HABERLER>TURİZM
15 Mayıs 2022 Pazar - 10:37

Komşuya feribot seferleri tam kapasite!

Ege kıyıları ile Yunan adaları arasında yapılan feribot seferlerinde 'tam yolcu' kapasitesine geçildi. Daha önce uygulanan yüzde 80'lik yolcu kapasitesinin kaldırıldığını belirten Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Her geçen gün artan bir ivme var. Eskiden sadece tek yönlü bir trafik vardı. Ancak şu anda karşılıklı bir trafik gündemde" dedi.

Komşuya feribot seferleri tam kapasite!

Ege kıyıları ile Yunan adaları arasındaki feribot seferleri ile ticari ve özel yatlara uygulanan kısıtlamalar, yaklaşık 2 yıl aradan sonra 7 Şubat'ta kaldırıldı. Kararla birlikte feribotların Yunanistan'ın Kavala, Midilli, Sakız Adası, Vathi ve Pythagoreio, Samos, Myrina, Limni, Simi, Skala, Patmos, Meis'in yanı sıra Kos ve Rodos limanlarına girişine izin verildi. 27 Nisan'da maske zorunluluğunun toplu taşıma ile hastaneler hariç tüm Türkiye'de kaldırılması sonrası ise feribotlara da yolcu kapasitesi sınırlandırılması sona erdi. Daha önce uygulanan yüzde 80'lik yolcu kapasite sınırlandırılması kaldırıldı, tam kapasiteye geçiş yapıldı.

'KARŞILIKLI BİR TRAFİK GÜNDEMDE'
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Bu sadece iki ülke insanını ilgilendiren bir taşıma şekli değil. Dünyanın birçok yerinden gelip, önce Türkiye'yi gezdikten sonra Yunan adalarına gitmek isteyen bir kesim var. Özellikle Güney Amerikalılar, bunu tercih ediyor. Ekonomik ve ticari açıdan da bu önemli. Yunan adalarından Türkiye kıyılarına gelip, Türkiye'de alışveriş yapılması da söz konusu. Her geçen gün artan bir ivme var. Eskiden sadece tek yönlü bir trafik vardı. Ancak şu anda karşılıklı bir trafik gündemde. Gelip burada alışverişlerini yapabiliyorlar" dedi.



'BİRTAKIM TEKNİK PROBLEMLER VAR'
Deniz turizmi sezonunun hayırlı olmasını da dileyen Öztürk, "Sezonumuza başladık. Bu seneki beklentiler son derece iyi. Yapılan rezervasyonlardan da bunu görmekteyiz. Feribotlarımızda şu aşamada çok fazla bir talep olmamakla birlikte yaz mevsiminde artacağını tahmin ediyoruz. Yunanistan'daki adalar ve ana karası arasında birtakım teknik problemler var. Özellikle gemilerin teknik yönetmeliği ile ilgili olan kısımları çözdüğümüz zaman hiçbir problem kalmayacak. Çeşme- Sakız, Midilli- Ayvalık gibi noktalarda büyük bir talep var. Fakat bu talebin daha da gelişeceğini tahmin ediyorum. Pandemiden kaynaklanan kapasite azaltılması, Yunan adalarının kendi aralarındaki yolcu taşımacılığında da vardı. O nedenle yüzde 80 kapasite söz konusuydu. Şu aşamada öyle bir rakamımız yok" diye konuştu.

'REZERVASYONLAR ÇOK İYİ GİDİYOR'
Deniz turizmiyle ilgili de konuşan Yusuf Öztürk, "Ukrayna ve Rusya savaşı nedeniyle deniz turizmine bir etkisi olup olmayacağına dair şüphelerimiz vardı. Ancak bu şüphelerimizin yanlış olduğunu gördük. Turizmimiz her geçen gün artıyor. Yat turizminin özellikle mavi yolculuk kısmında daha iyi noktalara geleceğinden eminim. Özellikle Antalya, Marmaris, Fethiye ve Bodrum bölgelerinde yoğunluk var. Günübirlik teknelerimizde döviz ve maliyet artışı nedeniyle bir miktar sıkıntı yaşamaktayız. Maliyetleri kurtarmak için yapılan çalışmalarda görünen bir fiyatlama sistemi var. Bu fiyatlama sisteminin, orta kademedeki kişilerin turizmdeki payını biraz azaltacağını düşünüyoruz. 'Mavi yolculuk' dediğimiz bir Türkiye markası olan sektörün son derece iyi gittiğini gözlemlemekteyiz. Özellikle yabancı turist açısından rezervasyonlar çok iyi gidiyor" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Körfezin en renkli teknesiyle ilk tur!
 
İzmir'de can pazarı... Organizatörler tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'a kruvaziyer akını
Muğla'nın Bodrum ilçesine, 'Emerald Azurra' ve 'Star Flyer' adlı kruvaziyerler ...
Bayramda turist Çeşme'ye akın etti!
İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de, iki yıl aradan sonra kısıtlamasız ilk ...
Rus turistlere Türkiye'de 'Mir Kart' kolaylığı
Visa ve Master ödeme sistemlerinin Rusya’ya yaptırım kapsamında hizmetlerini ...
 
Ege'de keşfedilmeyi bekleyen 10 yer!
Ege'de keşfedilmeyi bekleyen 10 yer!
Antalya'ya gelen turist sayısı 1 milyonu aştı!
Antalya'ya hava yolu ile gelen turist sayısı 1 milyonu aştı, geçen yılın ...
Umudu azalan turizmciye İngiliz turist morali
Salgından sonra bir de savaş nedeniyle tüm ümitlerini kaybeden turizmcinin ...
 
ÇEŞTOB Başkanı net konuştu: Bu yatırıma ihtiyaç var!
Çeşme Turizm Projesi’nin hayata geçirilmesini istediklerini ve ısrar ettiklerini ...
Egeli turizmcilerin gözü de Rusya-Ukrayna müzakerelerinde
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle rezervasyon iptalleriyle karşı karşıya ...
İngiliz turistler Bodrum'da çiçeklerle karşılandı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Milas-Bodrum Havalimanı'na 2 yıl aradan sonra ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva