HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2016 Cumartesi - 14:45

Konsey krizinde Başkan konuştu: Kocaoğlu’na ne mesaj verdi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki İzmir Kent Konseyi Şube Müdürlüğü’nün kapatılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuştu.

Konsey krizinde Başkan konuştu: Kocaoğlu’na ne mesaj verdi?

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir bünyesinde yer alan Kent Konseyi Şube Müdürlüğü’nü lağvetmişti. Konak’taki konsey binasından tabela indirilmiş ve kapatılan şube müdürlüğünde çalışan 20 personel ise farklı birimlere dağıtılmıştı.
 
İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şube müdürlüğünü kapatmasıyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.
 
Şubenin kapatılmasından ziyade, yapılan açıklamaları enteresan bulduğunu söyleyen Gruşçu, Aziz Kocaoğlu’na karşı olduğu ve Büyükşehir Belediyesi ile çalışmak istemediği söylemlerini kabul etmediğini ifade etti.

ŞEHRİN DE AĞABEYİ BENİM DE!
Kocaoğlu ile hiçbir sorununun olmadığını vurgulayan Gruşçu, “Aziz Başkan bu şehrin abisi olduğu kadar benim de ağabeyimdir. Vereceği her karara saygı duyarım. Karar ne olursa olsun beraber çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Kent Konseyi’nin kısır tartışmalardan çekilip hizmet etmesi gerektiğinin altını çizerek, mevcut projelerin hayata geçirilebilmesi için gerekli desteğin verilmesi ve bir an önce devir teslim çalışmalarının yapılması gerektiğini vurgulayan Gruşçu, “Küçük kaynaklarla büyük işler yapmaya talibim” dedi.


 
AZİZ BAŞKAN’IN TAKDİRİDİR, SAYGI DUYARIM
Aziz Kocaoğlu ile hiçbir probleminin olamayacağının bilincinde ve sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Gruşçu, “Benim Aziz Başkanımla bir problemim yok. Hiçbir problemi olamayacak bilincinde ve sorumluluğunda olan bir insanım. Bundan sonraki süreçte destek verme ya da vermeme kararı Aziz Başkan’ın kendi inisiyatifidir, kendi takdiridir. Aldığı kararlara saygı duyarım. Ama tek endişem, arkamızda bulunan insanların emeklerinin ve hayallerinin engellenmesidir. Bu kadar insanın umudu, emeği boşa gitmemeli. Tabii ki takdir kendisinin ama bunlar bir düşünülmeli” diye konuştu.
 
DELEGASYONA ASLA MÜDAHALEM OLMADI
Delegasyona müdahale ettiği iddialarına cevap veren Gruşçu, “Yapılan açıklama nahoş ve üzücü. 6 bin 185 STK var, bu kadar kuruluşun içinde ancak 200 tane mi delegasyon alıp bunun koordinasyonunu sağlayamadılar? Genel Kurul listelerinin hazırlanması yetkisini Genel Sekreterliğe verdik. Biz bu yetkiyi vermişiz, nasıl müdahale edebilirim? Bunun bizimle ne ilgisi var? Sorun tamamen Kent Konseyi yönetimindedir. Benim delegasyona asla müdahalem olmadı. 14 yıllık STK’cıyım. Bu yola çıkarken bireysel bir çıkış içinde olmadım. Konsey içindeki tüm tabanda değerlendirmeleri okumaya çalıştım, STK’lar ile görüşmeler yaptım ve destek alabileceğimi gördüm. Haberinizde ifade edilmiş; CHP, AKP, Roman dernekleri ve engelli dernekleri bana oy vermişler. Bu istatistiği nereden buldunuz bilmiyorum ama buna sevinmek lazım birçok kesimden oy almışım. Burası siyasi bir arena değil. Delegasyonlar sadece siyasi bir figür değil, STK temsilcileridir. Farklı kesimlerden oy almış ve teveccüh ile seçilmiş bir başkanım” ifadelerini kullandı.
 
BU NASIL BİR TARAFSIZLIK?
İsim vermek istemediğini ancak farklı kaynakların delegasyon üzerinde diğer aday Prof. Dr. Kemal Kocabaş’a oy vermeleri için çalışmalar yapıldığını iddia eden Gruşçu, “Karslılar bizi desteklemiş diyorlar. Karslılar kendi aralarında kahvaltı yaparken, Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili gidiyor ve bana değil Kemal Bey’e oy vermelerini söylüyor. Delegeler, farklı kaynaklardan aranıp Kemal hocaya oy istendiğini söyledi. Bu nasıl bir tarafsızlık anlayışı, nasıl bir katılımcı demokrasi? Ayrıca Karslılar bizim insanımız değil mi? Karslı olsun, Tuncelili olsun, Tokatlı olsun... Onların Kent Konseyi’ne katılma hakkı yok mu? Ben bu ayrıştırma ve ötekileştirmeye karşıyım” dedi.
 
AVRUPA KONSEYİ VE DÜNYA BANKASI İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR
Aziz Kocaoğlu’ndan randevu talebine henüz bir dönüş olmadığını ve görüşme yapılmadığını söyleyen Gruşçu, Kent Konseyi’nin bütçesiyle ilgili şu şekilde konuştu: “Öncelikle önümüzdeki yılın planlamasını yapacağız. Bu planlamada ihtiyaçlarımızı görüp, bütçe ihtiyacımızı, maliyetimizi hesaplayacağız. Bu çalışma yapıldıktan sonra kaynaklarımızın karşılanabilmesi maksadıyla yönetişim kanalı oluşturup İzmir’de kanaat önderleri, ilçe belediyeleri, STK’lar ve üniversitelerle bir araya gelip katılımcı bütçe için çalışacağız. Aynı zamanda İzmir, Avrupa Şeref Ödülü’ne sahip bir kent... Bizim İzmir’in bu iddiasına yakışır bir şekilde Avrupa Konseyi ve Dünya Bankası ile birlikte çalışmamız gerekiyor. Avrupa Kenti iddiasını ileriye taşımak ve projelere aktarabilmek için bu görüşmeler şart. Bunu söylerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne mali olarak yardım etmek amacıyla söyledik. Bana kalırsa, yeni kaynaklar yaratmak gerekir. Avrupa Konseyi ve Dünya Bankası ile görüşmelerimiz devam ediyor.”
 
BÜYÜK İŞLER İÇİN BÜYÜK MEKANLARA İHTİYACIMIZ YOK!
Küçük kaynaklarla büyük işler yapmaya talip olduğunu ifade eden Gruşçu, “Kadınlar, engelliler, gençler örgütlü bir şekilde çalışmasaydı Kent Konseyi bu noktaya bile oluşamazdı. Ayrılacak kaynak Aziz Başkanımızın takdiridir. Ben küçük kaynaklarla büyük işler yapmaya talibim. Kısır tartışmalardan sıyrılmak ve hizmet etmek istiyorum. Bizimle çalışan kadınlar, gençler, çocuklar, engelliler bu kente hizmet etmek istiyor. Mekanın kapatılması, 20 personelinin dağılması bizi engellemeyecektir. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyük işler için büyük mekanlara ihtiyacımız yok. Daha önce büyük kaynaklarımız vardı ama ne kadar büyük projelerimiz oldu? Büyük kaynaklarla küçük işler yapıldı. Benim çıkış noktamı da bu oluşturuyor. Bugüne kadar kaç tane büyük projesini duydunuz Kent Konseyi’nin?” diye konuştu.
 
Kent Konseyi’nin kısır tartışmalardan çekilip hizmet etmesi gerektiğinin altını çizen Gruşçu, mevcut projelerin hayata geçirilebilmesi için gerekli desteğin verilmesi ve bir an önce devir teslim çalışmalarının yapılması gerektiğini ifade etti.
 

 
Yüksekdağ’dan ‘dokunulmazlık’ yanıtı: Sıkıysa gelin!
 
İzmir Ekrem Pakdemirli’yi uğurladı…
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yok artık ! 5 Ocak 2016 Salı 08:06

çevre dostu Elektromobil araç üretim projesi, doğal afetlerde kadın projesi, kadınlar için siyaset akademisi, görme engelliler için engelsiz ilaç projesi,farklı bir ses kadın tiyatrosu (türkiyenin iki kadın tiyatrosundan biri), engelli dragon kürek takımı (2013 izmir şampiyonu), zihinsel englelli çocuklar için parkımıza renk kat projesi, türkiyenin ilk çocuk playback tiyatrosu, lets do it akdeniz çevre temizlik etkinliği, emekçi kadın akademisi, otomobilsiz kent günü vs vs... unuttuğum proje ve faaliyetler varsa ki bir çırpıda aklıma gelenler tüm emekçi ve gönüllülerimizden özür dilerim...

Yorumu oyla      23      7  
Gonullu 4 Ocak 2016 Pazartesi 23:09

Çağrı guruscu çok durust bir insandır.bu karardan dönülmelidir.geçmişte bir proje bile yapılmamış.şimdi yapılacak bence onu açılmalı genç başkanın.

Yorumu oyla      14      20  
fanatik 4 Ocak 2016 Pazartesi 19:02

Sayın Aziz Kocaoğlu böyle bir karar aldıysa muhakkak bildiği bir şeyler vardır.Yoksa zaten kendi partisinden konak ilçe sekreteri olan sayın gruşçuya yönelik bir durum değildir kanaatimce.

Yorumu oyla      26      6  
Nurcan Özcan 4 Ocak 2016 Pazartesi 18:37

Sayın Aziz Kocaoğlu seçim tercihinden dolayı KENT KONSEYini kapatmış olmasına inanmak istemiyorum.Bir ağabey olarak ilçe Beledşye başkanlarına örnek olmalı....Yoksa bütün kent konseyleri lavedilsin....

Yorumu oyla      14      12  
Izmirli 4 Ocak 2016 Pazartesi 17:44

Sayın gruscu çok büyük kaynaklarla birşey yapılmadı şimdiye kadar derken kendisi de yönetim kurulundaydi.Birşeyler yapmak için illaki başkan mi olmak gerekiyordu.Neden başkanını uyarmadı merak ettim doğrusu.

Yorumu oyla      26      9  
Delegelerle ilgili haksızlık 4 Ocak 2016 Pazartesi 13:19

80 küsür delegenin haksız bir şekilde olağan genel kurul listesine kayıt edildiğine yönelik durumlar var. Kent Konseyi yönetim kurulu neden buna izin verdi, nasıl bir saçmalıktır bu, Genel Sekreter hiç mi yönetim kurulunu bilgilendirmedi. Eğer böyle olmasaydı ve hak yerini bulsaydı, Kemal hocamız başkan olacak ve doğru olan yerini bulacaktı. Çağrı Guruşçu ancak haksızlıkların başkanı olur. Aziz başkan sonuna kadar arkandayız. Haksızlık yapanlara geçit yok. CHPnin ildeki muhalif kanadına asla geçit yok.

Yorumu oyla      31      11  
Vatandaş 3 Ocak 2016 Pazar 12:46

Sayın başkan Çağrı GRUŞÇU, Daha yolun başında yerel ekonomik ve demokratik dinamikleri tespit edip yola çıkmadan varlık sebepleri bütün sosyal politikalardan uzak yaşamsal ve yönetsel bütün değerlerin piyasalaşmasına hizmet eden Dünya bankasının kapısını çalmanız ve ona bel bağlamanız bu kentin yaşayanları açısından düşündürücü. Bu kentin değerlerinin piyasalaşmasına hizmet etmek yerine bu kentin kaynaklarının bu kentliler tarafından nasıl yönetilip nasıl değerlendirileceğine ilişkin politika üretme alanlarını açmanız daha faydalı olurum diye düşünüyorum. Bunun içinde çok büyük ekonomik kaynaklara ihtiyaç yok. Biraz inanç birazda bu inançta direnç gerekli o kadar. Doğru işleri bu halk sahiplenir bundan kuşkunuz olmasın. Destek olması gerekenlerde bunun bir lütüf değil bu kentin yaşayanlarının bir hakkı olduğunu görüp destek olmak zorunda kalacaklardır. Yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      25      19  
adnan 2 Ocak 2016 Cumartesi 16:49

tebrikler

Yorumu oyla      25      31  
Temsilci 2 Ocak 2016 Cumartesi 15:34

Gerçekten tebrik ederim. Çok yerinde bir açıklama. Aziz beyin destek olması gerekir.kısır tartışmalar bitsin artık.

Yorumu oyla      28      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da golf zamanı
Bornova Belediyesi, Anadolu’da golfün ilk kez oynandığı ilçenin tarihi ...
Karabağlar’da izinsiz ilanlara geçit yok
Karabağlar Belediyesi izinsiz asılan ilan, afiş ve panolara yönelik denetimlerini ...
Karşıyakalılar kitap değişimini çok sevdi
Karşıyaka'da daha fazla insanın, daha az maliyetle kitap okumasını hedefleyerek ...
 
İzmir’in 2015 yatırım raporu: Neler yapıldı neler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir önceki yıla göre yatırımlarını yüzde ...
Menderes’te öğrencilere motivasyon eğitimi
Menderes Belediyesi tarafından uygulamaya konan MEGEM’de eğitim gören ...
Buca’da can dostlar için yoğun mesai
Dondurucu soğukların başladığı bugünlerde ilçedeki sokak hayvanlarının ...
 
Büyükşehir’den ‘eski başkan adayı’nın mekanına gürültü faturası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi uzun yıllar CHP’de aktif siyaset yaptıktan ...
Buca’nın pırlantalarına ‘Pırlanta’ gibi eğlence
Buca’nın pırlantaları yeni yılı coşku ile karşıladı. Buca Belediyesi 3 ...
İzmir’de evsizler yalnız değil: Hayat kurtaran numaralar
Kesintisiz olarak hizmete veren ve Türkiye’nin tek belediye kuruluşu olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva