HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2022 Pazartesi - 15:01

Kurucu müdür isyan etti: Türkiye'de başka bir örneği yok!

Türkiye'nin en prestijli liseleri arasında yer alan Atakent Anadolu Lisesi için verilen yıkım kararına bir tepki de lisenin kurucu müdürü Yavuz Kahraman’dan geldi. Okulun yıkım amacını ‘rant’ olarak gördüklerini belirten Kahraman, aynı tip bir okul yapmak için normal bir okulun 3-4 katı para harcanması gereceğini ve bu nedenle de bir kez daha okulda inceleme yapılması gerektiğini belirtti.

Kurucu müdür isyan etti: Türkiye de başka bir örneği yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de yıkılacağı duyurulan Atakent Anadolu Lisesi için tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Karşıyaka Belediye Meclisi’nde AK Partili meclis üyelerinin teklifi sonrası CHP grubu ile AK Parti Grubu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gitme kararı almıştı.

Yıkım kararı gerek öğrenci velileri gerekse Karşıyaka halkı tarafından tepki ile karşılanırken, 1992 yılında yapılan okulun kurucu müdürü Yavuz Kahraman Ege’de Son Söz’e konuştu.

Lisenin yapım sürecinde büyük emeği olduğunu belirten Kahraman, “Atakent Anadolu Lisesi’nin sırasından, duvarına, bahçesine aklınıza ne geliyorsa hepsi ile bizzat uğraştım. Bu kadar emeği  oradaki çocukların daha iyi koşullarda eğitim görmesi için verdim” diye konuştu.

VERİLEN SÖZLER İKİ GÜN SONRA UNUTULUYOR
Okulun çürük olduğuna inanmadığını belirten Kahraman, “Bu bina 1992 yılında yapıldı ve ben ilk kurucu müdür olarak bu okulda görev yaptım. ‘Çürük’ olmasının tek bir nedeni var 13,5 dönümlük arsanın rantının çok yüksek olması.  Aksi halde gerçekten çürükse zaten kimsenin diyeceği bir şey yok, yıkım kararının başımızın üstünde yeri var. Binanın içini gezip neresinin çatlak ya da patlak olduğunu görme şansımız var mı? Ya da yeniden bir bilirkişi raporunun hazırlanması mümkün mü? O bölgede 1 daire en az 10 milyon. O alana ise en az 10 gökdelen yapılır. Yıkılıp okul olarak yapılacaksa bu da kabulümüz ancak bizim buna inancımız yok. İzmir Valiliği açıklamasında okul yapılacağını söyledi ancak verilen sözler iki gün sonra unutuluyor” ifadelerini kullandı.

HASARLI OLSA 300 KAYIT ALIRLAR MIYDI?
Geçtiğimiz yıl görev yapan öğretmenler ile iletişime geçip geçmediğinin sorulması ve onlardan ‘hasarlı’ bilgisini alıp almadığı yönündeki soruya da yanıt veren Kahraman, “Arkadaşlarla Atakent Lisesi’nin sosyal medya grubumuz var. Orada sürekli konuşuyoruz.  Okulda geçtiğimiz dönem görev alan arkadaşlar da benim gibi düşünüyor. Hiçbiri çatlak patlak gördüğü yönünde bir şey söylemedi. Zaten depreme dayanıksız olsaydı 300 öğrenciyi kayıt ederler miydi?” dedi.

BÖYLE BİR BİNA GÖRMEDİM
Binanın aynısın yapılması durumunda normal okullardan 3-4 kat maliyetli olacağına vurgu yapan Kahraman, “Biz buranın ranta açılacağına yüzde 100 inanıyoruz. Bu bina Türkiye'de örnek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın böyle örnek binası yok. Binanın mimari yapısı, iç düzeni, yapılış şekli ile örnek bir bina. Kubbesi ile içindeki avlusu ile 600 öğrencinin katılımı ile  istediğimiz etkinliği yapma imkanımız vardı. Yani kapalı bir alana ihtiyacımız yoktu.  Bakanlık böyle bir yapmak istese diğer binaların 3 veya 4 katı maliyeti olacaktır. Ben 45 yıllık öğretmenim. 40 yıldır müdürlük yapıyorum. Böyle bir bina görmedim. Lütfen bu bina yıkılmasın” diye konuştu

Tek taleplerinin yeniden inceleme olduğunu da vurgulayan Kahraman, “Yeniden bir inceleme yapılsın, tekrar çürük raporu alırsa diyeceğimiz bir şey tabii ki olmaz ancak biz çürük olduğuna inanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Tadilat sırasında balkon çöktü, 1 ölü!
 
'Dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
wivaldi 9 Ağustos 2022 Salı 08:22

bina çürük diye bilirkişi raporu var mı? var. Vali yeni okul yapılacak dedimi ? dedi. daha neyin tartışmasını yapıyorsun müdür bey yarin allah korusun öğrenci ve öğretmenler içindeyken çökse daha mı iyi olur? siz eğitimcilik görevinizi yapın bırakın mimar mühendisler karar versin...

Yorumu oyla      3      4  
Belkıs ceylan 8 Ağustos 2022 Pazartesi 20:40

Sayın müdürüm yavuz kahraman sözü özü bir olan dürüst bir idarecidir. Onun sözlerine imza atılır. Lütfen bu güzel okulu bizmasinlar. Harika öğrenciler yetişecek. Atakent lisesi bizim gururumuz. Ve yavuz kahraman ında çocuğu gibi sevdiği eğitim yuvasidir

Yorumu oyla      6      4  
SEVGÜL Taviloğlu 8 Ağustos 2022 Pazartesi 17:05

Okul İzmir ve Karşıyaka’nın en prestijli ve rant değeri yüksek yerinde. Umarım birilerine arazi peşkeş çekilmez.

Yorumu oyla      5      3  
Vahit Özgür 8 Ağustos 2022 Pazartesi 16:10

Atakent Anadolu lisesi inden emekli matematik öğretmeniyim.Yavuz mudurumle birlikte çalıştık.okulumuz gerçekten Türkiye de başka bir örneği olmayan okuldur . yıkılmasına kesinlikle karşıyım.zaten protesto edeceğiz

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tadilat sırasında balkon çöktü, 1 ölü!
İstanbul Bağcılar'da tadilat esnasında balkonun çökmesi sonucu ikinci ...
Engelli aracını çaldılar... Vicdansızlar!
İzmir'de, 20 yıl önce özel yaptırdığı motosikleti çalınan bedensel engelli ...
ESİAD'da bayrak değişimi!
ESİAD Başkanı Mustafa Karabağlı 4 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılacağını kamuoyuna duyurdu.
 
Vandallık! Eyüp Sultan Türbesi'ne saldırı!
İstanbul'da dün akşam Eyüp Sultan Türbesi'ne çekiçli saldırı gerçekleşti. ...
Koku sorununda kritik hamle... İzmir'in bağırsakları temizlendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü koku probleminin önüne ...
35 şikayet ve uzaklaştırma Beyza'yı kurtaramadı!
Bahçelievler'de kendisine saplantılı olan 26 yaşındaki Selim Tekin tarafından ...
 
Hamdi Türkmen’e son veda
Duayen Gazeteci Hamdi Türkmen, İzmir’de son yolculuğuna uğurlanıyor.
Sao Paulo için yeni iddia: Nükleer denemede mi kullanıldı?
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi BDK üyesi Helil İnay Kınay, içerisinde ...
DEÜ 'en iyiler' listesinde!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva