HABERLER>GÜNCEL
27 Mayıs 2022 Cuma - 23:15

Kurum'dan 'Türkiye Çevre Ajansı' açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye Çevre Ajansı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği'ne bağlı kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Bir kamu iştirakidir. Görev ve yetki tanımlaması kanunlar çerçevesinde belirlenmiştir. Hukukidir, meşrudur ve olağandır. Hiçbir özel şahısla ilgisi, ilintisi veyahut illiyeti yoktur" dedi.

Kurum dan  Türkiye Çevre Ajansı  açıklaması

Bakan Kurum, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Türkiye Çevre Ajansı hakkında yer alan haberleri büyük bir hayretle okuduklarını belirterek, "Uluslararası ödüllere layık görülen, israfın önlenmesine ve ekonomimize büyük katkılar sağlayan Sıfır Atık hareketimize ve bu hareketi himaye eden saygıdeğer Emine Erdoğan hanımefendiye dair insanın hayal gücünü zorlayan, akla hayale sığmaz iftiralar, yalanlar, asılsız ve mesnetsiz iddiaları şaşkınlık ve esefle gördük. Türkiye Çevre Ajansı; atık toplama konusunda en verimli uygulamaları hayata geçirerek Depozito İade Sistemi’ni etkin bir şekilde yürütmek, çevrenin ve doğal varlıklarımızın korunmasına yönelik toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturacak çalışmalar yapmak, iklim değişikliğiyle mücadele, doğal alanlarımızı, denizlerimiz başta olmak üzere su kaynaklarımızı korumak, şehirlerimizi temiz tutmak, Sıfır Atık Hareketini yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuştur. Türkiye Çevre Ajansı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğine bağlı kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Bir kamu iştirakidir. Görev ve yetki tanımlaması kanunlar çerçevesinde belirlenmiştir. Hukukidir, meşrudur ve olağandır. Hiçbir özel şahısla ilgisi, ilintisi veyahut illiyeti yoktur. Olağanüstü olan ise milletin iradesiyle kurulmuş olan bir kamu kurumuna iftiralarda bulunmak, itibar suikastına girişmektir" ifadelerini kullandı.

'HUKUKİ SÜREÇLERİ BAŞLATIYORUZ'
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), milletin temsilcilerinin onayıyla kurulan Türkiye Çevre Ajansı'nın faaliyet alanına ilişkin yeni bir kanun düzenlemesinin de yine TBMM eliyle gerçekleştirileceğine dikkat çeken Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Kanun düzenlemesine gidilmesinin temel sebebi de; denizlerimizin su kalitesini, biyoçeşitliliği, en büyük karbon yatak alanlarından olan deniz çayırlarını korumaktır. Koruma çalışmaları noktasında yapılacak tüm iyileştirmelerin, TBMM’nin de onayıyla Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı eliyle yapılması öngörülmektedir. Saygıdeğer hanımefendi, çevreyi koruma hassasiyeti yüksek bir doğaseverdir. Bu nedenle de yürüttüğümüz tüm çevre projelerine doğamız için, en çok da evlatlarımızın geleceği için destek olmaktadır. Bu durum da bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Şu an bu yalanları söylemelerinin, iftiraları atmalarının tek sebebi saygıdeğer hanımefendinin Türkiye’nin ulusal ve uluslararası platformlarda yer aldığı en prestijli çevre projelerine destek vermesidir. Salda’da yürüttüğümüz projenin başarılı olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirmesidir. Bu itibar suikastına girişenleri, ülkemizin önemli bir kurumu, devletimizin ve milletimizin kıymetli bir değeri olan Türkiye Çevre Ajansı’nda çalışan; çevremizin korunması ve geliştirilmesi adına gecesini gündüzüne katan arkadaşlarım adına aziz milletimize havale ediyoruz. Bu konuda tezvirat çıkaranlar hakkında da tüm hukuki süreçleri başlatıyoruz. Hiç kimsenin evlatlarımızın geleceği için atılan adımları, yapılan güzel işleri suistimal etmesine müsaade etmeyeceğiz." (DHA)

 
Finlandiya'dan Türkiye açıklaması
 
AK Parti Sözcüsü'nden Kılıçdaroğlu'na tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafların silahlı çatışmasına 18 tutuklama
İstanbul Fatih'te aralarında husumet bulunan iki esnaf grubu arasındaki ...
Abart egzozcular cezadan kaçamadı
İstanbul'da, trafikte yüksek desibel sese sahip abart egzoz kullanan otomobil ...
'Dezenformasyon suçu TCK'ya eklenecek'
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Dezenformasyonu suçunu, ifade ...
 
6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 18 gözaltı
Ankara merkezli 6 ilde, sosyal medya üzerinden yasa dışı bahis oynatıp ...
Bekçi köpeğinin yaraladığı tilki tedavi edildi
İzmir’in Kiraz ilçesindeki bir evin bahçesinde bekçi köpeğinin saldırısı ...
İzmir'de FETÖ tutuklamaları... 16'sı itirafçı oldu!
İzmir merkezli 26 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan yolcusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidecek.
Erdoğan, BAE Dışişleri Bakanını kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ...
Emine Erdoğan'dan anaokulları açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Hedefler tamamlandığında, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva