HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2023 Çarşamba - 17:39

LGBT açıklaması: Kabul etmemizi kimse beklemesin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Eş cinsel vatandaşlarımız da bizim vatandaşlarımız. Haklarını korumak, yaşam haklarını korumak, devletin sorumluluğudur ve bundan taviz veremez ama öbür taraftan eş cinselliği normalleştirmek, eş cinselliği kamusal alanda problem değilmiş gibi kabul etmeyi bizden kimse beklemesin ne bireysel olarak ne hükumet olarak" dedi.

LGBT açıklaması: Kabul etmemizi kimse beklemesin!

Bakan Derya Yanık, Ankara'da medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Yanık, dijital mecralarda çocuğu hedef alan LGBT propagandası söz konusu olduğunun hatırlatılması ve buna ilişkin yasal düzenlemeye ihtiyaç olup olmadığının sorulması üzerine, Türkiye'de özellikle gençlere yönelik veya aile değerleriyle ilgili birtakım çalışmalarda 'Yaşam biçimine müdahale ediliyor' itirazlarıyla karşılaşıldığını söyledi. Yanık, "Hayat tarzı tartışmalarına kurban giden çok başlığımız var. 85 milyonun iyiliği de hepimize bulaşıcı, 85 milyon içerisinde oluşan maalesef olumsuzluklar da herkesi etkiliyor. Kadına yönelik şiddetin sebepleri arasında yüzde 70, 75’e yakın alkolizm var. Alkolle ilgili bir tartışma açmamız mümkün değil. Direkt hayat tarzı engeliyle karşı karşıya kalırsınız ya da işte eş cinsellik tartışmaları hemen 'bireysel özgürlükler'. Bireysel özgürlük kısmı başka bir şey; ama toplumsal hayatı etkileyen tarafı başka bir şey. Eş cinsel vatandaşlarımız da bizim vatandaşlarımız. Haklarını korumak, yaşam haklarını korumak devletin sorumluluğudur ve bundan taviz veremez ama öbür taraftan eş cinselliği normalleştirmek, eş cinselliği kamusal alanda problem değilmiş gibi kabul etmeyi bizden kimse beklemesin ne bireysel olarak ne hükumet olarak. İkisi birbirinden çok ayrı şeylerdir" dedi.

'ANAYASAL DÜZEYDE TAVRIMIZI ORTAYA KOYDUK'
Anayasa değişikliği teklifine değinen Bakan Yanık, "Evlilik birliği kadın ve erkekten oluşur. Bunu niye yazmak istedik Anayasa'ya? Mevcut kanunlarda yok muydu? Vardı. Dolayısıyla mevcut kanunlarımız bizim böyle eş cinsel evliliğine müsaittir de birdenbire fark ettik; ama 'Şunu anayasaya koyalım da engel olalım'. Öyle bir şey yok. Burada bir tavrı, meseleyle ilgili duruşumuzu daha net, daha keskin bir biçimde ortaya koymak istedik. Anayasal düzeyde tavrımızı ortaya koymak istedik. Dünyada maalesef çok kesin bir LGBT propagandası yürüyor ve bunun arkasında çok büyük bir ekonomik desteğin olduğunu da lobi desteğinin olduğunu da görüyoruz. İnsani değerler çerçevesinde de eş cinselliği normalleştirmek, yayılmasıyla alakalı bir göz yummak gibi bir şeyimiz olamaz. Bu noktada gerek bireysel gerek toplumsal çalışmaları yapmamız lazım" diye konuştu.

Bakan Yanık, bakanlık olarak akran zorbalığı konusunun gündemlerinde olduğunu söyleyerek, "Akran zorbalığı meselesi çok önemli. Bizim şu anda bakanlık olarak üzerinde çalıştığımız bir mesele. Mart sonu bir çocuk şurası yapacağız. Burada konuşacağımız başlıklardan birisi de akran zorbalığı. Burada bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

ŞEHİT VE GAZİLİKTE STATÜ FARKLILIĞI ÇALIŞMASI
Bakan Yanık, şehit yakınlarının, gazilerin statü farklılıklarıyla ilgili çok talepler geldiğini belirterek, "Biz bununla ilgili kendi çalışmamızı yapıp Meclis grubumuza sunduk. Yasa değişikliği gerektirenler var çünkü. Ayrıca İçişleri Bakanlığı'mızla ortak yaptığımız çalışmalar var. Orada da muhtemelen yine bir yasa değişikliği gerektiren noktalar var. Onları da oluşturduktan sonra Meclis'e sunacağız ve ondan sonraki süreci hep beraber takip edeceğiz" diye konuştu. 

'SİYASETİN KONUSU YAPILAMAZ'
Bakan Yanık, İstanbul'da 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayında bakanlık olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydederek, "Çocuk meselesi, kadın, şiddet meselesi, istismar meselesi siyasetin üstünde bir şeydir. Bu, siyasetin konusu olmaz. 'Siyasiler bunu konuşmasın' anlamında söylemiyorum. Hepimizin meselesi. '1-2 yıldır biliyormuşsunuz da bir şey yapmamışsınız.' 2 Aralık’ta müdahale dilekçemizi verdik, aynı gün ve sonrasında hemen müdahil olduktan ve müdahale talebimiz kabul edildiğinden itibaren duruşma tarihinin öne alınması, sanıkların tutuklu yargılanması ve gizlilik kararı sürecin içine dahil olmuş olduk. Dolayısıyla bu konuda dava süreçleriyle alakalı ve genel olarak yetkimiz budur" dedi. 

Bakan Yanık, bu konularda vakıfları denetleme yetkisinin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde olduğunu kaydetti. 

'2 BİNİN ÜZERİNDE SMA'LI HASTA VAR'
Bakan Yanık, SMA hastalarıyla ilgili soru üzerine de şu an ülke genelinde 2 binin üzerinde SMA’lı hasta olduğunu söyleyerek, "71 ayrı merkezde bunların tedavileri gerçekleştiriliyor. Şimdi ilaç meselesinde henüz onaylanmamış, tedavi edici özelliği kanıtlanmamış, netleşmemiş birtakım ilaçları hem çocuklar üzerinde deneysel bir şeye dönüştürüyorlar hem de milyonlarca liralık bedelini ailelerden bir şekilde almanın yoluna bakıyorlar. Bunu ben ahlaki bulmuyorum. Nitekim biz milyonlarca liralık kanser tedavilerini karşılıyoruz veya başka tedavileri karşılıyoruz. Burada mesele para değil. Burada mesele o tedavinin o çocuklar için uygun olup olmadığı, o ilacın onaylı olup olmadığıdır. Bunu da Sağlık Bakanlığı'mız, Sosyal Güvenlik Kurumu'muz çok yakından takip ediyor ve onaylanan her türlü tedavi biçimini, ilacı sosyal güvenlik sistemimize dahil ediyoruz. Bu noktada kimsenin en ufak bir kuşkusunun olmaması lazım" diye konuştu. (DHA)

 
EYT düzenlemesi imzaya açıldı
 
Aydın'da zehir taciri tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP ve İYİ Parti'den başörtüsü kararı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili ...
AK Partili Sürekli'den Soyer'e İktisat Kongresi yanıtı: Haddini aştı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
İYİ Parti İzmir’de devir-teslim töreni: Bezircilioğlu’ndan dikkat çeken ‘Dervişoğlu’ yorumu!
Görev devir teslim töreni sonrası basın açıklaması düzenleyen İYİ Parti ...
 
Başkan Aslanoğlu’nda örgüte ‘tek yumruk’ mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu göreve başlaması ...
MHP’li Osmanağaoğlu: Bir şehir kurmak yarını kurmaktır
TBMM Genel Kurulunda dar ve orta gelirli vatandaşların devlet destekli ...
Kaya’dan Soyer’e ‘İktisat Kongresi’ çıkışı ve üslup eleştirisi: HDP’ye selam çakıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine yöneltilen iki ...
 
Akşener'den 'Sinan Ateş' isyanı: Yazıklar olsun!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
CHP'li Beko'dan tarihe anıta komşu ocağa tepki!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Foça’da Pers Mezar Anıtı’nın yanında, ...
AK Parti’nin Aydın İl Başkanı Ökten oldu
AK Parti Aydın milletvekilliği adaylığı için istifa eden Ömer Özmen'in ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva