HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ocak 2012 Perşembe - 16:00

Kocaoğlu'ndan İnönü Caddesi müteahhidine son uyarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin en işlek caddelerinden biri olan Hatay İnönü Caddesi’nde yaptığı kaldırım çalışmaları ve çevre düzenlemeleri istenilen sürede tamamlanmayınca 90 günlük ek süre verildi.

Kocaoğlu ndan İnönü Caddesi müteahhidine son uyarı!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar’ın karşı karşıya gelmesine neden olan İnönü Caddesi düzenleme çalışmalarında sorun çıktı. Başkan Kocaoğlu’nun oğluna ait olan şirket üzerinden alım yapılarak kaldırımlara granit döşendiği iddiaları İzmir’de uzun süre konuşulmuştu. AK Parti’li Çakar tarafından ortaya atılan Kocaoğlu tarafından da sert bir dille yalanlanan ‘işin tedarikçisi başkanın oğlu’ söylemleri siyasetin kızışmasına neden olmuştu. Karşıyaka Spor Kulübü Futbol Şube Yöneticisi müteahhit Azat Yeşil’e ait şirket tarafından yapılan çalışmalarda problem yaşandı. İhalenin yapıldığı günden itibaren belirlenen sürede çalışmalar tamamlanmayınca belediyenin verdiği süre 6 Ocak’ta doldu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan gönderilen yazıda çalışmaların tamamlanması istendi.
 
ŞİRKET SÜRE İSTEDİ
Şirket ihalede belirtilen süre içinde çalışmaları tamamlayamayınca olaya Başkan Aziz Kocaoğlu el koydu. Kocaoğlu’nun talimatıyla şirkete yasadan kaynaklanan hak olan 90 günlük ek süre verildi. Sabah ve akşam saatlerinde uzun araç kuyruklarının oluştuğu, trafik ve görsel karmaşaya da neden olan çalışmalarda yapılan granit döşemelerinin de yapılan inceleme sonrası gelişigüzel yapıldığı tespit edildi. Belediye ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası şirketin hak edişleri kesilirken bazı bölümlerin sökülerek tekrar yapılması istendi. Bir bölümü sökülen bir bölümü için de ‘sökün’ talimatı verilen çalışmalarla ilgili Başkan Kocaoğlu’nun ‘hızlanın’ dediği öğrenildi. İzmirlilerin merakla beklediği çevre ve altyapı düzenlemesinin verilen süre sonrası 4 Nisan tarihinde tamamen bitirilmesi bekleniyor.
 
NELER YAPILACAK?
6 kilometre gidiş-6 kilometre geliş olmak üzere toplam 12 kilometrelik İnönü Caddesi’ni yepyeni bir çehreye kavuşacak olan üst doku yenilemesine ilişkin proje çalışmalarını kapsamında çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında, metro çalışması nedeniyle bozulan ve yıpranan Varyant-Bayramyeri ile Üçkuyular arasındaki kaldırımlar tamamen yenilenecek. Kaldırımlarda, kaplama malzemesi olarak 10x10 cm ebadında Bergama graniti küp taş kullanılacak. Bayramyeri-Üçyol arasındaki orta refüjde görüntü kirliliği yaratan demir korkuluklar da kaldırılacak. Güzergah boyunca, uygun olan yerlerde 3 metre aralıklarla turunç ağaçları dikilecek. Yayaların kesintisiz ulaşımının sağlanması için de gerekli önlemler alınacak. Yayaların karşıdan karşıya güvenli bir biçimde geçmeleri amacıyla, gerekli olan noktalarda trafik ışıkları ile yaya geçitleri yeniden düzenlenecek.

İnönü Caddesi üzerinde bulunan tüm aydınlatma ekipmanları yeraltına alınarak kent estetiğine uygun aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Ayrıca cadde üzerindeki reklam, pano ve afişler gözden geçirilerek Büyükşehir Belediyesi İlan ve Reklam Yönetmeliği’’ne uygun hale getirilmesi sağlanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sözün bittiği yer... 13 Ocak 2012 Cuma 18:54

İnönü Caddesi'nde oturanlara ve iş yapmaya çalışanlara senelerdir (bir çok insan işinden oldu, bunu herkes biliyor) artık inanılmaz boyutlara varan eziyet çektiriliyor.Yunan gelse yönetse o bile bu kadarını beceremezdi!İşi zamanında yetiştiremeyen müteahhit Leyla Zana'nın yeğeniymiş!Kocaoğlu'na söylenecek bir söz kalmadı artık.

Yorumu oyla      12      8  
Karşıyaka 13 Ocak 2012 Cuma 10:29

Sırf bu yol rezilliği için 4 yıl önce Karşıyaka ya taşındım. Huzurluyum mutluyum. Teşekkürler Cevat Durak başkana...

Yorumu oyla      12      6  
Firmalar kimin? 13 Ocak 2012 Cuma 09:28

Granitlerin Aziz başkanın oğlundan mı bilmiyorum ama İZKA firması BDP'li Leyla Zana'nın yeğeninin şirketidir. İzmir'de BDP'li bir yöneticin yakınlarının şirketine iş veren belediyenin durumunu halkın takdirine bırakıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu gibi firmaların ne zaman kadar finansörü olacak merak ediyorum.

Yorumu oyla      15      7  
hakikat 13 Ocak 2012 Cuma 09:22

çokta lazımdı kaldırım sök tak yağnelere yapıldı ne oldu eşrefpaşa nın rezilliği devam ediyor..izmir bitik,insanlar bitik,,

Yorumu oyla      15      7  
ya 90 gun sonra bitmezse? 13 Ocak 2012 Cuma 09:12

O zaman daha buyuk felaket, ihale iptal edilecek ve en az bir yıl daha bekleyeceğiz Hatay için:(

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ercan Tatı’dan da o habere açıklama geldi
İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler tarafından hakkındaki ‘yolsuzluk ...
Kocaoğlu'dan çok sert 'çöp' açıklaması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin Güney ve Kuzey’inde ...
Gaziemir’in psikologları her yerde
Gaziemir Belediyesi psikologları, 7’den 70’e ihtiyaç duyan tüm vatandaşlara ...
 
Güzelbahçe’de yol çalışmaları devam ediyor
Güzelbahçe’nin Cadde ve sokaklarına kilit parke döşeniyor. Belediye ekipleri, ...
Eski başkanlar Cevat Durak’ı ziyaret etti
Zamanında, İzmir ve ilçelerinde görev yapan belediye başkanlarının bir ...
Operasyona rağmen Büyükşehir yatırımlarını arttırdı
Aylardır operasyonlarla boğuşan Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları, ...
 
Çiğli’ye Gönül Verenler’den Solak’a teşekkür
Çiğli’ye Gönül Verenler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ilçeye ...
Doğa fotoğrafçılarından Başkan’a teşekkür
İZDOF üyeleri, sanata ve kültüre katkılarından dolayı Konak Belediye Başkanı ...
Büyükşehir Meclisi'nde gündem yine 'Kordon'
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’ndan önce yapılan CHP Grup ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva