HABERLER>EKONOMİ
18 Kasım 2020 Çarşamba - 15:13

Lokantacıların Başkanı Yenice'den sitem: AVM’ler 10 saat açık, biz neden kapalıyız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerle ilgili açıklamasında yer alan "Lokantalar paket servisi yapacak" maddesini değerlendiren Aykut Yenice, "Tedbirlere itirazımız yok ama neden önce lokantacılar akla geliyor, onu anlamakta zorluk çekiyoruz. AVM'ler 10 saat açıkken lokantaların sadece paket servisi yapması, esnafımız için iyi olmadı” dedi.

Lokantacıların Başkanı Yenice den sitem: AVM’ler 10 saat açık, biz neden kapalıyız?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, son günlerde iyice artan koronavirüs vakaları sebebiyle alınan ek tedbirleri açıklamasının ardından çeşitli tepkiler oldu. İzmir Lokantacılar Odası ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, kararlara saygılı olduklarını ancak salgının esas kaynağının lokantacılar olarak görülmesine anlam veremediklerini söyledi.

AVM'ler açıkken, lokantacıların sadece paket servisi yapmasına izin verilmesinin haksızlık olduğuna vurgu yapan Aykut Yenice, "Lokantalar ve kıraathaneler, öncelikle kapatılan mekanlar oluyor. AVM'ler 10 saat açıkken lokantaların sadece paket servisi yapması, esnafımız için iyi olmadı" dedi.

Lokantalar için paket servisinin, günlük cironun 10'da biri olmadığına vurgu yapan Yenice, şu değerlendirmelerde bulundu:

VATANDAŞ, KARNIYARIK PAKET İSTEMEZ Kİ...
"Lokantalar günde 100 liralık ciro yapıyorsa, paket servisi 10 lira getirir. Yani paketçiliğin payı, çok düşüktür. Pandemi başladığında kapatıldık, aylarda kapalı kaldık. Vatandaş lokantadan elbasan tava, karnıyarık mı isteyecek? Paket servisi denince, insanlar fast food akla gelir. 20 çeşit yemeğin yapıldığı lokanta akla gelmez. Sektörümüz zaten zorda. Bu kararla daha da köşeye sıkıştık. Evet; koronavirüs vakaları arttı, ölümler arttı. Tamam, lokantaları da kapatsınlar, sözümüz yok. O zaman bizlerin uğrayacağı ekonomik zararları da konuşalım. Bu konuda destek alalım. Pandeminin önceki sürecinde verilen 25'er bin liralık kredinin ilk taksidini ekim ayında ödedik. Bu ay, önümüzdeki ay, sonraki aylarda nasıl ödeyeceğiz?"

DEVLET BÜYÜKLERİNİN BİZİ DİNLEMESİNİ İSTİYORUZ
"Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'ı aradım, tedbirler açıklandıktan sonra... Derdimizi anlatmak, görüşlerimizi, önerilerimizi anlatmak istedim, sektörün bir başkanı olarak. İnanın, özel kalemine bile uğraşamadım. Ben ulaşamıyorsam, bir lokantacı esnafım, devlet yetkililerine nasıl ulaşsın? Üyelerimiz, esnafımız, başkanları olarak benden çözüm bekliyor. Bizim için de tedbir alınsın. Benim lokantamda 22 kişi çalışıyor. Paket servisi olacaksa, bana iki kişi yeter. Peki 20 arkadaşı ne yapacağım? Elektriğimi, suyumu, kiramı, vergimi ödemeyecek miyim? Yanımızda çalışan personelin maaşlarını vermeyecek miyiz? Devletin bunları da düşünüp bizim ayakta kalmamızı sağlayacak radikal kararlar alması lazım. Berberler, AVM'ler açık, fabrikalar çalışıyor ama bizler kapalıyız. Uçakta yolcular omuz omuza yolculuk ediyor. Bugüne kadar kaç lokantacı virüsten öldü? Masalarımız arasında sosyal mesafe zaten var. Her türlü önlemi almışız.  Lokantacılar ve kıraathaneciler, günah keçisi. Çalışanlarımız için acil kısa çalışma ödeneği çıkarılmalı. Ekonomik olarak bizler için de tedbirler alınmalı. Yoksa kepenkler kapanır. Biz bu ülkenin lokomotifiyiz, lokomotif sektörüyüz. Ülkenin istihdamına çok büyük katkısı olan sektörümüzün fişi çekilirse, işsizlik artar, tedarikçiler de çöker. Sektörün temsilcileriyle oturup konuşulması lazım. Medya yoluyla mesaj vermek, hoşuma gitmiyor; devlet büyüklerinin, sektör temsilcileriyle oturup konuşması, bizi dinlemeleri lazım."

 
Bergama’da yemekler can dostlara mama olacak
 
1377 kilometrelik hızla radara girdi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baran lokantası ısparta 18 Kasım 2020 Çarşamba 20:27

başkan aykut yenicenin dediği gibi devletin acilen esnafa sahip çıkıp desteklemesi gereklidir.hastalık allahın taktiri fakat yardımda devletten olmalıdır

Yorumu oyla      2      3  
baran lokantası ısparta 18 Kasım 2020 Çarşamba 20:27

başkan aykut yenicenin dediği gibi devletin acilen esnafa sahip çıkıp desteklemesi gereklidir.hastalık allahın taktiri fakat yardımda devletten olmalıdır

Yorumu oyla      2      3  
M. Ali erkabaktepe 18 Kasım 2020 Çarşamba 18:05

Sayın genel Bask. . Dilinize saglik. Vuruşu sanki biz lok. Esnafı yayıyor sanki.

Yorumu oyla      2      3  
Yaren muzukol 18 Kasım 2020 Çarşamba 17:16

Iyi aksamlar aykut bey aynen fikirlerinize katılıyoruz ve bize yapılan kısıtlamalar öncelikle avm lere toplu taşımaya kaçak çalışan mekanlara uygulanmasını istiyoruz bu yasaklar biz durust çıkanlar için geçerli ve kaçak çalışan okadar cok isyerleri varki hangisini sayayim çoğunun da belediye ruhsatı bile yok bunlari neden kimse gormuyorda durust çalışanları neden madur ediliyor bizlere bir imkan sağlanmasını istiyoruz avmler gibi bize çalışma imkanı sunulmasını istiyoruz burada kurunun yanında yaşta yandı

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon esnafından korona tedbiri: Tamamen kapatacağız!
Koronavirüs tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin çalışmalarına ...
Hazine Bakanı Elvan'dan 'ortak akıl' vurgusu!
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımız ile ...
Bakan Elvan, 2020 büyüme tahminini açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma ...
 
Başkan Karabulut'tan ayrıntılı rapor: Yüzde 3'lük alanda tarım yapılabiliyor
İnciraltı'nın envanterini çıkaran Tayfun Karabulut, 5 milyon metrekarelik ...
FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Sancak: Deprem değil çürük bina öldürüyor
İzmir’i acı içinde bırakan İzmir Depremi’nden sonra, İzmir’in en önemli ...
Resmen yayımlandı: Vergi borcuna 18 taksit imkanı!
Milyonlarca kişinin beklediği vergi ve cezalara yapılandırma getiren düzenleme ...
 
Emniyet ve jandarma raporu: Ava giden avlanıyor!
Dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşların çok para kazanma düşüncesiyle ...
Pazarın en pahalısı... Karnabahar cep yakıyor!
Kış sebzeleri ve meyve fiyatları aldı, başını yürüdü. Pek çok kimsenin ...
Genelge sonrası İzmir'in sanayi sitelerinde erken iş başı!
İzmir'de, sanayi sitelerinde mesai saatlerinin 07.00'de başlayıp 16.00'da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva