HABERLER>GÜNCEL
7 Mayıs 2022 Cumartesi - 08:33

Kordon esnafının Başkanı Şanlı ateş püskürdü: Harmandalı çöplüğünden farkı yok!

Kapalı mekanlarda maske zorunluluğunun kaldırılmasıyla Kordon esnafının işlerinin ivme kazandığına vurgu yapan Şanlı, bu durumun yine iç açıcı bir gelişme olmadığını, ekonomik zorluklar ve Kordon’da vatandaşların bıraktığı kirlilikten dolayı büyük sıkıntılar çektiklerini ifade etti. Kordon’un Harmandalı çöplüğüne döndüğünü söyleyen Şanlı, “Turistler, çimlerin üzerinde yaşanan rezaleti gördüğünde sert tepki veriyor. Bir daha İzmir’e gelmeyi aklına bile getirmeyeceği muhakkak. Turist, çimlerin üzerindeki olumsuz görüntüleri gördükten sonra gezmeyi bırakıyor, gemisine dönüyor” dedi.

Kordon esnafının Başkanı Şanlı ateş püskürdü: Harmandalı çöplüğünden farkı yok!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Pandeminin zor günlerinde iş yapamadıkları için ağır tahribatlar alan Kordon esnafının yüzü, salgının eski gücünü yitirmesi, özellikle de maskenin kapalı alanlarda kullanma zorunluluğunun tamamen kaldırılması sonrasında gülmeye başladı. Müşteri potansiyelinin, pandemi öncesi seviyesinde olmasa da iyi bir düzeye geldiğini belirten Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Yavaş yavaş işlerimiz düzene giriyor. 15 aylık bocalamanın ardından gelen bu tablo nedeniyle büyük bir sevinç içindeyiz” dedi ve aynı zamanda Kordon'un gün içerisinde çok fazla kirletilmesi dolayısıyla bu duruma tepki gösterdi.

İŞLER RAYINA GİRİYOR AMA DERTLER BİTMİYOR

İşlerin rayına girmesiyle mutlu olmalarına rağmen Kordon esnafının pek çok sorunla boğuştuğuna vurgu yapan Başkan Şanlı, 15 aydır biriken kira borçları olduğunu, esnafın ayda iki kira ödemeye başladığını söyledi. Artan enerji ve girdi maliyetlerinin yanında iki kira ödemenin hiç de kolay olmadığının altını çizen Başkan Şanlı, “Hiçbir mülk sahibi, pandemi sürecinde, madem iş yapamıyorsunuz, kapalısınız, bu ay kira almayayım; ya da yarım kira alayım, demedi. Haliyle kira borçlarımız birikti. O borçların altından kalkabilmek için çözüm yolları arıyoruz” diye konuştu.

DEVLET, BİZDEN STOPAJ ALMAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nun, esnafın bugünkü sorunlarını çözecek yeni paketler çıkaracağı ümidi; kiralar, krediler ve vergilerle ilgili yeni düzenlemelerin yapılacağı beklentisi içinde olduklarını anlatan Başkan Ömür Şanlı, “Ticaret yapmadığımız halde stopaj da ödüyoruz. Devlet, bizden stopajı almayabilir mesela” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bankadan kira, vergi, sigorta borçlarımızı ödemek için kredi istiyoruz, banka bizden borcumuzun olmadığına dair belge istiyor. Biz borcumuzu kapatmak için kredi istiyoruz, borçsuz adam neden kredi çeksin ki… Şu kadar kira borcumuz var, şu kadar sigorta, şu kadar vergi borcumuz var, sen parayı direkt oralara gönder bizim adımıza, elimize para vermeyin, diyoruz. Banka, böyle bir şeyi kabul etmiyor. Bu sorunun acilen çözümünü bekliyoruz.”

KORDON, HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜ GİBİ

Kordon’nun tek sorununun, esnafının içinde bulunduğu sıkıntılar olmadığına vurgu yapan Başkan Ömür Şanlı, “Her kentin bir kimliği vardır; İzmir’in kimliği de Kordon’dur. Kordon’u kaybediyoruz, İzmir kimliğini kaybediyor” dedi ve bir takım uyarılarda bulundu:

“Kordon, günden güne eriyor. Kordon’un güzelliğine gölge düşürülüyor. Kordon’da yaşayan aileler, işletmelerde ağırlanan misafirler, Kordon’un çimlerinde toplanan binlerce insanın yol açtığı görüntü ve gürültü kirliliğinden mustarip. Kruvaziyer gemilerin ziyaretleri başladı. Büyük bir mücadeleyle kruvaziyer gemilerin kentimize tekrar gelmeleri sağlandı. Turistler, çimlerin üzerinde yaşanan rezaleti gördüğünde sert tepki veriyor. Bir daha İzmir’e gelmeyi aklına bile getirmeyeceği muhakkak. Turist, çimlerin üzerindeki olumsuz görüntüleri gördükten sonra gezmeyi bırakıyor, gemisine dönüyor. Dolayısıyla ne Kordon esnafı o turistin gelişinden bir fayda sağlıyor, ne de Kemeraltı esnafı… Gecenin ilerleyen saatlerinde bile piknik tüpleri yakılıyor, piknik yapılıyor, halaylar çekiliyor, davullu zurnalı eğlenceler yapılıyor. Dayanılır gibi değil. Her gece kavga var. Hırsızlık olayları arttı. Cep telefonları çalınıyor, cüzdanlar çalınıyor. Kordon’da suç oranı arttı bence. İnsanlar balkonlarına çıkamıyor. Aynı şeyi Paris Şanzelize’de yapabilir misiniz? Aynı görüntüleri orada görme imkanı var mı? Dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz, Kordon’daki o kötü görüntüleri. Kordon, sabahları Harmandalı Çöplüğü gibi. Çiğdem kabukları, yenilen içilen şeylerin ambalajları, şişeler, gıda atıkları ile tam bir çöplük haline geliyor Kordon. Kordon, acilen turizm bölgesi ilan edilmeli, emitasyon heykellerle cazibeli bir yer haline getirilmeli. Eğer burasını kontrol altına alabilirsek, Kordon, insanların en çok hatıra fotoğrafı çektirdiği bir nokta haline gelir.”

 
Çiğlili kadınlar tarihi mekanlarla buluştu
 
Güzelbahçe'de görkemli açılış!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 7 Mayıs 2022 Cumartesi 21:57

Maalesef insanımız temizliği bilmiyor, ellerindeki her şeyi düşünmeden yerlere atıyor, dinimizin de temizliği emrettiğini herkes unutuyor. Bu konuda eğitim yetersiz, aileler duyarsız. Çöpleri küçük büyük demeden yerlere atanlara yazıklar olsun.

Yorumu oyla      5      3  
hassa 7 Mayıs 2022 Cumartesi 19:59

bu sonun başlangıcı izmir tel tel dökuluyor...

Yorumu oyla      3      4  
başkan 7 Mayıs 2022 Cumartesi 19:08

Başkan, orası sizin mekan sayılır, neden temizletmiyorsunuz? Neden her leyi belediyeden bekliyorsunuz? O çöpleri bırakanlardan para kazanıp, çöpü belediyeye yıkmak nasıl bir kafa? Hem nerden çıktı bu Soyer düşmanlığı? Ne istediniz de vermedi Başkan?

Yorumu oyla      8      6  
sezarın hakkı sezara 7 Mayıs 2022 Cumartesi 15:21

Ömür Şanlının olayları siyasal yöne çekip çok abarttığını söyleyebilirim. bu açıklamalarındaki asıl amaç kordondaki çim alanların işletmeye açılmasıdır. adam bunu daha önce açık açık söyledi. Bunun dışında konuya gelirsek evet sahillerimiz kesinlikle denetlenmeli. sadece bu öküzlerin bıraktığı çiğdem kabukları da değil konu. Balık tutanlardan dolayı sahilde oturamıyorsunuz. her yer balık yemi artıkları ile dolu. Tunç soyer oy kaygısı gütmeden bu çiğdemcilere ve balık tutanlara akıllarını başlarına getirerek cezalar kesmesi gerekiyor. bu bölgelerde sürekli zabıtalar gezmeli.

Yorumu oyla      13      5  
VAHAP SAVAŞAN 7 Mayıs 2022 Cumartesi 13:16

Çok doğru Başkanım size katılıyorum kordon u kurtarmamız lazım selamlar.

Yorumu oyla      8      6  
Bahri çakır 7 Mayıs 2022 Cumartesi 12:28

İzmir ‘imizin bir kordonboyu vardı malesefki oda elden gitti gece belli bir saatten sonra eşinle kızınla güvenli bir şekilde çıkıp gezmeniz mümkün olmuyor ve ortalık çok pis gerçekten İzmir Belediyesinin ACİLLL !!! Kordonboyu ile alakalı kalıcı etkili çözümler bulması gerekli aksi takdirde buraya gelen hem yerli hem yabancı turistleri kaybedeceğiz.

Yorumu oyla      8      5  
7 Mayıs 2022 Cumartesi 12:12

Paris mi? Paris son yıllarda çöp yığınlarıyla sürekli haber olmuş bir yer.

Yorumu oyla      4      6  
Aile 7 Mayıs 2022 Cumartesi 12:11

Artık evimizde uyuyamıyoruz balkona çıkamıyoruz

Yorumu oyla      9      4  
Burak 7 Mayıs 2022 Cumartesi 10:48

Fuar da aynı seklide. Dun hatta hidrellez diye mangal yapiyordu herkes. Bu sabah her yer kömür tozu. Nasil medeniyetten uzak bir kitle ile yasiyoruz anlamiyorum. Dışarıda cekirdek yemek de yasaklanmalı. Korkunç pislik yaratiyor..

Yorumu oyla      11      4  
Bülent Işık 7 Mayıs 2022 Cumartesi 10:37

Kordon'a 6 şeritli yol yapacağız derken o bölgeyi gece,gündüz hafriyat kamyonları ile dolduran zihniyet Ömür Şanlı'nın şimdi mensup olduğu zihniyetin öncesi.

Yorumu oyla      11      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hırsıza ateş ederken yeğenini öldürdü!
İzmir'in Çiğli ilçesinde çıkan silahlı kavgada kazara yeğenini öldürdüğü, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ne kral adamdın be Ayhan abi!
Mehmet KARABEL yazdı... Ne kral adamdın be Ayhan abi!
Belgesiz göçmenler sınır dışı edildi
Türkiye'ye yasa dışı yollarla girenlere yönelik uygulamalarda yakalanan ...
 
Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı: 1 yaralı
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ceviz büyüklüğündeki yağan dolu, mantar ...
Hıdrellez kutlamasında bıçaklı kavga... AK Partili vekilin kardeşi yaralandı!
İzmir'in Konak ilçesinde Hıdırellez kutlamalarında eşi, iki çocuğu ve ...
Kadın cinayeti: Parkta eşini bıçaklayarak öldürdü
Ataşehir'de Tuncay Kılıç parkta herkesin gözü önünde eşi Selma Kılıç'ı ...
 
İzmir açıklarında 41 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında 41 düzensiz göçmen kurtarılarak karaya çıkarıldı.
Akıl almaz kaza: 1'i bebek 3 kişiyi ezdi
İstanbul Esenler'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiğü otomobil, ...
Kuşadası Körfezi'nde deprem araştırmaları sürürüyor
TÜBİTAK MAM araştırma gemisiyle Kuşadası Körfezi'nde yürütülen deprem araştırmaları devam ediyor.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva