HABERLER>GÜNCEL
29 Mayıs 2022 Pazar - 20:22

Kurum: Yeşile sevdalı olanlar kazanacak!

İstanbul Fethi'nin 569. yıl dönümünde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeşile sevdalı olanlar kazanacak” ifadelerini kullandı.

Kurum: Yeşile sevdalı olanlar kazanacak!

İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde konuşan Kurum, fethin yıldönümünü simgeleyen 569 fidanın, fethin 600. yılını temsilen ise 2053 çiçeğin millet bahçesinin ilk nişanı olduğunu dile getirdi.

Bugün toprakla buluşturulan her bir fidanla güzel olanın mesajını verdiklerini ifade eden Kurum, "Bugün ektiğimiz her bir çiçekle, diktiğimiz her bir fidanla, çocuklarımıza yemyeşil, rengarenk bir dünya bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşte bu mahşeri kalabalık, fidana dönen her tohumda, ağaca dönen her fidanda, çevrecilik nedir, doğaseverlik nedir, İstanbul sevdası nedir bir kez daha bütün dünyaya haykırıyorsunuz." diye konuştu.

Bakan Kurum, fethin, şehirleri çağın gereklerine göre yeniden inşa etmek ve dünya başkentleriyle yarışır hale getirmek olduğuna işaret etti.

"Bizim tarihimiz baştanbaşa, fethin tarihidir, yeşilin ve güzelin tarihidir" diyen Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz için 1 milyonun üzerinde sağlıklı, güvenli, çevre dostu yeni yuvaları inşa etmektir. Antalya ve Muğla'da yangınlarda, Kastamonu, Bartın, Sinop, Rize ve Artvin'de sellerde, Elazığ, Malatya ve İzmir'de depremlerde milletimizle bir olmaktır. Onları yeniden ev sahibi, yuva sahibi yapmaktır. Fetih, doğal alanlarımızı, canlı-cansız tüm varlıklarımızı korumaktır. Cennet vatanımızı, 500 millet bahçesiyle, şehir ormanlarıyla bezemektir. İklim değişikliğiyle mücadele etmektir. Bu mücadelede Türkiye'yi baştanbaşa yeşil ağlarla örmektir. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, 'Sıfır Atık' hareketiyle, çevremizi, toprağımızı, denizlerimizi, göllerimizi korumaktır. Elbette en büyük onur, ömrünü milletine adamış, çevreye sevdalı, İstanbul'a sevdalı, Türkiye'ye sevdalı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 100 yılda yapılacak işlere 20 yılda imza atmaktır."

"Yeşile fidana karşı çıkanlar değil, yeşile sevdalı olanlar kazanacak"
Atatürk Havalimanı'nda 5 milyon metrekare yeşil alan, kütüphaneler, bilim sanat merkezleri, spor alanlarını yaparak kente kazandıracaklarını anlatan Kurum, kenti hak ettiği değerlerle buluşturduklarını dile getirdi.

Kurum, bugün gençlerle birlikte dikecekleri 145 bin 300 fidanın boy verip yeni başlangıçları filizlendireceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çevre müfettişi 600 yavrumuz, minicik elleriyle toprağa ümidimizi ekecek. İstanbul sevdamız kök salacak, Fatih'in emaneti çınarlarımızın dalları göğe uzanacak. Bu aziz şehirdeki kuşlar, ağaçlar, toprak ve rüzgar, bizim şarkımızı söyleyecek. Cumhurbaşkanımızın göz nuru İstanbul'dan, 1400 yıllık medeniyet sevdamız, yeniden yükselecek ve Türkiye'nin çağı başlayacak. Sevgisizlik kaybedecek, sevgi kazanacak. Vizyonsuzluk kaybedecek, vizyon kazanacak. Yalan ve iftira değil, hakikat kazanacak. Tehditler kaybedecek, eserler kazanacak. Yeşile fidana karşı çıkanlar değil, yeşile sevdalı olanlar kazanacak. Cesaretsizlik kaybedecek, yürek kazanacak. Recep Tayyip Erdoğan ve davası kazanacak. Cumhur kazanacak, Türkiye kazanacak."

 
Çavuşoğlu Fransız mevkidaşı ile görüştü
 
Konak Tramvayı'na maç ayarı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Mayıs 2022 Pazar 20:36

yeşile kim karşı yahu! koskoca havaalanının kullanıma kapatılıp, park yapılmasına insanlar karşı. 3.havalimanı yapıyoruz diye yola çıkıldı, şehrin merkezindeki yer kapatıldı.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saldırı hazırlığındaki 15 terörist etkisizleştirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldırı ...
'Millet iradesinin önünde hiçbir bariyer duramaz'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kutlu şehrimiz sahipsiz ve çaresiz değildir. ...
'Terörün kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz'
Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen İstanbul'un Fethinin 569'uncu Yılı Kutlamaları'nda ...
 
Serinlemek için girdiği gölette boğuldu
Aksaray'da, sıcak havada bunalınca gölete giren Muhammed Candan (17), hayatını kaybetti.
Pençe-Kilit şehidine son görev!
Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce önceden yerleştirilen ...
Barolardan ortak açıklama: Sanattan korkmayın!
Etkinlik yasaklarına karşı ortak açıklama yapan 57 baro ifade özgürlüğü ...
 
'Kaçak beach'i DSİ mührü bile durduramadı!
Tepkiler üzerine mühürlenerek kapatılan Çeşme Altınkum Plajı'ndaki 'beach ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk fidanı dikti!
İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı'nda ...
Parktaki yoga etkinliğine 'izin' engeli!
Eskişehir'de Türk Dünyası Vakfı tarafından yaptırılan Dede Korkut Parkı’nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva