HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2019 Cuma - 11:07

Lider’den Afyon kampında başkanlara net talimatlar: Akrabam olsa dinlemeyin!

CHP’nin Sandıklı’daki yerel yönetimler zirvesine İzmir’deki belediye başkanları tam kadro katılırken Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun flaş mesajları dikkat çekti. Başkanlara 7 temel ilkeyi hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Belediyede politika yapacak kişi sadece belediye başkanıdır. Yardımcılarınız, müdürleriniz ‘ben de siyaset yapacağım’ diyorsa onu kapının önüne koyun. Belediyede yapacağınız her atama liyakatli olacak. Müdürler verdiğiniz talimatı yapmıyorsa rahatlıkla görevden alın. Falan milletvekilinin akrabası, genel başkanın akrabası, hiç dinlemeyeceksiniz. Genel başkan olarak söylüyorum” dedi.

Lider’den Afyon kampında başkanlara net talimatlar: Akrabam olsa dinlemeyin!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Afyon Sandıklı’da gerçleştirdiği çalıştay başladı. May Otel’deki kampa belediye başkanlarının yanı sıra, merkez yönetim kurulu üyeleri ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bir gün önce katıldı.

Yerel yönetim politikalarını belirlemek amacıyla 3 gün boyunca sürecek kampta İzmir’den de belediye başkanları eksiksi yer aldı. Çalıştay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başkanlara yapacağı konuşmayla start aldı.

Partinin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarının kalıcı hale gelmesi için gerçekleşen programda Lider Kılıçdaroğlu önemli ve net mesajlar verdi.

BU BAŞARI BİZİM DEĞİL HALKINDIR!
Yerel seçimlerdeki başarı için konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu başarı tek başına bizim değil. Parti genel başkanı olarak söylüyorum; halkın demokrasiye olan bağlılığını başarısı. Bu sorunu çözerse CHP çözer dediler. Biz söz verdik. Vatandaşların dertlerini anlatıyoruz. Bu yetmez. Biz vatandaşı bu girdaptan nasıl kurtarırız? Bizim çözümler üretme sorumluluğumuz var. Vatandaşın önüne umutsuzluk tablosuyla çıkmayacağız. Devlette liyakat yok, çok borcumuz var, ekonomi kötü. Bunlar var, bilelim. Ama çözümleri de üretmek zorundayız” dedi.

7 TEMEL İLKEYİ ÇERÇEVELETİP BELEDİYEYE ASIN!
Belediye başkanlarına net mesajlar veren Kılıçdaroğlu, “Ülke ekonomisinin yerelde yüzde 50’den fazlasını yönetir duruma geldiğimize göre temel konularda ortak hareket etmemiz lazım. A belediyesinde böyle B belediyesinde böyle değil! Bütün belediyelerimiz ortak hedefler, projeler ve ilkelerden yola çıkarak hareket edeceğiz. Güven… Güveni sağlamanın yolu için belirlediğimiz 7 temel ilke var. Belediyelere çerçeveletip asın. Vatandaşlar okusun. Sizler de buna bağlı kalın. Belde halkıyla belediye başkanı arasındaki güveni sağlayacaktır. Size oy vermeyenler bile ‘oy vermedim ama helal olsun belediye başkanın’ demeliler. ‘Sorunumu çözmedi ama niye çözmediğini anlattı’ demeli” açıklamasında bulundu.

“Nedir bu 7 ilke?” diyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

Yönettiğiniz belediyede hemşerilerinizi yaşamı, inançları itibariyle ötekileştirmeyin! Kimliği ne olursa olsun herkesi kucaklayacağız. Bu bizim insan olarak görevimiz.

Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil vatandaşlar için üretiriz. Siz bulunduğunuz makama taşıyanın belde halkı olduğu unutmayınız.

Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapın. Hizmet programında dezavantajlı kesimlerin önceliği lehine irade koyunuz. Bizim yönettiğimiz kentlerde kadınlara, engellilere, fakirlere pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Muhtarlarımız önemli. Her belediyede mutlaka muhtarlara cevap verecek bir il başkan yardımcısı olması lazım. Seçimden önce ne diyorduk? Birlikte yöneteceğiz!

Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyacağız. Ailenin yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

Harcamalarınızı, yatırımlarınızı disiplin içinde planlayınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete veriniz. Belde halkı ve kamuoyunu bilgilendiriniz. Bu aynı zamdan israfla mücadeledir. Kul hakkını korumak halkçılığın temel ilkelerinden biridir.

Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizan uygulamalardan kesinlikle kaçınınız. İşi ehline verme kuralını her atamada göz önünde bulundurun. Sizden önce başlatılmış projeler halk yararınaysa devam ettirin.

Negatif bir dil kullanmayın. Bu çerçevede yol alırsak belediye başkanı ve belde halkı arasında güven olur. Belediyede politika yapacak kişi sadece belediye başkanıdır. Yardımcılarınız, müdürleriniz ‘ben de siyaset yapacağım’ diyorsa onu kapının önüne koyun. Onlar işinin ehli uzmanlar. Onların yapacağı hareketler lehinize ya da aleyhinize size yazılır. Belediyede yapacağınız her atama liyakatli olacak. Müdürler yaptığı iş sonrasında gelip size bilgi verecek. Verdiğiniz talimatı yapmıyorsa rahatlıkla görevden alın. Falan milletvekilinin akrabası, genel başkanın akrabası, hiç dinlemeyeceksiniz. Genel başkan olarak söylüyorum.

Belediyeyi adaletle yöneteceğiz. Uzun bir adalet yürüyüşü yaptık. Dünya siyaset tarihine bıraktığımız bir armağandır. Mısır’daki sağır sultana da adaleti anlattık. O yürüyüşün gereği olarak belediyeyi adalet içinde yönetiniz. Hakkı, hukuku ve adaleti her ortamda savununuz ve gereğini yapınız. Belediye çalışanlarının özlük haklarını eksiksiz koruyun. Kimsenin aşıyla uğraşmayın. Size oy vermeyenlerin bile hakkını savunun.

ÇALIŞTAYDA NELER VAR?
Kampın düzenlendiği otele gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bazı illerdeki belediye başkanlarımızın bugün bazı etkinlikleri var. Bazı arkadaşlarımızın da çeşitli görevleri var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün belediye başkanlarına yapacağı konuşmayla çalıştayın başlayacağını söyleyen Torun, çalıştay kapsamında yerel yönetimlerle ilgili çeşitli toplantıların yapılacağını ifade etti.

Çalıştayın diğer toplantılardan farklı olduğunu kaydeden Torun, “Bu bir arama toplantısı. Tabii belli aralarda da belediye başkanlarımıza çeşitli konularda bilgilendirmeler yapacağız. İki gün boyunca da çalıştayımız devam edecek. Cumartesi akşamı da toplantımız sona erecek” dedi. 

CHP Yönetimi, başkanların koordineli çalışmaları başta olmak üzere çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

ALTI BİRİM KURULACAK
İktidarın “CHP’li belediyeleri çalıştırmama” planını bertaraf etmek isteyen CHP, ekonomik engellerin aşılması için de planlamalar yapacak. Bu kapsamda kampın ardından belediyelerle, araştırma, proje geliştirme, finans, bütçe, iletişim ve hukuk alanlarında işbirliği içerisinde çalışacak altı farklı birimin oluşturulacak.

Kılıçdaroğlu'nun yapacağı açılış konuşmasının ardından Çalıştay’da daha sonra “arama konferansı”na geçilecek. Belediye başkanları burada ortak sorunları ve çalışma konularını belirleyecek.

Çalıştay’ın son günü, Ortak Akıl Atölyesi ile başlayacak. Burada çeşitli gruplara ayrılacak belediye başkanları, yönetim alanında yaşadıkları sorunları gündeme getirerek yapılabilecek icraatlar masaya yatıracak. Son olarak Seçmen Beklentileri Paneli ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarından uzmanlar sunumlar gerçekleştirecek. Son gün tekrar yapılacak başkanlar forumunun ardından toplantı değerlendirme konuşmasını Seyit Torun yapacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise kapanış konuşmasını yapacak ve Çalıştay’da alınan ilke kararlarını kamuoyuna duyuracak

 

 
Çiğli’de Harmandalı sokakları yıkandı
 
Demircili Koyu'na hançer!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 26 Temmuz 2019 Cuma 18:07

Sayın Atilla KAMAR :Pratİğİ olmayanın söylenenin yazılanın yerine getirilmediği yerde İNANDIRICILIĞI ve CAYDIRICILIĞI OLAMAZ

Yorumu oyla      5      5  
Coşkun 26 Temmuz 2019 Cuma 17:09

Liyakat liyakat diye davul çalıyorsunuz İzmirde yönetim içler acısı. Karşıyakada bş yardımcısı ilkokul mezunu Çiğli Belediyeainde yinebsk yrd lise mezunu Konak belediyesinde üst düzey yöneticiler ortaokul mezunu Büyükşehirde lise ve dengi... İyice cılkı çıktı bu işin

Yorumu oyla      6      5  
TC misafir 26 Temmuz 2019 Cuma 16:38

Belediye başkanlarına müdürleri için "verdiğiniz talimatı yapmıyorsa rahatlıkla görevden alın" demiş Kılıçdaroğlu, ama şu da var ki istenen talimat yanlış ve etik değilse ne olacak? Karaburun Belediye başkanının bakanlığa yazdığı imar ile ilgili yazısını okuyun neler yazılmış, neler istenmiş? Karaburun için inşaat sektörünün teşvikinden bahsedilmiş, beton döke döke bu hale geldi bu ülke. Öncelikle il başkanına ve yetkili diğer organlara çağrımdır, bu Hanımefendi Karaburun'u bitirecek gözünüz üstünde olsun.

Yorumu oyla      6      5  
Atilla Kamar 26 Temmuz 2019 Cuma 16:26

Karaburun mixerleri biraz sakinleyin. Rakip iseniz bugün Bursa ve Trabzon örneklerine bakın. CHP yanlısı iseniz İlkay Başkanın kapısında tezgah yeri, iş vs isteyenlere bakın ve mümkün ise refüze edin.

Yorumu oyla      5      5  
zerrin 26 Temmuz 2019 Cuma 14:58

Karaburun belediye başkanı yerinde kalacak mı?

Yorumu oyla      12      6  
Sarı Çizmeli Memed'A. 26 Temmuz 2019 Cuma 14:36

Önce seni almalılar görevden 9 seçim liyakatlısı(!) bay koltukçu kemal...

Yorumu oyla      6      5  
liyakat mı ? 26 Temmuz 2019 Cuma 13:50

Her yerde olduğu gibi İzmir BB de liyakatın L si yok, önceki dönemde Bornova kadroları vardı şimdi yerine Seferihisar kadroları geliyor. Sayın genel Başkan da diyor ki siyaset yapanların gözünün yaşına bakmayın kapının önüne koyun. Zaten bütün üst yönetici atamaları siyaseten yapılmıyor mu ?

Yorumu oyla      12      5  
Halk 26 Temmuz 2019 Cuma 12:53

Yeni chp Atatürk’ten uzak Hdp nin batı versiyonu oldu

Yorumu oyla      7      6  
alo 26 Temmuz 2019 Cuma 11:41

KARA BURUN KARA OLARAK KALACAKMI

Yorumu oyla      11      7  
NET OLMAK 26 Temmuz 2019 Cuma 11:39

Sayın KILIÇDAROĞLU'nun, Liyakat esas olmalıdır ve kamu çalışanlarının siyaset yapmasını izin verilmemelidir ifadesi güzelde, maalesef uygulama bu şekli ile olmuyor. Özellikle üst düzey yöneticilerinin, ya babası veya çok yakını partili veya şimdi yada daha önce belediye başkanı v.s olduğu için o konumlara getiriliyor. Bence bu konuda bir rapor hazırlanmalı. Şeffaf ve açıklık ancak bu çalışmalar yapılarak sağlana bilir yoksa günü kurtaracak beylik söylemlerle olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir yeni partilere karşı hep arzuludur!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir yeni partilere karşı hep arzuludur!
CHP'li gençlerden istismara tepki yürüyüşü
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü çocuğa yönelik istismara ...
AK Parti İzmir’de 5 ilçeye genç başkan atandı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nde Bornova, Selçuk, Konak, Urla ...
 
Bakan Akar: Fırat'ın doğusu için tahammülümüz kalmadı
ABD heyeti ile yapılan Suriye görüşmelerine ilişkin açıklama yapan Milli ...
Johnson: Türk yanım zayıf ama Türkiye'yi seviyorum
İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'ın baba tarafından kökeni Osmanlı'ya ...
AK Partili Dağ: Seçimsiz bir 4 yıl üretim potansiyelimizi arttıracak
İzmir'de Menderes ve Torbalı ilçelerindeki bazı fabrikaları gezen AK Parti ...
 
İnşaatı duran Menderes Hastanesi meclis gündeminde
İzmir’in Menderes ilçesinde yapımına 2016’da başlanan, 2018’de tamamlanması ...
CHP'li Sındır Güzel Sanatlar Fakültesi'ni TBMM'ye taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, binalarının depreme dayanıksız ...
Babacan yeni partisi için İzmir listesi mi yapıyor?
Eski Bakan Ali Babacan liderliğinde kurulması planlanan yeni partinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva