HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2021 Cumartesi - 20:31

Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Enflasyon dolayısıyla market ve pazardaki fiyatların yukarıya çıktığını biliyoruz. Kararlı bir şekilde vatandaşımızın alım gücünü artıracak tedbirleri alıyoruz. Yılbaşından itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır" dedi.

Kurtulmuş tan asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir otelde düzenlediği 15’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına değinerek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin helalleşmeden önce milletimizden bir özür dileyerek, özrünün kabul edilmesi için milletimize yalvarması gereken noktalar var. Bunları söylemeden helalleşmeyi gündeme getirdiler, cevaplarını aldıktan sonra da şimdi helalleşmeyi de unuttular. Bugün sorsanız, 'Helalleşmeden neyi kastediyorsunuz' diye, onu da söyleyeceklerini hatta hatırlayacaklarını dahi zannetmiyorum." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce Merkez Bankası ile ilgili yarattığı tartışmanın bir benzerini TÜİK için de yapmaya çalıştığını ifade eden Numan Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:

"Başka bir algı üzerinden gidiyorlar. Devletin kurumlarını siyasi tartışmalarının ya da muhalefet malzemelerinin odağına yerleştirmeye çalışıyorlar. Daha önce Merkez Bankasıyla ilgili yapılan şey, sonra TÜİK'le ilgili yapıldı dün itibarıyla ve bir algı içerisinde muhtemelen bundan sonraki siyasi manevralarına bir hazırlık mahiyetinde bunları söylediler. Birkaç gün sonra da unutacaklar. Ne yazık ki ben bile gelip bu konuyu burada konuşmak durumunda kalıyorum."

'BU, BİZİM TANDIĞIMIZ CHP ZİHNİYETİNİN BUGÜNKÜ HALİDİR'
CHP’nin, kendilerinin ürettiği projelere ‘istemezük’ diyerek gereksiz yere karşı çıktığını belirten Kurtulmuş, "Bu memlekette sürekli algılar üzerinden Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti hükümetini geriletmek, bu anlamda 2023'te Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcını yapmak için sürekli algı, yalan, iftira hatta sanal olarak birtakım sorunlar ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Eğer bu kadar çok gündem değiştirme ihtiyacı duyuyorlarsa, onlara şuradan şunu tavsiye etmek istiyorum. Türkiye'de iktidara gelmenin yolu algılar üzerinden milletin zihin dünyasını karıştırmak değil, iktidara geldiğinizde neyi nasıl yapacağınızı millete açık bir şekilde söyleyebilmenizdir. AK Parti eğer 19 yıldır iktidardaysa ve hemen o 2002 şartlarından sonra tek başına iktidara gelen bir zemine ulaştıysa bunun sebebi, millete vermiş olduğu güven ve Türkiye'yi nasıl yöneteceğine dair ortaya koyduğu fikirleridir. Bu anlamda Türkiye'nin ikinci partisinin genel başkanına ve yöneticilerine, Türkiye'ye bundan sonra ne yapacaklarına ilişkin şeyler söylemelerini tavsiye ederiz. Millet kuru laflar üzerinden kuru polemikler üzerinden, faydasız bir takım spekülasyonlar var algılar üzerinden asla zihniyetini değiştirmez. Asla bu anlamda oy verecekse gönlünü o partiye kaydırmaz. Dolayısıyla tavsiyemiz, evet, çıkın mitingler yapın görüşlerinizi ifade edin, nasıl Türkiye'yi yöneteceğinize dair fikriniz projeleriniz varsa bunları ortaya koyun ama sadece 'istemezük', 'Türkiye böyle olmamalıdır' derseniz, biz de size deriz ki, 'Bu da bizim tanıdığımız CHP zihniyetinin bugünkü halidir.' Bu milletin ne istediğini gayet iyi bilen siyasi kadro buradadır. Bu millet, ekonomik gelişmeyi, kalkınmayı, adaleti, hakkaniyeti, bu millet özü sözü bir olmayı istiyor. Bu millet, millete hizmet ederek yeniden güçlü büyük Türkiye idealine sahip çıkmayı istiyor" diye konuştu.

'TÜRKİYE BÖYLE GİDERSE ALLAH’IN İZNİYLE BİRKAÇ SENE İÇERİSİNDE KENDİ UÇAK MOTORUNU YAPAN BİR ÜLKE KONUMUNA GELECEK'
Türkiye’nin savunma sanayisinde çok önemli adımlar attığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin milli gelişmesine, sanayide yükselmesine bir şekilde şu anda sıcak bakmayanlar şöyle bir dönsünler de Nuri Killigil’in fabrikası neden kapandı onun hesabının versinler. Geçmişle uğraşmak için söylemiyorum, zihninde büyük güçlü Türkiye hedefi olmayanın ‘Nasılsa dışarıdan ucuza buluyoruz’ öyle alırız dediği ya da bize 70’li yıllarda söyledikleri gibi ‘Siz neden sanayileşiyorsunuz kardeşim? Siz arım ülkesi olun’ denilen, o zokayı yuttuğumuz günleri de unutmasınlar. Türkiye’nin bugün geldiği bu ekonomik güce böyle biraz da istisna ile bakan Cumhuriyet Halk Fırkası zihniyetinin mensupları gitsinler de Nuri Demirağ’ın fabrikasının nasıl kapatıldığının hikayesini görsünler. Aynı şekilde 1978’de Türkiye’nin uçak sanayisinde, o zaman İtalya ile yapılacak imza töreninden karanlık odadan gelen telgrafla Türkiye’nin nasıl uzaklaştırıldığını görsünler. Türkiye’nin her aşamada yaptığı bütün sanayileşme, ekonomik olarak mücadelesinde hep müdahale ederek, ‘Gerek yok diyerek, gavurun yaptığını alırız’ zannederek karşı çıkanların, Türkiye’nin geleceğine ilişkin ne söylediğini ne söyleyeceğini tekrar ortaya koymaları lazım. Türkiye’nin siyasi geleneğinin güçlü yürüyüşü bugün İHA’larımızı, SİHA’larımızı ortaya çıkardı. Savunma sanayisinde son rakamları gördüm yüzde 78 bandında bir yerlileşme oranına geldik. Allah’ın izniyle birkaç sene sonra bu oran belki yüzde 90’lara çıkacak. S-400, F-35 diyorlar ya, bende şunu söylüyorum Türkiye’yi F-35 ve S-400 tartışmaları içerisinde hizaya getirmeye çalışanların esas korktukları Türkiye’nin F-35’e sahip olması değil, S-400’e sahip olması değil. Esas mesele nedir? Biliyorlar ki Türkiye böyle giderse Allah’ın izniyle birkaç sene içerisinde kendi uçak motorunu yapan bir ülke konumuna gelecek. Onun için fiili birtakım ambargolarla, fiili birtakım siyasi baskılarla Türkiye’yi hizada tutmaya çalışıyorlar."

'HATAY KIYAMETE KADAR DA TÜRKİYE’NİN BİR İLİ OLARAK KALACAK VE BİZİM MİLLETİMİZİN MALI OLACAKTIR'
Türkiye’nin dış baskılar yapılıp, siyasi oyunlara alet edilmek istendiğini söyleyen Kurtulmuş, "Türkiye’nin Akdeniz’den burnunu çıkarmasını istemeyenler Türkiye’nin Akdeniz’de doğal gaz ve petrol aramasından rahatsızlık duyanlar Türkiye’yi Akdeniz’deki politik tartışmaların içine çekmeye çalışıyorlar. Bunun için başta komşumuz Yunanistan olmak üzere Avrupa Birliği’nden, Amerika’dan başka ülkelerden aldıkları desteklerle Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de kımıldayamaz hale getirmek istiyorlar. Daha acısı bunlar gündeme geldiğinde içeride de bazıları bunlarla ilgili endişeleri, tereddütleri gündeme getirecek sözler söylüyorlar. Şunu söyleyeyim kim ne yaparsa yapsın. Türkiye bu bölgedeki egemenlik haklarının hiçbirinden vazgeçmeyecek. Şimdi birisi de ‘Efendim Hatay bizimdir’ falan diye birtakım şeyler söylemeye başladılar. Hatay, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli sınırları içerisindedir. Misak-ı Milli sınırları içerisindedir ve kıyamete kadar da Türkiye’nin bir ili olarak kalacak ve bizim milletimizin malı olacaktır. Bu coğrafyayı daha fazla bölüp parçalama senaryolarına aracı olanlar, bu coğrafyada daha fazla siyasi polemik çıkarmak istiyorlar. Biz ise derlenmenin, toparlanmanın, büyümenin, ileriye gitmenin hesabı ve kararlılığı içerisindeyiz. Türkiye’nin Libya’da kurulan oyunu bozmasından rahatsızlık duyanlar, ‘Türkiye’nin Libya’da ne işi var?’ diyerek içeriden de Türkiye’yi engellemeye çalışıyorlar. Ayasofya’nın açıldığı günlerin öncesini hatırlayın. Ayasofya’nın açılmasının nasıl başımıza bela olacağını, Avrupa’daki bazı siyasileri harekete geçireceğini dile getirenler olduğunu gördük. Allah’a çok şükür Cumhurbaşkanımızın kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk sistemi içerisinde karar verilerek Ayasofya Müslüman milletimizin ibadetine açıldı, kıyamete kadar Türkiye’de Müslümanların ibadetine ait olacak" dedi.

'YILBAŞINDAN İTİBAREN HERKESİ TATMİN EDECEK ÇOK GÜÇLÜ BİR ASGARİ ÜCRET AÇIKLANACAKTIR'
Ekonomik anlamda milleti rahatlatacak adımların atılacağını söyleyen Kurtulmuş, şu açıklamada bulundu: 

"Enflasyon dolayısıyla market ve pazardaki fiyatların yukarıya çıktığını biliyoruz. Kararlı bir şekilde vatandaşımızın alım gücünü artıracak tedbirleri alıyoruz. Yılbaşından itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır. Yine aynı şekilde bu hafta içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık çalışanlarıyla ilgili iyileştirme, seyyanen zamla ilgili düzenleme, öğretmenlik yasasıyla ilgili teklif Meclis'e geliyor. 3600 ek gösterge gibi, emeklilerin durumunun iyileştirilmesi ve diğer konularla ilgili çalışmalar nihai noktaya geliyor. Meclis'teki bu bütçe trafiği geçtikten sonra inşallah bunları halledeceğiz, yoluna koyacağız ve vatandaşımızı asla enflasyonun ortaya çıkardığı bu ağır tablonun altında ezdirmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bundan sonra da milletimizin yanında olacağız, bir farkla biz milletimizin oylarını almak ya da onlara bir şeyi eksik yanlış söyleyerek zihinlerini çelmek için değil, biz milletimizin gönüllerini kazanmak için taleplerine kulak veriyoruz. Bu kadronun en önemli özelliği de budur."

 
Semih Saygıner, Dünya şampiyonu oldu
 
Altay İstanbul deplasmanından 1 puanla dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Esnaf bu ülkenin ekonomisinin belkemiğidir
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Esnaf bu ülkenin ekonomisinin ...
Babacan: Türkiye ucuz iş gücünün adresi olmayacak
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ...
MHP'ye katılımlar sürüyor... İlçe başkanı dahil 8 kişi geçti!
İzmir'de aralarında Gelecek Partisi Bayraklı İlçe Teşkilatı yöneticilerinin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kur mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninde konuştu. Ekonomiye ...
Dışişleri'nden Irak'taki terör saldırısına kınama
Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü DEAŞ tarafından Irak'ın Mahmur ilçesi ...
CHP Lideri Mersin'den seslendi: İktidar olacağız
CHP, 'erken seçim' çağrısıyla Mersin'de ilk mitingine çıktı. TL'nin dolar ...
 
AK Partili Nasır İzmirlilere müjdeyi verdi... Kentsel dönüşüme katkı sağlayacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır bir yıl içinde İzmir'in en büyük ...
MHP İzmir'de toplu rozet töreni
Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) toplu katılımlar devam ediyor. Geçtiğimiz ...
Kemal ANADOL yazdı... CHP ne yapmalı?
Kemal ANADOL yazdı... CHP ne yapmalı?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva