HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2024 Perşembe - 18:52

Konak'ta Mayıs oturumu tamam... 'Büyükşehir yerimizi aldı, paramızı ödemiyor'

Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun başkanlık yaptığı oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen belediye hizmet binası inşaatı ile ilgili söz alırken, "Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi protokol kapsamında ne kadar katkı yaptılar? Bizim bildiğimiz 1 milyon TL. Şu ana kadar belediyemiz 18-19 milyon TL harcama yaptığı bilgisi var elimizde. Büyükşehir belediyesi hem yerimizi aldı hem paramızı ödemiyor. Bu konunun çok ciddi irdelenmesi lazım" dedi

Konak ta Mayıs oturumu tamam...  Büyükşehir yerimizi aldı, paramızı ödemiyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu başkanlık yaptı.

ÖNEN: VERİLMEME GEREKÇESİ NEDİR?
Meclis üyeleri tarafından verilen önergelerde 2024 yılının ilk 3 ayına yönelik mali verileri talep eden AK Parti Meclis Üyesi İlhan Önen, "Meclis ve plan bütçe üyesi olarak 24 Nisan 2024 tarihinde 2024 yılının ilk 3 ayına yönelik verileri talep ettim. 2 gün sonra hatırlatma yapmam sonrası Mali Hizmetler ile iletişime geçebileceği söylendi. 2 gün daha geçmesinin ardından konun bir sonraki komisyon toplantısında gündeme gelmesi gerektiği belirtildi. Ancak biliyoruz ki geçmiş yıllarda da meclis üyesi arkadaşlarımızı birimlerden bilgi talep edildiğinde bunlar kendilerine aktarılıyordu. Plan Bütçe Komisyonu ya da meclis üyesi olarak bu bilgilerin tarafıma ulaştırılamaması konusundaki gerekçe nedir? Bundan sonraki süreçte de biz bilgi sahibi olmak istediğimizde meclis toplantılarında önerge ile mi bilgi sahibi olacağız" dedi.

MUTLU: VERİLERİ TOPLAMA SÜRECİMİZ VAR 
Söz alan Başkan Mutlu ise verilerin tüm vatandaşlar ile paylaşılacağını vurgularken, "Biz bırakın meclis üyeleri halkı bilgilendireceğiz. Seçim sürecimizde bunu söylemiştik. Her ay bilgilendireceğiz. Ancak sadece geleli 1 ay oldu verileri toplayıp raporlaştırma süremiz var. Sonrasında her ay bunlar internet sitemizde yayınlanacaktır. Geçmişin hesap kitabı ile oynanır mı? Neyse odur. Sadece topluma sunulacak şekilde bunları ileteceğiz. Zaten yıl sonları da kitapçık olarak basılıp dağıtılıyor" diye konuştu.

 Yeniden söz alan AK Parti Meclis Üyesi İlhan Önen, "Görevi devraldığınızda bunların size toplanıp ilerlenmesi lazım" ifadelerini kullanması sonrası, Başkan Mutlu ise "Tamam elden vereceğiz o zaman size" dedi.

Mecliste ayrıca yeni kurulacak 3 komisyonun da seçimi gerçekleştirildi.

Sosyal Politikalar Komisyonu: Behçet Emir, İlhan  Yaman, Murat Arat, Birol Özkardeşler, Taner Deniz

İleri Yaş Çalışmaları Komisyonu: Erhan Kahraman, Çetin Taylanhan, Murat Yıldız, Alaaddin Kurt, İsmail Özen 

Kooperatifler ve Pazar Yerleri Komisyon: Birol Özkardeşler, Murat Yıldız, Murat Arat, Erhan Kahraman , Hasan Uzunkaya

EROL: KOMİSYONLAR 3’E DÜŞÜRÜLSÜN
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Emrah Erol, “Belediye işçisi arkadaşlarımızı henüz bazı ikramiyelerin yatmadığını bildirdi. Komisyonlarımızın bir önceki mecliste birleştirilmesi sağlanmışken, Mart ayı huzur hakları henüz yatırılamamışken, yeni komisyonların kurulmasının belediyemize yeni bir iş yükü bindireceğini düşünüyorum. Komisyonların çoğalması ile önceki mecliste söylediğinizin tekrar dile getirilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Komisyonlarda 5 kişilik kiplerle çalışıyorum. Komisyonların yükselmesi mali yapı kaynaklı 3’e düşürülmesini öneriyorum” dedi.

MUTLU:  ÇOK YAKINDA ÖDENECEKTİR
AK Partili Erol’a yanıt veren Başkan Mutlu, “Bizim açımızdan tutarsızlık yok. Biz tasarruf olsun diye birleştirmedik komisyonlarımızı. Bugün büyükşehirde entegrasyon için açtığımız komisyonlarımız var.  Tasarruf olsun diye daraltmadığımızı ve 5 sayısında ısrar edeceğimizi söylemiştik. Mart ayı çok yakında ödenecektir merak etmeyin” dedi.

ÖZEN:  BORÇLANMA YETKİSİNİ VERMİŞTİK
AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Özen ise kredi ile ilgili söz alırken, “İşçi ücretleri ile ilgi konuşma yaparken kredi anlaşması yapılması için salondan çıktınız ve bunla ilgi anlaşma yaptınız. Şubat ayı meclisten borçlanma için Abdül Batur’a verdik ve paranın tamamının çekildiğini duyduk. Siz salondan çıkınca bizde merak ettik. Bunun için bir meclisten yetki alınması gerektiği, kredinin neye dayanarak çekildiği konusunda bilgi almak istiyoruz” diye konuştu.

MUTLU: VERİLEN RAKAMA DAHA ULAŞILMADI
Yeniden söz alan Başkan Mutlu, “Sizin verdiğiniz yetki çekilmemiş. Bunlar parçalara ayrılıp çekiliyor. Bizim de yaptığımız bir parçanın yetkisiydi. Yani yetki verilen rakama daha ulaşılmadı” dedi.

ÖZEN: PARAMIZI ÖDEMİYOR
Konak Belediyesi’nin hizmet binası ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, “Hizmet binamız ile ilgili Büyükşehir ile ilgili hukuki süreç başlatamayacağınızı ancak geri alınması gerektiğiniz söylemiştiniz. Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi protokol kapsamında ne kadar katkı yaptılar? Bizim bildiğimiz 1 milyon TL. Şu ana kadar belediyemiz 18-19 milyon TL harcama yaptığı bilgisi var elimizde. Büyükşehir belediyesi hem yerimizi aldı hem paramızı ödemiyor. Bu konunun çok ciddi irdelenmesi lazım" diye konuştu.

 

 
Muğla'da firari hükümlüler yakalandı
 
Karşıyaka Meclisi’nde AK Partili üyelerden çağrı: Belediyeye borç pankartı asın!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
konaklı 3 Mayıs 2024 Cuma 11:00

Son altı ay bazı şahıslara yapılan ultra süper maaş zamları ve ultra süper tazminatları da KONAKLI hemşerilerinizle paylaşacak mısınız başkanım?

Yorumu oyla      2      0  
Ballıkuyulu 3 Mayıs 2024 Cuma 10:45

Sayın Komşum Başkanım AKARCALI mahallesi vermiş olduğunuz DOĞAL gaz sözünü unutmamanızı istiyor Bugün İzmir Gaz Aş. ile yapacağınız toplantıda mutlaka kentsel dönüşüm alanlarınında en öncelikli doğalgaz ihtimalinin karşılanmasını bekliyor. Bu sefer diğer unutkan işini bilmeyen bahaneci eski belediye başkanları gibi davranmazsanız çok iyi olur en azından Konaklı be sefer mutlu olsun.C.S.

Yorumu oyla      1      0  
aslı 3 Mayıs 2024 Cuma 10:19

büyükşehirde para mı kaldı ödesin! son 5 yılda personel sayısı fazlalığı yüzünden maaşlar düştü, gününde maaşlar ikramiyeler yatmıyor

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste atama gündemi ve AK Parti'den eleştiri: Buca'yı Buca yönetsin!
Buca Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ...
Baro başkanlarından Çerçioğlu’na nezaket ziyareti
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği ...
Buca'da yönetim kadrosu belli oldu
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediye yönetim kadrosunu oluşturdu.
 
Kadro revizyonu sürüyor... Bir bayrak değişimi de ESHOT'ta!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’ta görev değişimine gidildi. ...
Başkan Yıldız'dan 'Harmandalı' mesajı: Çöp sorunu takibimizde!
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 26 mahalle muhtarı ile bir araya ...
Olgun Atila’dan Başkan Eşki’ye ziyaret
2014-2019 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yapan Olgun Atila, ...
 
Büyükşehir’de kadro krizi: Denizde fırtına çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kadrolardaki revizyon ...
Aydın milletvekillerinden Çerçioğlu’na hayırlı olsun ziyareti
CHP Aydın milletvekilleri yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ...
Karşıyaka'daki halk buluşmasında komşu başkandan tele çözüm
Karşıyakalıların talep ve önerilerini ilk ağızdan dinlemek isteyen Karşıyaka ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva