılan davada mahkeme kararını verdi. İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde görüşülen davada, mahkeme memurları haklı buldu.

Alınan karar sonrası Gaziemir Belediyesi'nde çalışan memurların tamamı için karar emsal niteliği taşıyabilecek kararında TİS'de bulunan maddelerin uygulanması gerektiğini ve  sosyal denge haklarında uygulanan kesintilerin geri ödenmesine ve mahkeme masraflarını da Gaziemir Belediyesi tarafından ödenmesine karar verildi.

Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca konu hakkında şunları söyledi:
Daha önce hem meclis toplantılarında hem de basında birtakım beyanatlarımız olmuştu. Biz ‘yanlış yapıyorsunuz, emekçinin haklarını verin’ dedik. Bunu da Gaziemir Belediye Meclisi’nden aldığı yetkiyle bu sözleşmeyi imzaladı, buna dayanarak söyledik. Meclisten onu iptal etmek için yetki almadı. Dolayısıyla meclisin ona verdiği yetkiyle imzaladığı sözleşme halen daha geçerlidir. Mecliste bana yetki verilmesini istedim, ben imzalayayım dedim. Mahkeme emekçi kardeşlerimizin haklı olduğu yönünde karar verdi ve bununla ilgili -bireysel bir müracaattı bu- Şubat ayında bu uygulamayı başlatmıştı. Bu uygulamanın iptalini ön görüyor mahkeme ve karar kesin, geri dönüşü de yok" dedi.

DAVAYI KAYBETME NEDENİ BELLİ
Gaziemir Belediyesi'nin sürekli medya önünde olduğuna da dikkat çeken Atmaca, "2019 yerel seçimlerinden bugüne kadar Türkiye gündeminde sürekli Gaziemir Belediyesi var, neden var? Yanlış uygulamalarından dolayı var. Sürekli aynı şey. Bu kadar köklü bir belediyede neden bunlarla karşılaştık; belediyenin bugüne kadar hafızasını oluşturan personellerimizi sürgüne gönderdi, onların yerine Gaziemir Belediyesi’nin dışından bürokratlar getirdi ve Ayşe Zübeyde Aydın isimli bir avukatı danışman olarak aldı. Aylık 7500 TL + KDV bu kadına ücret ödüyor. Sonuç ortada, belediye davayı kaybetti. Yanlış uygulamalardan ve yanlış insanları kendisine kılavuz seçmesinden dolayı kaybetti davayı" ifadelerini kullandı.

BİR GÜNLÜK YETKİ VERİLSİN
Gaziemir Belediyesi Meclisine yeniden yetki çağrısında bulunan Atmaca, "Bizim yetki teklifimiz her zaman açık ama meclis bu yetkiyi oy çokluğuyla verdi şu anda kendisine. Bana bir günlük vekillik bıraksın ben yine imzalarım, bizim bu anlamda hiçbir sıkıntımız yok çünkü emekçi kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar verilmesinden yanayız. Bu insanlar iki yıldır alacakları ücrete güvenerek takside girdiler, sen bu insanları bir anda yol ortasında bıraktın" diye konuştu.

 
İzmir'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı!
 
AK Parti'de o ilçeye atanan isim belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adalet adalet 17 Mart 2021 Çarşamba 11:08

657 sayili kanun ile memurlar devlet memurudur, belediyesi su kurum bu kurum değil, sosyal denge temelinde memur ayrımcılığı anayasaya aykiri memur zamminin ustune bir zam daha adalet mi bir memuru sevindiriyorsunuz ya digerleri düşündünüz mü

Yorumu oyla      3      6  
haydarhaydar 17 Mart 2021 Çarşamba 08:49

eee gör halil arda yolları iç soğuk suları şimdi. hem imzanın arkasında durmadın hem mahkemeyi kaybettin. hem insanların güvenini hem desteğini kaybettin

Yorumu oyla      8      3  
MAVİ 16 Mart 2021 Salı 23:57

Hak yerini bulur. Helal edilmemiş hak zaten haram olur. Beddua etmem. İçimden gecen her "Ah" zaten sahibini bulur.

Yorumu oyla      8      3  
Partili 16 Mart 2021 Salı 23:52

Tabi ki hakkımı yiyebilirsin ama dikkat et sindirmesi zor olur. Kul hakkıdır acı olur, keder olur, bela olur yapışır canına.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e Mart karı!
Ödemiş Belediyesi, yurdun batı kesimlerini yeniden etkisi altına alan ...
Çiğli’de 29 yıl sonra bir ilk gerçekleşti: İşçilerin promosyon hasreti son buldu
Çiğli Belediyesi ile DİSK Genel-İş 8 No’lu şube arasında imzalanan Toplu ...
Turuncu Çember SunExpress ile uçuşa geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Vakfı ortaklığı ile başlattığı Turuncu ...
 
Başkan Soyer'den Güzelbahçe'ye müjdeler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni projeleri ile Yarımada'nın gözde ...
İzmir Valiliği'nden karantina süresine ayar!
İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, İngiltere ve Danimarka'da kente ...
Başkan Selvitopu'ndan sağlıkçılara karanfil
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, özellikle koronavirüs ...
 
Bucalı gençlerin sınav sürecine destek
Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden ödün vermeden, anaokulundan üniversiteye ...
Başkan Soyer’den Kemeraltı açıklaması: UNESCO süreci uzun ince bir yol
TARKEM'in Mart ayı yönetim kurulu toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir ...
Bergama’da ‘rayiç bedel’ yazısı tarih oldu
Bergama Belediyesi gayrimenkul satışı yapacak olan vatandaşlar için büyük ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva