HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Aralık 2021 Cumartesi - 10:38

Konak ve Nilüfer Belediyesi, 'Kardeş Şehir' oldu

Konak Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi, daha önce imzalanan işbirliği protokolünün ardından atılan imzalarla Kardeş Şehir oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem “Kardeş Şehir Protokolü’nü imzalayarak ortak proje paylaşımında bulunmak üzere bir adım daha attı. Nilüfer Belediyesi Başkan ve ekibini İzmir’in kalbi Konak’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Batur, ziyaret ve işbirliğinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konak ve Nilüfer Belediyesi,  Kardeş Şehir  oldu

Konak Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi, daha önce imzalanan işbirliği protokolünün ardından ilişkilerini bir üst seviyeye çıkararak “Kardeş Şehir” oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem Konak Belediye Başkanlığında yapılan törenle “Kardeş Şehir” Protokolüne imza attı. Törene, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanı sıra her iki belediyeden de başkan yardımcıları, bürokratlar ve müdürler katıldı. Karşılıklı atılan imzaların ardından Konak Belediyesi’nin biten ve devam eden projelerinin anlatıldığı kısa film gösterimi yapıldı. Ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile ekibini İzmir’in kalbi Konak’ta ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Başkan Batur, tarihi ve kültürel zenginliği ile büyük bir turizm destinasyonu içinde yer alan Konak’ta yapılacak olan çalışmalarda karşılıklı işbirliklerinin de büyük katkısı olacağını söyledi. 

Batur: Ortak projelere imza atacağız
Konuşmasını Nilüfer Belediyesi ve Değerli Başkanı Turgay Erdem’e övgü dolu sözleriyle devam eden Batur, Nilüfer Belediyesi’nin örnek bir belediye olduğunu söyledi. “Kardeş Şehir“ Protokolü ile işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirten Batur, “Sizi burada görmekten büyük onur duyduk. Nilüfer Belediyesi Türkiye’de hizmetleriyle, yaptığı projelerle ön planda olmuş, örnek gösterilen bir belediye. Daha önce de Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek birlikte nasıl projeler yapabiliriz, nasıl projeler üretebiliriz diye konuşmuştuk. Daha sonra da “Kardeş Belediye” olarak kararlarımızı meclislerimizden çıkardık. İnanıyorum ki özellikle Avrupa Birliği Projeleri ve diğer konularda birlikte pek çok işbirliğini hayata geçirme fırsatı bulacağız” dedi.

Erdem: Birbirimize çok benzeyen iki belediyeyiz
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, İzmir’in kalbinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, Konak Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi ile arasındaki bu dostluk ilişkisinin daha da gelişeceğini umut ettiğini söyledi. Erdem, “Birbirimize çok benzeyen yapıya sahip iki belediyeyiz. Çalışmalarımızı karşılıklı olarak görüyoruz, izliyoruz ve gerçekten de bu etkileşimden büyük keyif alıyoruz. İyi örnekleriniz var, bizim de iyi örneklerimiz var. Bunlarla ilgili karşılıklı ilişkilerle bunu daha da geliştirmeye çalışacağız. Sonuçta sosyal demokrat belediye yapısını biz Bursa’da, siz İzmir’de kuruyorsunuz, bu görülüyor” diye konuştu.

 
TESK'ten Bağ-Kur primlerine zam talebi
 
Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Varyantlar hızla yayılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da engeller sevgiyle aşıldı!
Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘farkındalık’ etkinliklerine imza atan ...
Büyükşehir'den önemli adım... O müdürlükle her şey değişecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Hakan Barçın’ın Deniz ...
İzmir Marina’da Mavi Bayrak gururu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında yenilenerek halkın ...
 
Büyükşehir'den engellilere büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası ...
Konak’ta engelleri kaldıran yürüyüş
Konak Engelsiz Yaşam Köyü öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ...
İzmir medeniyetlere kucak açtı!
Dünya turizm profesyonelleri, “Olmak İstediğin Her Yer” teması ile Travel ...
 
İzmir'de engelsiz buluşma... Soyer: Herkes farklı, herkes eşit
Engelsiz bir kent yaratmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir ...
Aydın'da engellilere büyük destek! 400 beyaz baston dağıtıldı!
Aydın Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Aydın genelindeki ...
Kemalpaşa'ya yoğun ilgi... 'İlçemizi en iyi şekilde tanıtacağız'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 2 Aralık’ta, açılışı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva