HABERLER>ASTROLOJİ
12 Ağustos 2020 Çarşamba - 13:02

Kritik yeniay

2020’nin ortasında, pek çok şeyi tartmak, muhasebe etmek dönemindeyiz.

Kritik yeniay

20 Temmuz’da Yengeç burcunun son derecelerinde ikinci bir yeniay gerçekleşiyor. Bu yeniay hem aynı burçta peş peşe ikinci bir yeniay olması açısından hem de, Satürn’le karşıt açı oluşturması bakımından çok dikkat çekiyor. Biliyorsunuz Satürn, bir süre Saka burcunda kaldıktan sonra yeniden Oğlak burcuna geri döndü. 2019’un sonu ve 2020’nin ilk aylarında da bu burçta Jüpiter ve Pluton ile birlikte güçlü bir vurgu söz konusu olmuştu. Hatırlayacağınız gibi Satürn ve Pluton’un birleşiminden uzun süre bahsettik. Zira bu baskı yaratan kısıtlamalara, zorunlu bir dönüşüme ve aynı zamanda Yengeç burcunun tam karşısında gerçekleştiği için insanoğlunu baskılayan sınırlamalara, sanki kaçınılmaz bir ölüm ve yeniden doğum temasına işaret ediyordu.

Bu kez 20 Temmuz’daki yeniayın, Satürn ile partil (aynı derecede) karşıt açıda olması kuşkusuz yılbaşından bu yana gündeme gelen bu süreçlerin bir tepe noktası olarak yorumlanabilir. Karşıt açılar muhasebe yapma, değerlendirmeye gitme zamanlarına işaret ettikleri için, şimdi yılın tam ortasında kritik bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde, özellikle de 20 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında kendimizi pek çok konuda yeniden düşünmeye ve sorumluluklarımızı gözden geçirmeye yönelten koşullar içinden geçiyor olacağız. Bugünlerde önemli bir eşiğin aşıldığını ve bizi uzun süredir meşgul eden konuların çözülebilmesi için sabırlı olunması gerektiğini söyleyebiliriz. Kendi haritanızda Yengeç ve Oğlak burçlarının hangi karşıt evlerde olduğuna özellikle dikkat edin. Bu evin konuları ile ilgili zorunlu bir değerlendirme içinde olabilirsiniz. Koşullar daha derin düşünmeyi, eksikleri görmeyi, yaşadığımız şeyleri artık içselleştirme aşamasına gelebileceğimizi gösteriyor.

Yeniay haritasında ülkemiz açısından neler var?

20 Temmuz’daki yeniay haritasında Saka burcunun yükseldiğini görüyoruz. Saka burcu gelecek yönündeki ümitlerimizi, beklentilerimizi anlatan burçtur. Akılcılığı, toplumsal konuları ve bilginin herkes tarafından anlaşılmasını açıklar ve özgürlüklerle de ilişkilidir. Ancak Satürn’ün de 12. eve düştüğünü görmekteyiz. Bu dönemde sosyal konuları, grupları ve gelecek yönünde ümitlerimizi ifade eden konular öne çıkıyor olsa da, belirli kısıtlamalar, engeller ya da gizli kalan şeyler nedeni ile talihsizlikler gündeme gelebilir. Astroloji’de 6 ve 12. evler uğraştıran, yoran ve çoğu zaman bizi alıkoyan, hapseden koşulları anlatırlar. Bu dönemde halkı ilgilendiren konularda hassasiyetlerin, rahatsızlıkların ve zayıflatıcı hastalıkların gündemde kalabileceğini, yönetime, devlete ait koşulların da zorlanabileceği görülmekte. Bu nedenle sağlık, düzen ve çalışma koşullarımıza çok daha fazla özen göstermeliyiz.

Yeniay haritasının tepe noktasında ise Akrep burcunun olduğunu görmekteyiz. Akrep de dönüşümü, mücadele gerektiren koşulları ve içerisinde derinlik olan konuları açıklar. 3 Ağustos’a kadar olan dönemde sürekli bir yenilenme teması dikkat çekmekte. Tepe noktasının derece olarak ülkemizin Jüpiter’i üzerine düşmesi, yine de bu dönemde yenilenme, kendi gücünü gösterme alanında belirli fırsatların olabileceğini de göstermekte. Mücadele ve savaş gezegeni Mars bu dönemde Koç burcunda ilerlerken, dünyada kendini daha fazla ortaya koyma kararlılığı yüksek seyrediyor. Jüpiter inançlarla ilgili konulara, uluslararası boyutu olan konulara işaret ederken, sınırdaş komşularla ilgili gelişmelerde artan bir hararet olduğunu söyleyebiliriz. R. Hakan Kırkoğlu (Milliyet)

 
Menemenspor Alhassan'ı kaptı
 
Bucaspor Başkanı Aktaş'ın mutlu günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Perseid Meteor Yağmuru yaklaşıyor
Ağustos ayının ilk haftasıyla birlikte Perseid meteor yağmuru tarihi de ...
2020 yılının kalan çeyreğinde bizi neler bekliyor?
Astrolog Barış Özkırış “Dünyada siyasi, sosyolojik ve inançlarla ilgili ...
Uranüs etkili dolunay birikmiş enerjileri tetikleyebilir
3 Ağustos’ta Saka burcunda gerçekleşen dolunay Uranüs’ün sarsıcı enerjisini ...
 
Burçlar değişti mi? NASA'dan açıklama
Son haftalarda astroloji dünyasının tartıştığı konu olan "burçlar değişti" ...
Nihayet! Merkür ileri hareketine döndü
Merkür gezegeni ileri hareketine 13 Temmuz'da döndü. Tam hızına 24 Temmuz’da ...
Temmuz Ayı burç yorumları
Uzman Astrolog Aygül Aydın Temmuz ayı aylık burç yorumlarını açıkladı! ...
 
Ayın 19 ve 20'sine dikkat!
Bu hafta Yengeç’te Güneş tutulması yaklaşırken, Merkür de geri harekete ...
Güneş ikizler burcuna geçti!
Güneş bir ay boyunca İkizler burcunda seyredecek. İkizler; konuşmak, iletişim, ...
19-25 Kasım haftası burç yorumları
Geçtiğimiz hafta etkisini hissettiğimiz Uranüs-Venüs- Ay düğümleri arasındaki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva