HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Aralık 2016 Pazar - 09:45

Kredi derecelendirme devinden İzmir’e bir güzel karne daha!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Aralık 2016 raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik başarısını bir kez daha kanıtladı. Fitch, Büyükşehir’in güçlü faaliyet performansına ve krizlere karşı öngörülü “proaktif” borç yönetimine dikkat çekti.

Kredi derecelendirme devinden İzmir’e bir güzel karne daha!

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği “yatırım yapılabilir” kredi notunu korudu.

Fitch Aralık 2016 raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli “BBB-” olan kredi notunu ve “AA+(tur)” olan ulusal uzun vadeli notunu bir kez daha onayladığını duyurdu. Böylelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi,  küresel ve ulusal ölçekteki kredi notlarını 4 yıldır korumuş oldu. Derecelendirme notlarının, Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden güçlü faaliyet performansını yansıttığı belirtildi.

KRİZE KARŞI ÖNGÖRÜLÜ
Fitch raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borç geri ödeme kapasitesi performansının geçmişten beri ‘iyi’ olduğu vurgulandı. Raporda, finansal riskten korunma düzenlemeleri olmamasına rağmen belediye tarafından yabancı para cinsinden borçlar ve faiz oranı risklerinden korunmak için oluşturulan risk hesaplarına Belediye’nin sağlam likidite durumunun eklenmesinin belediyenin ‘proaktif’ borç yönetimi sayesinde olduğu belirtildi.

Finansal piyasalarda proaktif borç yönetimi; dış etkenlerden etkilenme durumunu en aza indirgeme amacı ile olası krizlere karşı öngörülü, planlı ve programlı olarak erken önlem almak ve risk etkilerini yöneten, öngörülü ve olumlu sonucu olan yaratıcı çözümler üretmek olarak nitelendiriliyor.

MEMNUN OLDUK
Geçtiğimiz günlerde 244 dev yatırım projesini içeren 4 milyar 950 milyon TL olarak belirlenen 2017 yılı bütçesinin kabul edilmesinden ardından Fitch raporunu değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Belediyemizin iç ve dış şoklara karşı direncinin artmasını sağlayan mali duruşumuzun uluslararası kuruluşlar tarafından da takdirle karşılanması bizi çok memnun ediyor. Belediyemizin uygulamalarının uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından tescillenmesi ve ‘proaktif’ olarak değerlendirilmesi şüphesiz bir tesadüf değil. Yaptığımız bütçeler, stratejik planlar, belirlediğimiz yol haritası, uyguladığımız mali politikalar ve uluslararası piyasalardan rekabet gücünü yükseltmeye yönelik olarak sağladığımız ucuz- uzun vadeli finansmanlar, biz im bu sonucu elde etmemizi sağladı” diye konuştu.

NOTLAR NE ANLAMA GELİYOR?
“AA+(tur)” , yüksek kredi kalitesi güçlü ancak ekonomideki değişimlere duyarlı olan finansal yükümlülüklere uyma kapasitesine sahip olduğu anlamına geliyor.

“BBB-” kategorisi ise iyi kredi kalitesi, elverişli ancak ekonomik koşullardaki değişimlerin etkisine nispeten açık finansal yükümlülüklere uyma kapasitesi olduğunu gösteriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi derecelendirme notu ile ülke Hazinesi’nin notu aynı. Çünkü derecelendirme kuruluşlarının kriterlerine göre, kurumlara mali durumları çok iyi olsa bile ülke notunun üzerinde not verilmiyor.

 
Baraj gölünde 110 kiloluk yayın balığı yakalandı
 
Karşıyaka Belediyesi’nde şampiyon zabıtalar!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DELEGE 4 Aralık 2016 Pazar 23:55

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik başarısını bir kez daha kanıtladı.Aksini hala daha iddia edenler varmı. HİÇ KİMSE BAŞARI MERDİVENLERİNİ ELLERİ CEBİNDE TIRMANMAMIŞTIR. İNSAN KIYIYI GÖZDEN KAYBETMEYE CESARET ETMEDİKÇE, YENİ OKYANUSLAR KEŞFEDEMEZ.

Yorumu oyla      11      5  
Mantıklı 4 Aralık 2016 Pazar 18:05

Türkiye de kredibilitesi en yüksek Belediye... Hem hazineden yeteri kadar destek alma hem de bu kadar muntazam bir ödeme planı ve kredi kullanımı sağla... Tebrikler! İzmir köy diyen zihniyet defolup gitsin bu şehirden 😉

Yorumu oyla      11      5  
gürkan 4 Aralık 2016 Pazar 13:05

Yıllardır kredi notunun yüksek olması şehre metrolar, kentsel dönüşüm ... olarak geri döndü. Adeta baştan şehir yaratıldı. Dünyada 2. en hızlı büyüyen kent oldu. 😛 20 yılda 20 km metro yapılarak dünya çapında rekor kırıldı. Gecekondular birbir yıkılarak yerlerine geniş caddeler , metrolar , yeşil alanlar , modern konutlar yapıldı. Tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Hüseyin ATAKUL 4 Aralık 2016 Pazar 12:29

Tamamen hikaye batı senaryosu asıl kredi vatandaş izmirli ne diyor İzmir köy

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’in projesi köprü altına renk getirdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan Köprüaltı’ndaki viyadük ayaklarını ...
Kocaoğlu’ndan ‘şantiye’ mesajları: O hoca gider, bu hoca gelir…
Bakırçay Bölge Şantiyesi'nin açılış töreninde konuşan Başkan, ‘Özel İdare ...
Büyükşehir’e yargı şoku: Tarihin en büyük ihalesi iptal!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük ihalesi olan asfalt, yol, altyapı ...
 
Bornova’da hayata engel yok!
Yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen Bornova Belediyesi engelliler için ...
Karşıyaka’da gerçeği aratmayan tatbikat
Öğrencileri bilinçlendirmek, doğal afet ve kaza sırasında yapılması gerekenleri ...
Urla’nın Enginar Festivali 2016’nın en iyisi!
Uluslararası Urla Enginar Festivali, SHINING STAR AWARDS 2016 en iyi festival ...
 
Doğal Yaşam'da rekor yılı: 61 ilin nüfusundan fazla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, henüz yıl tamamlanmadan, ...
Bergama Tulumu için coğrafi işaret başvurusu
Başkan Gönenç, ünlü Bergama tulum peyniri için Patent Enstitüsü'ne coğrafi ...
Büyükşehir’de kritik mesai: Sendika talebini açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında sürecek ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva