HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2021 Çarşamba - 09:27

‘Konak’ta Yaşam’ın ödülleri sahiplerini buldu

Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Konak’ta Yaşam Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın ödülleri sahipleriyle buluştu. Yarışmanın kazananları, Basmane Semt Merkezinin tarihi binasında düzenlenen törende ödüllerini Başkan Batur’dan aldı.

‘Konak’ta Yaşam’ın ödülleri sahiplerini buldu

Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Konak’ta Yaşam” Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın Ödül Töreni Basmane Semt Merkezinde gerçekleşti. Yarışmaya katılan 784 fotoğrafın arasından jüri değerlendirmesi ile seçilen 7 eserin ödülleri ile buluştuğu törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra jüri üyeleri Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İmançer, Foto Muhabiri ve Fotoğraf Sanatçısı Ali Öz, Foto Muhabiri ve Doğal Yaşam Fotoğrafçısı Aykut Fırat, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Temsilcisi Turan Gültekin ile Konak Belediyesi temsilcileri Birgül Arıca ve Ozan Yayman; yarışmanın birincisi Alahattin Kanlıoğlu, ikinci gelen Elif Kürleyen, üçüncü Sezai Özaltın; Jüri Özel Ödülünün sahibi Cüneyt Gümüşhaneli ile Mansiyon Ödülü alan Javad Assaad, Mehmet Aslan ve Mehmet Yılmaz katıldı. Basmane Semt Merkezinin tarihi atmosferinde gerçekleşen törende yarışmada ilk üçe giren eserlerle birlikte mansiyon ve jüri özel ödülü alan fotoğraflar da sergilendi.

Konak’ın değerleri geleceğe taşınıyor
Yarışmada ödül alan fotoğraf sanatçılarını kutlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’in kalbi Konak’ın değerlerinin ve güzelliklerinin fotoğraf karelerinde ölümsüzleştiğini ve gelecek nesillere ulaşacak eserler oluştuğunu vurguladı. Başkan Batur, yarışmanın gelecek yıllarda da devam etmesini istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Konak tarihi bir ilçe, her köşesinden tarih fışkıran bir kent. Özellikle içinde bulunduğumuz Basmane ile Agora ve Kemeraltı arasındaki altın üçgenin her köşesi, değerli sanatçıların dikkatini çekecek ve anı olarak yaşatmalarını isteyecekleri güzelliklere sahip. Biz de yarışmamızı, İzmir’in kalbi Konak’ın bu güzelliklerini birer değer olarak somutlaştırmak, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenledik. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza, hepsi birbirinden güzel, yedi yüzün üstünde fotoğraf arsında iğneyle kuyu kazarak seçim yapan jüri üyelerimize ve yarışmaya katılan yarışmacılara teşekkürlerimi iletiyorum. Seçilen eserlerin hepsi Konak’ın değerlerini geleceğe taşıyacak, Konak’taki güzellikleri ortaya çıkaracak nitelikte ve birbirinden güzel fotoğraflar olmuş.

Kente sahip çıkan yarışma
Jüri üyeleri adına söz alan Foto Muhabiri ve Fotoğraf Sanatçısı Ali Öz, “Bu güzel çalışmaya ev sahipliği yaptığı için Konak Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir çalışma oldu ve sonuçlardan herkesin memnun olduğunu düşünüyorum. Jüri olarak birbirinden güzel fotoğraflar arasında seçim yapmakta zorlandık. Ödül alan ve yarışmaya katılan tüm yarışmacıları kutluyoruz ” dedi. 

Konak’ta Yaşam Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın birinci gelen fotoğrafın sahibi Alaattin Kanlıoğlu da Konak Belediyesi’nin kente sahip çıkan ve kentin değerlerini koruyan bir yarışma düzenlemesinin önemini vurgulayarak, “Konak Belediyesi’nin böyle bir yarışma düzenlemesini çok güzel ve anlamlı buluyorum. Çünkü bu fotoğraflar, sizin zamanınızdan, sizden sonraya kalacak Konak görüntüleri olacak. Umarım diğer belediyelere de örnek olur” dedi.

Sergi çevrimiçi yapılacak
Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada ilk üçe giren, Jüri Özel Ödülü ve mansiyon ödüllerini kazanan fotoğraf sanatçıları, ödüllerini Konak Belediye Başkanı’nın elinden aldı. “Konak’ta Yaşam” Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler Konak Belediyesi resmi web sitesi www.konak.bel.trziyaret edilerek görülebilecek.

 
14 yaşındaki çocuğa istismar hastanede ortaya çıktı
 
Ege'nin cennet köşesi özelleştirmeye açılıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YORUMCU 7 Nisan 2021 Çarşamba 12:21

Büyükşehir izenerji şirketinden aldığımız bir aylık para 3000 lira :) asgari ücret artı yemek parasını bir seferde almışlar

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın yıldızları Avrupa yolcusu
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı sporcuları, 6. Uluslararası ...
Bornova’da pastalı kutlama
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, görev süresinin ikinci yılını ...
Gaziemir Meclisi’nde atışma: Burası Menemen değil, burada her şey kayıtlı!
Gaziemir Belediyesi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren Meclis ...
 
Başkan Tugay'dan 'Cumhuriyet Mahallesi' Çıkışı: Bakanlık özel plan yapsın!
Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı 2’nci meclis toplantısında faaliyet raporları ...
Bayraklı Meclisi’nde faaliyet raporuna onay!
Bayraklı Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu, AK Parti’nin ret oylarına ...
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu: Dar bütçeye rağmen yatırımlar sürecek
2020 Faaliyet Raporu, oyçokluğuyla kabul edildi. Başkan Muhittin Selvitopu, ...
 
Başkan Acar’dan gemi sökümüne destek: Kimsenin alamadığı gemileri Aliağa alıyor!
Asbestli gemilerin söküm için Aliağa'ya getirildiği iddialarına yanıt ...
Başkan Gümrükçü gençlere evini açan ailelerle buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uluslararası gençlik organizasyonu ...
Karabağlar’ın projeleri MODEKO’da
32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO), Fuar İzmir’de düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva