HABERLER>POLİTİKA
17 Temmuz 2018 Salı - 15:46

Kurultay fotoğrafı netleşiyor: Ege'de kıyasıya mücadele!

İzmir İl Başkanı Yücel’in Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır sergilemesi sonrasında Ege Bölgesi’nde bulunan Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya ve Afyon’un il başkanları sürece dair görüşlerini açıkladı. Başkanlar kurultay delegelerinin reflekslerine dair de bilgi verdi.

Kurultay fotoğrafı netleşiyor: Ege de kıyasıya mücadele!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları kapsamında imza toplama hareketi 16 Temmuz Pazartesi günü start aldı.

Seçimlerde partiden yüzde 8 fazla oy alan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin genel başkan koltuğuna oturması gerektiğini savunan partililer 81 ilde eş zamanlı olarak 15 gün sürecek kampanyayı başlattı.

İzmir’de de sürecin önde gelen aktörlerinden Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar ile İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Parti Meclisi (PM) eski Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı ve Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil noterde imzalarını verdi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun iki kez ‘değişim’ vurgusu yaptığı süreçte İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır sergiledi.

İmza hareketinin ikinci gününde 52 kurultay delegesi bulunan İzmir’de 12’ye ulaşıldığı belirtildi. Öte yandan PM Üyesi ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada imza sayısının genelde 353’e ulaştığını ifade etti ve “Değişim olacak gibi” diye yazdı.

CHP’nin Türkiye’de açık ara en güçlü olduğu Ege Bölgesi’ndeki il başkanları da Egedesonsöz’e konuştu. Başkanlar kişisel görüşlerini açıklarken, örgütlerinin ve kurultay delegelerinin sergileyecekleri refleksler hakkında bilgi verdi.

KURULTAYDAN YANA DEĞİLİM!
Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, “Ben kurultaydan yana değilim. Yerel seçimden sonra kurultay olsun. Değişim olacaksa o kurultayda olsun. Delegelerimizin genellikle benim gibi düşünüyor. 4 milletvekiliyle birlikte 14 kurultay delegemiz var. Düşünceleri aynı” dedi.

6’DA 6 İMZA VERMEYECEĞİZ!
Uşak İl Başkanı Nadi Sancar, “Yeni seçimden çıkmış bir parti henüz seçim değerlendirmesi yapmadan, olası bir erken seçime nasıl hazırlanılması gerektiğini tartışmadan kurultay toplanmasına ben prensip olarak karşıyım. Şu aşamada öncelikle kendi iç barışımızı sağlayıp yerel seçimlere hazırlanmamız gerekirdi. Kurultay da zamanı geldiğinde olur değişim olacaksa o zaman olur. Ben kurultay isteğini gereksiz bir tartışma olarak görüyorum. 6 delegemiz var. 6’da 6 olarak aynı düşüncedeyiz” diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZI SEVİYORUZ AMA OLMUYOR, 10 YILDIR KAYBEDİYORUZ!
Afyon İl Başkanı Savaş Erdoğan, “Sayın genel başkanın ‘kazandık’ açıklamasından sonra il başkanlığı olarak ilk açıklamayı biz yaptık. Maalesef 10 yıldır kaybediyoruz. Genel başkanımızı seviyoruz, saygı duyuyoruz ama olmuyor. Cumhuriyeti kuran partinin yöneticileri koltuklarını bırakmak istemiyorlar. Bir yandan değişim için direnen insanlar var. Biz değişimden, heyecandan yanayız. Yeni ekiple yerel seçimlere hazırlanılmasından yanayız. CHP’nin seçmeni şu an kırgın, üzgün ve kızgın. Değişim hatta parti içinde devrim yapılmalı. Yenilikçi bir tüzükle halkın karşısına çıkamadığımız sürece CHP’nin kan kaybedeceğini düşünüyorum. Değişimin çok ciddi bir şekilde başlaması gerekiyor. İmza toplanıyor, değişme destek veriyoruz. Kurultay delegelerimizden 6 tanesinin imzasını aldık. 10 delegemiz var. Sanıyorum 3 imza daha alacağız. Afyon 10’da 9 değişime imza verecek düşüncesindeyim” açıklamasında bulundu.

İL YÖNETİMİ NE DERSE ONU YAPACAĞIM!
Kütahya İl Başkanı Makbul Sarı, “il yönetim kuruluyla toplanıp çıkan karara göre yol haritamızı belirleyeceğiz. Kurultay delegelerimizin tavrı yüzde 50 durumda. Yarısı imza taraftarı yarısı vermeme taraftarı... CHP her zaman değişimden yana tavrını ortaya koymuştur. Değişim olmalı ama kişilerle değil, tüzük ve kadro hareketi şeklinde olmalıdır. Yerel seçimlere kısa süre kala olağanüstü kurultayın yapılması uygun değil. Ama partide değişim isteyen arkadaşlarımız var. Seçimlere hazırlanmamız gerekirken kendi içimizle uğraşacağız. Belki partimiz zarar görecek. Aldığımız belediyeleri kaybetme riskimiz oluşuyor. Şu an 8 seçilmiş 1 tane de doğal delegemiz var. İl yönetimi ne karar verirse ona uyacağız. Ben de kurultay delegesiyim. İmza verelim denirse vereceğim, vermeyelim denirse vermeyeceğim. Biz ortak akılla parti yönetiyoruz” dedi.

TAVRIMIZ NETTİR: 18’DE 18 DEĞİŞİM DİYECEĞİZ!
Manisa İl Başkanı Semih Balaban, “Manisa İl Örgütü olarak değişimden yanayız. 18 kurultay delegemiz var. İlk gün 14 tanesi imza verdi. Sanıyorum Cuma gününe kadar 18’de 18 yapacağız. Manisa değişimden yana tavrını açıklayan ilk örgüttür. Manisa’nın tavrı nettir. CHP’nin bu değişimi iş işten geçmeden yerel seçimler öncesinde yapması gerekir. Seçimlerden sonra yapılacak değişimin bir faydasının olmayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

İMZA VEREN DELEGEMİZ ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Aydın bölgesinde CHP’yi umut olarak gören seçmenlerin, parti tabanımızın gündemi Türkiye’de açıklanan yüzde 16’nın üzerindeki enflasyon, 6 lirayı bulan euro, ekonomik tablodur. Bunları kamuoyuna taşımayı düşünüyoruz. Önümüzde yerel seçimlerin olduğu süreçte yapılacak kurultayın partiye bir yarar getireceğini düşünmüyoruz. 2019 yılının Mart ayından itibaren zaten olağan kurultay süreci başlayacak. Bu arada yapılacak olağanüstü kurultayın bir faydası olacağını düşünmüyoruz. 14 delegemiz var. Hiçbir delegemizin düşüncelerine ipotek koyacak değiliz. Ama şu ana kadar imza veren bir delegemiz yok. İmza verileceğini de sanmıyorum” dedi.

‘BİZİ KURULTAYA GÖTÜR’ DİYEN DE ‘BİZİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE SEÇİME GÖTÜR’ DİYEN DE VAR!
Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, “Ben kurultay delegesi değilim. Denizli’de toplam 17 kurultay delegemiz var. 3 tanesi milletvekili olduğu için doğal delege. Kurultay delegelerimizin Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun kişiliğine, mütevaziliğine, bilgisine, deneyimine ve tam bir beyefendi olduğuna inandığını biliyorum. Demokrasi adına attığı adımlarla partiye sağladığı katkıları değerli buluyorum. Ama diğer taraftan da Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin güler yüzü, dinamizmi, enerjisi, kucaklayıcı tavrı var. Üslubu da ağabey gibi... Tüm Türkiye’nin beğenisini kazandığının farkındayım. Aday olarak sunulduktan sonra Muharrem İnce seslerinin yükselmesinin sürpriz olmayacağını biliyorduk. Biz Denizli olarak cumhurbaşkanı adayımızı da genel başkanımızı da seviyoruz. Kurultay delegelerimiz için her iki isim değerlidir. İkisini de incitmek gibi bir derdimiz yok. Kurultay kararı alınırsa bizim kalitemize göre yapılır. Denizli’de 17 delegeden 11 tanesi imza verme yönünde eğilim gösteriyor. Notere giderek imzalarını vereceklerini ben biliyorum. Bana, ‘sayın başkanım bizi kurultaya götür’ diyenler de var öte yandan, ‘sayın başkanım bizi sağlıklı bir şekilde yerel seçime götür’ diyenler de var. İmza toplanmazsa mesele şimdilik biter. Erkene alınması beklenen bir yerel seçim var. Tıpkı İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin alındığı gibi biz de Denizli’de büyükşehir ve ilçelerin alınması için kafa yoruyoruz. Biz delegelerimizi özgür iradelerine bıraktık. ‘İmza vermek istiyorsanız, baskı altında kalmadan, mevki beklentisi olmadan imzalarınızı verin’ dedik. Geleceğe ilişkin kaygılarımız var” ifadelerini kullandı.

 
CHP ve MHP'den bedelli askerlik açıklaması
 
Göztepe'de flaş Scarione iddiası!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnce İnce 18 Temmuz 2018 Çarşamba 10:20

Kılıçdaroğlu TAMAM diyor

Yorumu oyla      10      5  
ibrahim kahraman 18 Temmuz 2018 Çarşamba 10:07

degişim genel baskandan ibaret olmamalı. büyüksehir belediye baskanı ve ilce belediye baskanları da değişmeli. 15 senedir izmir illalah etti. sırf ideolojimizden dolayı chp ye oy veriyorduk. eger değişim olmazsa izmir yerel secimlerde el değiştirebilir..

Yorumu oyla      12      5  
ozan 18 Temmuz 2018 Çarşamba 09:10

Türkiye'ye en yukarıdan en aşağıya kadar milletvekilliği belediye başkanlığı muhtarlık hemşehri derneklerine meslek odalarına kadar iki dönem kuralı getirilmelidir , koltuğa bir kere oturan yapışıyor kalmıyor

Yorumu oyla      13      5  
Mimar 17 Temmuz 2018 Salı 23:01

Değişim istiyorum halktan en çok oyu alan Ekmelettin Genel Başkan olsun

Yorumu oyla      10      6  
17 Temmuz 2018 Salı 22:32

egenin rahatsız olduğu apaçık. Neden acaba? lütfen bunun üzerinde biraz düşünün.

Yorumu oyla      11      5  
Delege 17 Temmuz 2018 Salı 21:01

Genel Başkan Kılıçdaroğlunu yedirmeyiz

Yorumu oyla      9      10  
partili 17 Temmuz 2018 Salı 20:59

Ne bu partideki kayıkçı kavgası ???

Yorumu oyla      9      5  
yerel 17 Temmuz 2018 Salı 20:58

yan ben anlamıyorum genel başkan değişse yada değişmese yerele ne etkisi var hiç çözemedim bende a yada b genel başkan olmuş ilçemde doğru aday koymazsanız oyumu alamasınız.

Yorumu oyla      10      6  
Mehmet Solmaz 17 Temmuz 2018 Salı 18:56

Gördüğüm kadarıyla illerinde Büyük Şehir Belediyesini almak gibi bir derdi olmayanlar,Kendi İllerinde CHP nin oyunu artıramayan il Başkanları oturup başarısızlıklarının faturalarını ödemek yerine değişim diyorlar.O zaman önce siz bir istifa edin gerisi düşünülür.Mehmet Solmaz.CHP Bucakoop Mah.Del.

Yorumu oyla      14      8  
Sarı Çizmeli Memed'A 17 Temmuz 2018 Salı 17:11

Bay Kemal ve avanesi, çıkış kapısına doğru ilerleyin !!!!!

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Albayrak'tan 'yeni yapılandırma' açıklaması
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Berat Albayrak imzasıyla bir basın açıklaması yayımladı.
Kılıçdaroğlu'ndan flaş 15 Temmuz çıkışı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. ...
AK Parti'den İzmir'de ulaşım zammına tepki
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sekreteri Kemal Büyükkesim, ...
 
CHP İzmir’de yerel seçim fitilini o başkan ateşledi: Adayım!
Dikili Belediye Başkanı CHP’li Tosun, “Partiyi yerel seçimlere şimdiki ...
TSK'dan hava harekâtı açıklaması!
TSK, Kuzey Irak bölgesine hava harekâtı yaptığını duyurdu.
CHP'li Bakan'dan RTÜK'e 'Adnan Oktar' soruları
RTÜK’ün Adnan Oktar’ın 2011 yılında kurduğu A9 televizyon kanalı ile ilgili ...
 
CHP'li Polat'tan ihraçlar için önerge
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, OHAL’in ilanından bu yana çıkarılan ...
Meclis Başkanı Yıldırım'dan örnek bağış
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türk Diyanet Vakfına kurban bağışında bulundu.
İzmirli vekilden İzmirli bakana önerge!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva