HABERLER>EKONOMİ
8 Eylül 2021 Çarşamba - 08:13

Kripto para piyasasında deprem!

Dün kripto para piyasasında adeta çöküş yaşandı. Temmuz ayından itibaren yükseliş trendinde olan Bitcoin dakikalar içinde yüzde 17 düşerek 43 bin dolar seviyesine geriledi. Bu gelişmeyle birlikte altcoinlerde de ciddi düşüş görüldü. Birçok altcoin haftalar öncesindeki seviyesine geri döndü. Düşüşün ardından yatay seviyede seyreden Bitcoin, gün kapanışını ise 46 bin 800 dolardan yaptı. Bitcoin 07:19 itibarıyla 47 bin dolar seviyelerinde seyrediyor.

Kripto para piyasasında deprem!

Kripto para piyasasında yaşanan bu dalgalanma, sosyal medyayı da karıştırdı. Yatırımcıların bir kısmı düşüşün nedenini Biden'ın açıklamalarına bağlarken bir kısım yatırımcı ise boğa sezonunun başladığını ifade etti. Kripto para piyasasındaki düşüşün devam edip etmeyeceği ise ilerleyen günlerde yanıt bulacak.

Bitcoin Temmuz ayından bu yana yükseliş trendindeydi ve 53 bin seviyesine kadar ulaşmıştı.

ETHEREUM VE SOLANA DA DÜŞTÜ
Kripto para piyasasının öncü coinlerinden Ethereum ve Solana da düşüşten nasibini aldı. 4 bin dolar seviyelerine kadar yükselen Ethereum, 3 bin dolara kadar düştü. Ayrıca son 2 ayda 30 bin seviyesinden 195 bin dolar seviyesine çıkan Solana da 130 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoinin düşüşünün duraklamasının ardından Solana 175 bin dolara kadar yükseldi.

EL SALVADOR'UN PARA BİRİMİ BİTCOİN
Son olarak Orta Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul etti. Yeni yasaya göre Bitcoin'i kabul etmeyen işletmeler cezalandırılacak. 3 Bitcoin yatırım yapan yabancılara ise oturma izni verilecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Bitcoin’i bir ödeme sistemi olarak tanımaya hazır olmadığını belirterek, “Bu tür kısmi para birimlerini mali araçlarla bir tutmak ekonomik sisteme yalnızca zarar verir" mesajı vermişti.

TEKRAR YÜKSELECEK Mİ?
Kripto para borsasındaki dalgalanmanın ardından analist Yusuf Topçu, Hürriyet.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

Kripto piyasasındaki düşüşü değerlendiren Topçu'nın mesajları şöyle;

Kripto para piyasalarında 7 Eylül 2021 tarihi bir dönüm noktası olabilir mi sorusu yatırımcıların aklında dönüp duruyor. 4 yılda bir gelen ayı piyasası beklentisi bu 2021 yılının bahar aylarında tekrarlanmış, en büyük gösterge kripto para Bitcoin $64.000 seviyelerinden $28.000’lere kadar gerilemişti. Temmuz ayında dipten dönüş hareketine başlayan BTC’de $52.000’e kadar %90’a yaklaşan bir yükseliş, alternatif coin olarak adlandırılan birçok kripto parada ise çok daha yüksek oranda, hız kesmeyen bir yükseliş yaşanmıştı. Yılın son çeyreğinde bugün takip edilen sert satışlarla Bitcoin akşam saatlerinde $42.800 seviyesi görüldü. BTC fiyatı akşam saatlerinde $46.000-$47.000 ardından fiyatlanıyor.

GÖZLER FED TOPLANTILARINDA
3 aydır yaşanan artışla kıyaslandığında getirilerin yalnızca bir kısmı geri verilmiş durumda. Dolayısıyla asıl soru işareti majör denilebilecek bir haber akışı olmaksızın yaşanan bu sert satışın devam edip etmeyeceği. Burada da gözler her zamanki gibi Fed toplantılarında olacak. 2023’ten önce faiz artırmamasına kesin gözüyle bakılan bir Fed politikası olan bir konjönktürde kripto para piyasalarında kesintisiz devam edecek bir ayı piyasası beklentisi çok gerçekçi olmayabilir. 12 yılı deviren Bitcoin’in de tarihinde kısa süreli birçok hezimet sonrasında tekrardan güçlenerek yoluna devam ettiğine şahit olduk.

Küresel ölçekte enflasyon teması tüm ürünlerde devam ediyor. Yalnızca finansal piyasalarda değil ABD konut fiyatları gibi önemli birçok varlığın fiyatlarında rekor seviyeler yenileniyor. Tüm ürünlerin fiyatlaması enflasyon fiyatlaması desek çok da yanlış olmaz.

Dolayısıyla köklü ve ani bir Fed politikası değişikliği, veya son dönemde defalarca tekrar edilen ‘geçici’ enflasyonun gerçekten hızlı bir şekilde geçtiğine şahit olmadan kripto paraların uzun süreli ve kalıcı düşüşler yaşamasını beklerken iki değil üç kere düşünmek gerekebilir.

 

 
Devremülk mağdurları ikinci kez dolandırıldı!
 
3 ilde FETÖ/PDY operasyonu: Gözaltılar var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayakkabı zirvesi başlıyor
Shoexpo Bu yıl 47. kez düzenlenecek Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, ...
İzmirli sanayicinin 'iş var, işçi yok' açıklamasına sendikadan tepki!
Terbay Makina A.Ş.  Yönetim Kurulu üyesi işadamı Bülent Tercan’ın “Türkiye’de ...
Bakan Muş'tan 'ihracat hedefi' açıklaması
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ihracatımızı ...
 
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN sordu... EBSO Başkanı Ender YORGANCILAR yanıtladı... Üretim yoksa kalkınmak hayal olur
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN sordu... EBSO Başkanı Ender YORGANCILAR yanıtladı... ...
İzmir'in ünlü sanayicisi isyan etti: İş var, işçi yok!
TERBAY Makina A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Bülent Tercan, çeşitli alanlarda ...
Ekonomide yeni yol haritası belli oldu
2022-2024 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programın onaylanmasına ilişkin ...
 
THY'den ücretsiz bilet değişimi duyurusu
Koronavirüs önlemleri kapsamında yarın itibariyle iç hat uçuşlarında koronavirüs ...
Bakan Muş'tan İzmir mesajları: İş dünyası gelecekten umutlu, yatırımlar son sürat sürüyor
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, iş dünyasının motivasyonunun yüksek olduğunu, ...
Bakanlıktan İzmir'de 228 milyonluk dev satış!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İzmir ili sınırları içerisinde yer alan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva