HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2016 Perşembe - 12:53

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı: Tıkla, öğren!

2016 KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM 2016 KPSS yerleştirme sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar sonuc.osym.gov.tr'den KPSS yerleştirme sonuçlarını sorgulayabiliyorlar. İşte KPSS yerleştirme sonuçları ve ayrıntılar

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı: Tıkla, öğren!

KPSS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi.  Merakla beklenen KPSS  Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme sonuçları az önce açıklandı.

Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler. 

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS YERLEŞTİRME SONUCUNU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMADAN SOSYAL MEDYA SALLANDI!

KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasına saatler kala adaylar sosyal medyayı adeta salladı. Büyük heyecan yaşayan adaylar ÖSYM'nin resmi twitter hesabını tweet yağmuruna tuttu.

KPSS SONUÇLARININ DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir

KPSS SONUÇLARINA GÖRE B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan 2016-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır. (Hürriyet)

 
Milyarderler Bodrum koylarını mesken tuttu!
 
Denizli ‘asırlık çınarı’nı kaybetti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüsteki iğrenç olayda muavinin cezası belli oldu!
Muğla’dan İstanbul’a giden otobüste mastürbasyon yaparak üniversite öğrencisi ...
Flaş: Valilikten İzmir için kritik uyarı: O saatler arasında…
Kent yine kavurucu sıcakların etkisi altında kalacak. Termometrelerin ...
Kadro bekleyen işçilerden İzmir zirvesi!
İzmir’de, toplam 52 kurumda örgütlenip toplu sözleşme hakkını elde eden ...
 
Boğaz'da dev operasyon: 3.3 milyon paket sigara!
İstanbul'da düzenlenen operasyonda piyasa değeri 28.5 milyon lira olan ...
İzmir’de 6 kişinin öldüğü kazada yeni ceza 15 yıl!
6 kişinin ölümüne 41 kişinin yaralanmasına neden olmaktan 11 yıl 1 ay ...
Flaş! AA duyurdu: PKK'nın kritik ismi vuruldu
PKK'nın, KCK alan örgütlenmesi çerçevesinde oluşturduğu HPG'nin sözde ...
 
Sahil Bulvarı'nda 'ikinci etap' başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Mithatpaşa ...
Fetullah Gülen'in iade dosyası hazır
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet ...
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de açıklarında Richter Ölçeği ‘ne göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva