HABERLER>GÜNCEL
6 Ağustos 2021 Cuma - 10:40

‘Kuru ot’ uyarısı… İnciraltı yanabilir!

İzmir Kent Ormanı’nda mangal yakmanın yasaklanması üzerine vatandaşların, boş durumdaki İnciraltı Girişim Derneği üyesi hak sahiplerinin arazilerinde piknik yapmaya başladığına vurgu yapan Başkan Tayfun Karabulut, “Kent Ormanı’nda böyle bir yasak varsa, aynı yasak bizim arazilerimiz için de geçerli. Kurumuş otlar, tuzlu sudan oduna dönüşmüş narenciye ağaçları, yangın için risk oluşturuyor. Herkes bu konuda daha duyarlı olmalı” çağrısında bulundu.

‘Kuru ot’ uyarısı… İnciraltı yanabilir!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in, ormanlık alanlara girişi ve mangal yakmayı yasaklayan kararı sonrası vatandaşlar, İnciraltı’nda yıllardır imar bekleyen, bomboş, kamuya faydasız halde duran İnciraltı Girişim Derneği üyesi mağdurların arazilerinde piknik yapmaya başladığı öğrenildi. İnciraltı Girişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, pek çok arazide mangal yakarak piknik yapıldığını öğrendiklerini, hak sahibi iki kişinin uyarısıyla iki noktada mangal yapmaya hazırlanan vatandaşların özür dileyerek orayı terk ettiğini söyledi.

BOŞ ARAZİLERDEKİ AĞAÇLARIN ALTINDA PİKNİK YAPIYORLAR
Türkiye’nin yangınlarla boğuştuğu bir dönemde, İnciraltı’ndaki arazilerin de yangın için çok büyük risk taşıdığını belirten İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Valilikçe getirilen yasaktan haberi olmayan vatandaşlar, İzmir Kent Ormanı’nda güvenlik görevlilerinin uyarısıyla orayı terk ediyor ancak bu sefer bizim arazilerimize yöneliyorlar. Bizim arazilerimizde güvenlik görevlisi olmadığı için her an bir yangın tehlikesine yol açabilecek bir yanlış olmasından korkuyoruz” dedi. Başkan Karabulut, şu değerlendirmeyi ve uyarıları yaptı:

KURU OTLAR VE AĞAÇLAR, YANGIN RİSKİNİ ARTIRIYOR
“Arazilerimiz bomboş, kamunun yararlanamadığı araziler olarak duruyor. Kent Ormanı’nda mangal yapamayanlar, bizim arazilerimize geçerek oralarda yangına yol açabilecek şeyler yapıyorlar. Arazilerimizde davetsiz konuklar istemiyoruz. Çünkü bahçelerimizde yanmaya müsait kuru otlar var. Pek çok yerde, yer altı sularının tuzlanması sonucu kurumuş narenciye ağaçlarımız var. En küçük bir kıvılcım, İzmir’in göbeğinde yangın çıkarabilir. Biz böyle bir şey yaşanmasın diye uyarıyoruz. Hak sahipleri olarak bu konuda alarm durumundayız ama vatandaşlarımızın da dikkatli olmalarını, sadece bizim arazilerimizde değil, hiçbir yerde mangal yakmamaları için uyarıyoruz. Kent Ormanı ile ilgili yasağın, risk taşıyan her yer için geçerli olduğu unutulmamalı.”

 
Durdurulamıyor... Alevler yuta yuta ilerliyor!
 
Küçük Amal Türkiye rotasını Çeşme’de tamamlıyor
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahattin 7 Ağustos 2021 Cumartesi 00:54

Gerçekten çok yazık oluyor bu güzelim İnciraltı''na... Büyük zararlar yaratmış olan ve çok ama çok uzatılmış bu plansızlık halı artık bitirilmelidir!.. Tüm ilgili otoriteleri görevlerini artık daha fazla geciktirmemeye ve doğru düzgün bir planı ivedilikle ve öncelikle askıya çıkarmaya tekrar ve tekrar davet ediyoruz!.. BU ADALETSİZLİĞE SON VERİN ARTIK!..

Yorumu oyla      2      4  
Defne 6 Ağustos 2021 Cuma 21:40

Oda başkanları temizlesin İnciraltı zaten bizim diyorlardı, hem gelsin görsünler bakalım ne kadar perişanız... Makamlarda oturmakla olmuyor...

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 6 Ağustos 2021 Cuma 19:48

Bugün İnciraltı bölgesindeydim istenilen yerlerde gayet tarım yapılıyor. Kuru otlar ve tarım yapılmayan yerler verimsizlikten değil bakımsızlıktan böyle. Bugün çok kişiyle de görüştüm bir çoğu ev yapıp kolay yoldan köşe dönmeye çalışıyorlar diyor, ağır ifadeler kullananlar da var bilesiniz. Bundan birkaç ay önce de bölgedeydim müteahhitlerle anlaşıp peşinat alanların olduğu söylenmişti bugün bunu yine duydum gerçeklik payı vermiyordum buna ama bir kez daha duyunca şimdi acaba diyorum. Bölgede kaçak işletmeler de şikayetler arasında. Deniz kıyısında yeni bir tane işletme yapmışlar (bence büyük ve yasal olmayan bir tadilat) yapılaşmanın yasak olmasına rağmen. Benim merakım ise belediye neden bunlara göz yumuyor? Balçova Belediyesi zabıtaları ve yapı kontrol birimi ayakta mı uyuyor?

Yorumu oyla      3      3  
VfV 6 Ağustos 2021 Cuma 17:06

Her ortamdan pay çıkarmak için ortaya çıkıyorsunuz ya hiç inandırıcı gelmiyor sizin amacınız. İmarı alıp betonları dikince yanmayacak orası değil mi?

Yorumu oyla      3      3  
CEM 6 Ağustos 2021 Cuma 16:34

Kuru otları temizleyin dernek olarak. Çözümü sakın betonlaşmada aramayın!!!!

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 6 Ağustos 2021 Cuma 16:33

11.59 doğru yazmışsın. Planlamaya geldi mi arazi bizim kuru otları temizlemeye geldi mi arazi tüm Izmir'lilerin.Başkan tuzlu sudan kuruyan ağaçlardan bahsetmiş. Tuzlu suya dayanıklı Sea spray çim var.

Yorumu oyla      2      3  
TANER 6 Ağustos 2021 Cuma 16:09

İNCİRALTI ARTIK PLANLANMALI LAMİ CİMİ YOK. BIÇAK KEMİĞE DAYANDI.BAKIMSIZLIK PLANSIZLIKDAN İNCİRALTI HERGEÇEN GÜN KAYBEDİLİYOR. ARAZİ SİZİN DEĞİL Mİ? DİYEN ZİHNİYET ARAZİ BİZİM DEĞİL TÜM İZMİRİN GEL BERABER TEMİZLEYELİM KURU OTLARI.

Yorumu oyla      2      5  
izmir 6 Ağustos 2021 Cuma 13:16

sadece inciraltı değilki.izmirn hemen hemn bütün parkları aynı şekilde.. bakım yok. o kadar personel nerde ? chp zihniyeti. ben şaşırmıyorum kimse de şaşırmasın

Yorumu oyla      3      11  
Arazi sizin değil mi? 6 Ağustos 2021 Cuma 11:59

Kuru otları temizleyin.

Yorumu oyla      9      4  
Inciralti 6 Ağustos 2021 Cuma 11:19

Evet yeşil olarak savunulan inciralti gerçeği bu işte.Heryer sararmış kurumuş ot.Biz korumak adına tutuşur yangın çıkar tehlikesiyle ugrayamiyoruz.Eskiden yeşillikken mangal yapardık bahçemizde.Senelerdir bu şekilde artık hiçbir şekilde kullanamıyoruz.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alevler antik kent Lyrbe'yi de yuttu!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 10 gündür devam eden orman yangınlarından, ...
İzmir'de kıyamet havası!
İzmir'de kıyamet havası!
Mehmet KARABEL yazdı... Ağacı kestiler diye ağlamıştı!
Mehmet KARABEL yazdı... Ağacı kestiler diye ağlamıştı!
 
Nedeni belli oldu... İzmir’de panikleten koku ve hava!
Sabah saatlerinde kasvetli bir güne uyanan İzmir'de havadaki yanık kokusu ...
Babasıyla balık tutmaya gitti, kabusu yaşadı!
Erzincan'ın Tercan ilçesinde Karasu Nehrinde babasıyla birlikte balık ...
Ayrılık sonrası Selçuk'tan teşekkür mesajı
Milli Eğitim Bakanlığı görevinden affını isteyen ve talebi kabul edilen ...
 
İzmir'de korkunç ölüm... Çarptı, kaçtı!
İzmir'in Bornova ilçesinde TIR'ın çarpması sonucu devrilen motosikletin ...
Bazı bakanlık ve kurumlarda atama kararları!
Bazı bakanlıklar ile çeşitli kurum ve kuruluşlara yapılan atamalara ilişkin ...
Yeni bakandan yüz yüze eğitim açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva