HABERLER>GÜNCEL
2 Temmuz 2022 Cumartesi - 12:10

Koruması anlattı... Son zamanlarında silah taşırdı

BBP'nin eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun koruması, "Son zamanlarda zaman zaman silah taşırdı başkan. Son gün kendisini Sivas'taki evine bıraktığımda da silah bendeydi ve kendisine teslim ettim. Helikoptere binerken yanında mıydı bilmiyorum. Silahı yanında olurdu, başkan yanına almazsa silah ya bizde ya arabada bulunurdu" dedi

Koruması anlattı... Son zamanlarında silah taşırdı

Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü gün görevli olan yakın koruması polis memuru Murat Tekin, Kahramanmaraş'ta 19 kişinin yargılandığı dava kapsamında, Ankara 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak ifade verdi. Tekin, ifadesinde, "Başkan, son zamanlarında zaman zaman silah taşırdı. Helikoptere binerken silahı yanında mıydı bilmiyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, 25 Mart 2009'da düşen helikopterde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturmaya, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda müdahale edip örgütün amaçları doğrultusunda yönlendirmede bulundukları öne sürülen 19 kişi, Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Davanın 23 Mayıs'ta görülen duruşmasında Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarının talebiyle tanık olarak dinlenmesine karar verilen Muhsin Yazıcıoğlu'nun korumaları Murat Tekin ile Lokman Çınar, Ankara 25'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ifade verdi. Tekin ve Çınar'a, sanıklardan Ünal Kurt'un, Kaşif Kozinoğlu'dan aldığı siyah bir çantayı Göksun ilçesinde Muhsin Yazıcıoğlu'na teslim ettiği ve bu sırada 2 korumasıyla şoförünün yanında olduğu iddiaları soruldu. Tanıklardan Murat Tekin, Ünal Kurt'u tanımadığını, iddia edilen çantayla ilgili de herhangi bir bilgisi bulunmadığını belirterek, "Bahsi geçen tarihte Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte çalışmaktaydım ancak bu şekilde bir olay hatırlamıyorum" dedi.


"BAŞKAN, 'DİNLEN, BURADA KAL' DEDİ"
Mahkemeye, Kahramanmaraş Adliyesi'nden SEGBİS ile katılan Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz'un, Muhsin Yazıcıoğlu'nun son döneminde silah taşıyıp taşımadığına yönelik sorusuna Tekin, şöyle cevap verdi:

"Emniyet ve istihbarattan herhangi bir bilgi gelmedi. Son zamanlarda zaman zaman silah taşırdı başkan. Son gün kendisini Sivas'taki evine bıraktığımda da silah bendeydi ve kendisine teslim ettim. Helikoptere binerken yanında mıydı bilmiyorum. Silahı yanında olurdu, başkan yanına almazsa silah ya bizde ya arabada bulunurdu. Kazadan önceki son gün başkanla birlikteydik. Sivas'ın kenar bir mahallesinde seçim ofisinin açılışını yaptık. İl Başkanı Erhan Üstündağ bana gelerek helikopterde yer olmadığını, benim gelmeme gerek olmadığını, kendisinin gideceğini söyledi. Ben de 'Olmaz öyle şey, sen il başkanısın ben giderim' dedim. Aslında şaka yaptım ama kendisi ciddiye almış. Araçta başkanla konuşurken aramızda geçen bu konuşmayı aktarmış. Başkan da yanıma gelerek "Sen doğuda da yanımdaydın, dinlen, burada kal' dedi. Daha sonra ben kendisini silahıyla eve çıkardım. Kendisini son görüşüm de bu oldu. İl başkanıyla aramızda geçen konuşmada kendilerinin 3 kişi olduğunu bir de gazeteci olacağını, bana yer kalmadığını söyledi."

"ARABADA DEVAMLI SİLAH BULUNDUĞU BENİM DE DİKKATİMİ ÇEKMİŞTİ"
Diğer tanık Lokman Uçar da Ünal Kurt'u tanımadığını, iddia edilen çantayla ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını ifade etti. Avukat Kemal Yavuz'un, Muhsin Yazıcıoğlu'nun çanta taşıma gibi bir huyu olup olmadığını sorması üzerine Çınar, "Çanta taşıyıp taşımadığını hatırlamıyorum. Ancak elinde büyük bir çanta değil, küçük bir çanta olduğunu hatırlıyorum. Silahı vardı ancak çok taşımazdı. Son zamanlarda arabada bulunduruyordu. Arabada silahı devamlı bulundurduğu benim de dikkatimi çekmişti. Sivas'ta daha önce meydana gelen kazada ben vardım ve herhangi bir şüpheli durum olup olmadığını bilmiyorum. Bolu Tüneli'ndeki kazada da şüpheli olabileceği konuşulmuştu" diye cevap verdi.

Duruşmanın sonunda Murat Tekin ile Lokman Çınar'ın ifadeleri, 19 sanığın yargılandığı Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. (DHA)

 
Tayfun MARO yazdı... Burada bir yanlışlık var
 
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN yazdı... Birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azap vardır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSÖ'den korkutan maymun çiçeği açıklaması
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, basın açıklamasında, örgütün ...
Yer: İzmir... Faciaya ramak kala!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde otomobil sürücüsünün son anda yaptığı manevrayla, ...
Urartulara ait en yüksek rakımdaki kale kalıntısına ulaşıldı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ...
 
8 kişilik ailenin üzerine çam ağacı devrildi!
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, çay bahçesinde oturdukları sırada üzerlerine ...
Otelin 8'inci katından düştü... Hayatını kaybetti
Beyoğlu'nda kaldığı otelin 8'inci katındaki oda penceresinden park halindeki ...
Ender ALDANMAZ yazdı... Aşk Gemisi’ne bıçaklı karşılama!
Ender ALDANMAZ yazdı... Aşk Gemisi’ne bıçaklı karşılama!
 
Maymun çiçeği virüsü, pandemi getirecek mi?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, bir hastada maymun çiçeği virüsü tespit ...
Geçici barınma merkezinden kaçan göçmenler yakalandı
Osmaniye'de geçici barınma merkezindeki göçmenlerden 35'i tellerden atlayarak ...
Ek gösterge düzenlemesi yasalaştı
Milyonları ilgilendiren ek gösterge düzenlemesi yasalaştı. Düzenlemeyle ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva