HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2016 Perşembe - 10:31

Konak'ta 'yerinde tahsilat' rekor getirdi

Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı yerinde tahsilat uygulaması başarılı sonuç verdi.

Konak ta  yerinde tahsilat  rekor getirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki devri yaptığı Kordon’daki işletmelerin de eklenmesiyle geçen yıl yaklaşık 2 milyon lira işgaliye geliri elde eden Konak Belediyesi, 2016 yılının ilk ayını da rekor rakamla kapattı.

Konak Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı uygulama ile ilçede faaliyet gösteren işletmelerden aylık olarak alınan işgal harçları yerinde tahsil ediliyor. Zabıta ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma sayesinde mükellefler belediyeye gelmek zorunda kalmadan işgaliye harçlarını işyerlerini ziyaret eden belediye görevlilerine ödüyor. Dileyen esnaf aylık işgal harcını peşin ödeyebildiği gibi dileyen de kredi kartı ile ödeme yapabiliyor. Konak Belediyesi 2015’te uygulamaya konulan hizmet sayesinde geçen yılı yaklaşık 2 milyon lira işgaliye geliri tahsil ederek kapattı. Gelirlerin artmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki devri yaptığı Kordon’daki işletmelerin de eklenmesinin önemli payı olduğunu belirten yetkililer, bir önceki yıl 800 bin lira toplanıldığını, yeni eklenen işletmelerle bu rakamın arttığını dile getirdi. Yerinde tahsilat hizmetini yeni yılda da sürdüren Konak Belediyesi ekipleri, 2016 yılının ocak ayında 310 bin lira işgal makbuzu kesti. Bu oran geçtiğimiz yılın ilk ayında 34 bin 500 lira olarak kayıtlara geçmişti.

BİR TELEFON KADAR YAKIN

İşgal harcını belediyeye gitmeden, işyerinde ödeyebilen esnaf uygulamanın kolaylığını yaşarken belediye ekipleri de işgal gelirini zamanında tahsil etmiş oluyor. Zabıta ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı görevliler Konak sınırları içindeki işgal harcı ödemesi gereken taksi durakları, çiçekçiler, gevrek arabaları, pazar tezgahları ve iş yerleri olmak üzere tüm işletmeleri ziyaret ediyor. Metrekare işgaliye bedeli ise 1 lira üzerinden hesaplanıyor. Güler yüzle yapılan hizmet sonucunda belediye ekipleri makbuz karşılığı işgaliye bedelini yerinde ve anında tahsil ediyor. İşlem sırasında dileyen işyeri sahibi nakit ödeme yapabildiği gibi isteyen de kredi kartıyla ödeme yapabiliyor. Yanında nakit ve ya kredi kartı olmayan mükelleflere kolaylık da tanınıyor. İsteyen işyeri sahibi mesai saatleri içinde Konak Belediyesi’nin 4845300/1169 numaralı telefondan Zabıta İşgal Birimi’ni arayarak, işgal harcını ödemek istediğini belirterek randevu alabiliyor. Dileyen işyeri sahibine de banka iban numarası verilerek işgaliye bedelini bu hesap üzerinden ödeyebilmesine imkan tanınıyor.

KAMU ZARARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, işgal harcının yerinde tahsil edilmesinin hem esnafa büyük kolaylık sağlandığını hem de kamu zararının önüne geçildiğini dile getirerek, “Konak Belediyesi olarak Büyükşehir’in yetki devrinin ardından işgaliye gelirlerini toplamaya başladık. Gelirimiz bu anlamıyla arttı ama sorumluluk alanlarımız da çok fazla. İşgal kamuya ait yerlerin, sokakların özel sektörce işgal edilmesidir. Kamuya ait bir yerin kullanılıyor olmasından ötürü verilen zararın karşılığı işgal tazminatı olarak alınır. Burada dikkat edilmesi gereken kamuya ait her yer işgal edilir, tazminatı ödenir, kullanılır gibi bir düşünceye kapılmamaktır. Bu düşünce doğru olamaz. Bu kullanılabilme potansiyelinin de tahammül edilir, kabul görür olması gerekiyor. Biz belediyeler olarak bu özeni göstermeliyiz. Bu yollar, caddeler, sokaklar aynı zamanda insanlara aittir. Bu dengeyi kurma görevimiz var bizim. Bunun için azami çabayı göstereceğiz” dedi.

 
TFF'den Bucaspor'a kötü haber!
 
Diyarbakır'da askeri araca saldırı: 6 şehit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da tüm etkinlikler iptal: Terörü lanetliyoruz
Karşıyaka Belediyesi, Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle, daha ...
İzmir trafiği için çok önemli adım: O duvar…
Alsancak girişindeki daralma nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığına ...
Senin gözünden Karşıyaka!
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin tüm güzelliklerini vatandaşlara yansıtmak ...
 
Göztepe otoparkı kapasite büyüterek dönüyor!
Göztepe İskelesi karşısında "P" otoparkı olarak anılan kısım, bu hafta ...
Bornova’da bu kez çocuklar tasarlayacak!
Bornova Belediyesi mevcut imar planları kapsamında çocukların yaratıcılığını ...
İZSU’yu sarsan ölüm!
Bornova İZSU Müdürü Cemal Aydın hayatını kaybetti.
 
Gaziemir Belediyesi’nden girişimciye büyük destek
KOSGEB’in 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası kredi olmak üzere vereceği ...
Bornova’da belediye ile STK'lardan büyük işbirliği
Bornova Belediyesi ‘ortak akıl’ ilkesini bir adım ileriye taşıyarak Sivil ...
Başkan Pekdaş’tan sanayi esnafına ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 1. Sanayi Sitesi esnafıyla buluştu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva