HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ocak 2015 Perşembe - 14:52

Konak’ta sözleşmeli işçilere yeni yıl müjdesi

Konak Belediyesi bünyesinde sözleşmeli işçi statüsünde çalışan personel yeni yıla mutlu girdi. Destek Hizmetleri, Ulaştırma ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı olarak farklı farklı hizmet alım sözleşmelerine göre çalışan yaklaşık 150 işçi, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan yeni sözleşmeyle tek çatı altına toplandı. Çalışanlar arasındaki ücret eşitsizliğini ortadan kaldırmak için de en düşük işçi aylığı bin 100 liradan, yaklaşık bin 700 liraya çıkarıldı. İmzalanan yeni sözleşmeyle koşulları iyileştirilen personelin yeni yılı aileleriyle birlikte mutlu geçirmesi dileğinde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Yeni yılın Konak için, çalışan personelimiz için başarılı ve daha verimli hizmetlerin sunulacağı bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Konak’ta sözleşmeli işçilere yeni yıl müjdesi

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta göreve gelir gelmez belediye çalışanları arasında iş barışını sağlamak için önemli adımlar attıklarını belirten Belediye Başkanı Pekdaş, “Belediye personellerimizin bir kısmı hizmet alımı yöntemiyle çalışıyor. Geçmiş dönemde her müdürlük kendi bünyesinde hizmet sözleşmesi yapmış. Fakat çok farklı hizmet sözleşmelerinin varlığı hem iş barışını tehdit eden bir olgu olarak karşımıza çıkıyordu hem de çalışma verimliliğini etkiliyordu. Biz göreve gelir gelmez bu sözleşmelerin teke indirilmesi çalışmalara başladık. Çalışanlarımızın haklarını gözeterek daha istikrarlı, daha verimliliğe dönük bir sözleşme oluşturmak için harekete geçtik. Mevcut sözleşmeler 31 Aralık 2014 tarihinde bitti. Biz artık 2015’e yeni bir başlangıçla başlamak istedik. Artık farklı farklı hizmet sözleşmeleri yerine insan haklarına uygun, performansı hedef alan bir sözleşme yaptık” dedi.



EN DÜŞÜK MAAŞ BİN 700 LİRA OLDU
Destek Hizmetleri, Ulaştırma ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde yapılan hizmet alımlarını tek bir sözleşmeyle Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinden topladıklarını belirten Pekdaş, üç farklı sözleşme altında farklı ücretlere tabi çalışan personelin artık tek bir sözleşme altında daha eşit koşullarda çalışmaya devam edeceğini söyledi. Pekdaş, “Farklı müdürlükler üzerinden yürütülen sözleşmeli personel alımını tek bir müdürlük üzerinden, destek personeli alımı şeklinden tek tipleştirdik. Böylece hem daha denetlenir hem daha performansa dayalı hem de en önemlisi insanca ücretlerin verildiği bir yapı oluştu. 1 Ocak’tan itibaren çalışanlarımız aylık bin 100 liraya değil, asgari bin 700 lirayı bulan ücretlerle çalışmaya devam edecekler. Ücretteki bu iyileştirmeyle birlikte performans iyileştirmesini de hedefliyoruz” diye konuştu.

YENİ YILDA YENİ BAŞLANGIÇ
Yapılan yeni sözleşmeyle yeni yıla yeni bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Başkan Pekdaş, sağlanan maaş artışı ile çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğini de giderdiklerini söyledi. Konak Belediyesi’nin mutlu ve büyük bir aile olarak halka hizmet vermeyi sürdüreceğini dile getiren Başkan Pekdaş şöyle konuştu:  “Hem sözleşmelerimizi yeniden düzenledik hem de çalışanlarımızın insanca koşullarda çalışmasını hedefledik. Yeni dönemde artık farklı farklı hizmet alım sözleşmeleri olmayacak. Tek bir sözleşmeyle ve asgari bin 700 lira maaşla çalışacaklar. Bu ücret farklı kademelerde değişecek. Ben yeni yılın Konak için, çalışan personelimiz için başarılı bir yıl olmasını diliyorum. Çalışanlarımızın performansının yüksek olacağı ve daha verimli hizmetlerin verileceği bir yıl olacağına da inanıyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baba 1 Ocak 2015 Perşembe 15:47

BRAWO SEMA BASKAN İSCİ DOSTU OLDUGUN NASİLDA BELLİ OLUYOR. ALLAH SENİ BASİMİZDAN EKSİK ETMESİN DARİSİ İBB SİRKETİ İZENERJİ YE. AZİZ BASKANİMİZ DA FAKİR FUKARA BABASİ BASKANİMİZDANDA İSCİNİN BAYRAM YAPACAK HALAY CEKECEK HABERLERİ BEKLİYORUZ.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da 2014 mutluluğu: 3 bin nikah, 5 bin bebek
“Biz Büyük bir Aileyiz” parolasıyla hizmetlerini yürüten Karşıyaka Belediyesi ...
Başkan Atila’dan yılbaşı turu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila yılın son gününü, vatandaşlar ve ...
Başkan Çalkaya’dan anlamlı yeni yıl kutlaması
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya bu yılda geleneği bozmayarak ...
 
Piriştina’dan muhtarlarla yeni yıl selfisi!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bucalı muhtarlar ile Gölet’te ...
Başkan Bakıcı’dan yılbaşı sürprizi
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 2014’ü geride bırakmaya ...
Urla 2015’e tarihi binada ‘Merhaba’ dedi
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan yılbaşı konseri hava muhalefeti ...
 
Foça’da yeni yıl coşkusu
2015 Yılı Foça Demokrasi Meydanı’nda coşkuyla karşılandı. Havai fişek ...
Başkan Selvitopu’ndan yılbaşında anlamlı ziyaret
Başkan Selvitopu yeni yıla saatler kala Karabağlar’daki iki huzurevini ziyaret etti.
Buca Belediyesi’ne ihalelerden men şoku!
Buca Belediyesi’nin iki şirketinden birisi olan Buca-Göl, İçişleri Bakanlığının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva