HABERLER>SAĞLIK
1 Kasım 2019 Cuma - 12:42

Lösemiyi 4 kez yenen Zeynep'in hedefi doktor olmak

İzmir'de lösemi tedavisi gören 9 yaşındaki Zeynep Topçu'nun mücadelesiyle hastalığı 4 kez yenerek hayata tutunması, kendisi gibi hastalara umut verdi.

Lösemiyi 4 kez yenen Zeynep in hedefi doktor olmak

Manisa'da Abdülkadir ve Güler Topçu çiftinin en büyük çocuğu olarak dünyaya gelen Zeynep'e, 2016 yılında gittiği Mersin'deki hastanede lösemi teşhisi kondu.

Kemoterapi tedavisiyle hastalığını yenen Topçu, hastalığın 7 ay sonra tekrarlamasının ardından ailesi tarafından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesine getirildi.

Doktorlar yaptıkları muayenede Topçu'nun tedavisi için ilik nakli olması gerektiğine karar verdi.

Topçu'ya iliğini verecek olan donörün nakile kısa süre kala vazgeçmesinin ardından doktorlar küçük kızı kemoterapi tedavisiyle hayatta tutmayı başardı. 

Hastalığı geçen mayıs ayında tekrarlayan küçük Zeynep için Sağlık Bakanlığının yaptığı taramalarda Türkiye'den uygun ilik bulunamayınca yurt dışındaki ilik bankalarına başvuruldu ve aileyi sevindiren haber Almanya'dan geldi.

Yüzde 90 uyumlu iliğin nakledildiği Topçu'nun hastalığı bu yılın nisan ayında yeniden tekrarladı. Temmuz ayında babası Abdülkadir Topçu'dan nakledilen yarı uyumlu ilikle sağlığına kavuşan Zeynep, lösemiyi dördüncü kez yenilgiye uğratmayı başardı.

Tedavisi boyunca İzmir Kan Ordusu Kanser Derneğinin ailesine tahsis ettiği evde kalan küçük Zeynep, okuluna döneceği günleri sabırsızlıkla bekliyor.

"LÖSEMİ DEĞİL BEN GÜÇLÜYÜM"
Zeynep Topçu, AA muhabirine, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle çok zor günler yaşadığını ama hayata olan bağlılığını asla kaybetmediğini söyledi.

Sağlığının her geçen gün iyiye gittiğini belirten Topçu, "Lösemi değil ben güçlüyüm. Lösemiyi yendim ve ben kazandım. Hastalığı 4'üncü kez yenmeyi başardım. Bu hastalıkta moral çok önemli, ben hep bu hastalığı yeneceğime inandım. Büyüyünce doktor olmak istiyorum. Lösemi hastası çocukları tedavi etmek istiyorum." Dedi.

"DÜNYANIN EN MUTLU BABASI BENİM"
Abdülkadir Topçu da kızının nakil bekleme sürecinde zaman zaman yoğun bakımda tedavi gördüğünü, o süreçte çok zor günler geçirdiklerini ifade etti.

Kızına ikinci bir hayat verdiği için çok mutlu olduğunu dile getiren baba Topçu, şöyle devam etti:

"Zeynep'i yaşadığı hastalık nedeniyle her an kaybetme korkusu yaşadık. Zaman zaman sağlık durumu kötüleşti, yoğun bakımda tedavi gördü. Doktorların nakile girmesi ya da kemoterapi almasını riskli gördüğü anlarda bile Zeynep çok direndi ve kazandı. Verdiğim kemik iliği ile kızımın yaşamasına katkı sağladım, dünyanın en mutlu babası benim. Eskiden baba-kızdık, şimdi ise ilik kardeşi olduk. Aramızdaki sevgi bağı eskiye göre daha da güçlendi. Kızım nakilden sonra iki kez hastaneye kontrole gitti. Yapılan tahlillerin sonuçları çok iyi çıktı."

 Anne Güler Topçu da tedavi sürecinde doktorlara kızının onları şaşırtacağını, tedavilere olumlu yanıt vereceğini söylediğini ifade ederek, "Dediğim gibi de oldu. İnşallah hastalığımız bir daha tekrarlamayacak. Bu süreçte bize en büyük desteği İzmir Kan Ordusu Kanser Derneği verdi. Kızımın hastalığının her aşamasında maddi ve manevi olarak yanımızda oldular. Tüm hayırseverlere teşekkür ederim." dedi

Topçu'nun tedavisini yapan Prof. Dr. Serap Aksoylar da Zeynep'in hastalıkla çok iyi mücadele ettiğini, hastalığı 4 kez yenmeyi başardığını dile getirdi.

Dernek Başkanı Serhat Aytan ise Zeynep'in sağlığına kavuşmasına en çok kendisinin sevindiğini, dernek olarak 3 evlerinin bulunduğunu, çocukları hastanede kanser tedavisi gören ihtiyaç sahibi aileleri burada ağırladıklarını, amaçlarının onkoloji ve hematoloji köyü kurmak olduğunu dile getirdi. (AA)

 
Rusya'dan 2. heyet geliyor
 
Türk-Rus ortak kara devriyesi tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savaşta bacağını kaybeden Nur, şimdi patenle kayıyor
Suriye'deki iç savaşta annesi, babası ve bir bacağını kaybeden Nur İbrahim ...
Ödemiş Devlet Hastanesi'nde üst düzey teknoloji!
Hastanelerde teknoloji kullanımıyla ilgili çalışma yapan HIMMS Analitik ...
Rüya'nın ölümünde doktor ihmali iddiası!
İzmir'de, beyincik bölümündeki kötü huylu tümör geçen yıl ameliyatla alınan, ...
 
Acı haber geldi: Rüya melek oldu
İzmir'de, Rüya Ertaş'ın (8) beyincik bölümündeki 4 santimlik kötü huylu ...
İzmir'de şiddete karşı 'Selam ve Saygı Projesi'
Sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı şiddet olaylarını azaltmak ...
Kemik erimesinden korunmak için günde 5 bin adım atın!
29. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Ağuş, ...
 
İzmir'de de araştırıldı: Midyede büyük tehlike!
İzmir'de de araştırıldı: Midyede büyük tehlike!
İzmir'de 220 kiloya ulaşan hastaya yardım eli
İzmir'de 220 kiloya ulaşan hastaya yardım eli
4 çocuklu babanın yürek yakan dramı
İzmir'in Konak ilçesinde, ters yönden gelen motosikletin çarpmasıyla birçok ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva