HABERLER>EKONOMİ
2 Mart 2021 Salı - 15:30

Kordon'un başkanı Şanlı'dan normalleşme yorumu: Kurallara harfiyen uyulacak

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, kafe ve restoranların bir daha kapanması halinde kimsenin belini doğrultamayacağını belirterek, "Tüm esnaf arkadaşlar, koronayla mücadele kapsamında tüm kurallara harfiyen uyacağından emin olabilirsiniz. Müşterilerimizin de uyması için ısrarcı olacağız" dedi.

Kordon un başkanı Şanlı dan normalleşme yorumu: Kurallara harfiyen uyulacak

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni normalleşme kararı doğrultusunda restoran ve kafeler, üç aylık aranın ardından yeniden hizmet vermeye başladılar. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, kararın, esnaf adına çok sevindirici olduğunu belirterek, "Bir daha kapanmayı göze alamayız. Tüm esnaf arkadaşlarım, tekrar kapanmaya sebep olacak hataları kesinlikle yapmayacaklardır. Kurallara harfiyen uyacağız. Müşterilerimizin de uyması için ısrarcı olacağız, kesinlikle bu konuda taviz vermeyeceğiz" dedi.

İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE BİR SÜREÇ YAŞAMAYIZ
Kademe kademe normalleşmeye geçmenin, insanlarımıza ve esnafa iyi geleceğini belirten Ömür Şanlı, "Bu süreci bir daha yaşamamalıyız" dedi ve devletten beklentilerini sıraladı. Devletin çalışanlara yönelik desteklerinin olduğunu ancak işverenlere de babalık yapmasını beklediklerini anlatan Şanlı, "İnanıyorum ki, devlet, babalığını gösterecektir. Esnafımızın ekmeğini büyütecek, yaşamasını sağlayacak taleplerimizin yerine getirileceğini umuyoruz. Yapılandırılmaya gidildi ancak çalışamayan esnaf, o yapılanma borçlarını ödeyemedi. Bu borçların ana parasının, bir yıl sonra ödemeye başlamak üzere taksitlendirilmesini, faizlerin silinmesini talep ediyoruz. Devletimizden çok şey beklemiyoruz" açıklamasında bulundu.

İŞYERLERİMİZİN YÜZDE 80'İ AÇILIŞ İÇİN HAZIR BEKLİYORDU
Kordon'daki kafe ve restoranların yüzde 80'inin, olası bir açılış için hazır olduğunu, işyerlerinin temizlik, bakım gibi işlerini yaptıklarını belirten Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, yeni normalleşme dönemiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"14 kuralın 14'üne de harfiyen uyacağız, buna mecburuz. Yüzde 50 kapasite şartına riayet edeceğiz. Masalarımızın biri dolu, biri boş olacak. Müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Onların sağlığını düşünerek hareket edeceğiz ve kurallara müşterilerimizin de uymasını isteyeceğiz, bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Açılış için yüzde 80 hazırdık. Karar verildi, sabah işyerlerimizi açtık, müşteri kabul etmeye başladık. Uzun zamandır normalleşme sürecinin başlamasını bekliyorduk. Mülk sahiplerinden kira konusunda anlayış bekliyoruz. Hiçbir mülk sahibi, demiyor ki, siz kapalıydınız, bir ay kira almayayım. Şimdi dükkanlarımız açıldı, haklı olarak kirasını isteyecek. Ticaret Odası, Esnaf Birliği ve bizler bir araya gelip bu soruna da çözüm bulmayıyız. Esnafımıza ve İzmirlilere, kurallara uymamız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Yeniden kapanma, böyle mekanlara ulaşamama tehlikesini yaşamayalım. HES kodu uygulamasını mutlaka yapacağız. Yüzde 50 şartını da yerine getireceğiz."

ŞANLI: BÜYÜKŞEHİR, VALİLİK VE EMNİYET, BU KONUYA EL ATMALI
Kordon'da çimlerin üzerinde yaşanan kötü tabloları hatırlatan Ömür Şanlı, bu konuda Büyükşehir Belediyesi'ne, Valilik ve Emniyet'e çağrıda bulundu:"

"Çimlerin üzerindeki cümbüşe, Büyükşehir'in, Valiliğin, Emniyetin el atması lazım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Piknik tüpünü, okey takımını getireceksin, işyerlerinin karşısında eğleneceksin ve bunu korona kurallarına uymadan yapacaksın! Yok böyle bir şey."

 
Çiğli Belediyesi'nden iklim değişikliğine örnek proje
 
İzmir’de kamu çalışanları için yeni mesai saatleri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de normalleşme manzaraları: Kafe ve restoranlara hücum!
İzmir'de normalleşme manzaraları: Kafe ve restoranlara hücum!
Bakan duyurdu: İhracatta şubat rekoru
Türkiye'nin şubat ayı ihracatı yüzde 9,6'lık artışla 16,01 milyar dolar ...
Yolların ojeli ustası zoru başardı
İzmir Elif Ergül (23), minibüs şoförlüğü yapıyor. İzmir'in tek kadın minibüs ...
 
Borç yapılandırmada son gün uyarısı
İçişleri Bakanlığı'ndan borç yapılandırmada son gün dolayısıyla sokağa ...
Beyaz eşyada yeni dönem
Avrupa Birliği (AB), çeşitli beyaz eşya ve elektrikli ürünlerin enerji ...
Bakanlıktan kripto para açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanlığında yapılan açıklamada, kripto para ile ilgili ...
 
Kavakdere Baraj Gölü çevresi 'bal ormanı' oldu
İzmir'in Seferihisar ilçesi Kavakdere Baraj Gölü etrafındaki yaklaşık ...
Son çeyreğin büyüme rakamları açıklandı!
Türkiye ekonomisinin 2020 yılı son çeyreğine ilişkin büyüme rakamları ...
Kredilere ücret ve erken ödeme düzenlemesi
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle ticari müşterilerin kredi kullandırım ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva